4 σούπερ ανοιξιάτικα Σ/Κ στην Πελοπόννησο

Στην Ολυμπία, τη Μονεμβασιά, τον Ταΰγετο και τους καταρράκτες της Νέδας… θα προϋπαντήσουμε την άνοιξη που ε-ε-έρχεται.
4 σούπερ ανοιξιάτικα Σ/Κ στην Πελοπόννησο

Στην Ολυμπία

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: Ακόμα και αν δεν είστε λάτρεις των αρχαιολογικών χώρων, η Αρχαία Ολυμπία ειδικά την άνοιξη θα σας ενθουσιάσει. Κι αν δεν πιστεύετε εμάς… μιλά αυτή η φωτογραφία από μόνη της.

Διαβάστε περισσότερα - Αρχαία Ολυμπία: Βουτιά στην Ιστορία


Με βάση σας την Ολυμπία, θα περιηγηθείτε σε μερικές από τις ωραιότερες –και πιο ανοιξιάτικες– γωνιές της Πελοποννήσου: Στα χωμάτινα μονοπάτια του σούπερ εντυπωσιακού, και απίστευτα επίπεδου, Δάσους της Φολόης, όπου εκατομμύρια δρύες σχεδόν κρύβουν τον ουρανό, και στις όχθες του Λάδωνα, που προσφέρεται για αθλοπαιδιές στη φύση –ράφτινγκ στο ποτάμι, κανό στη λίμνη, πεζοπορίες στις όχθες του και πάει λέγοντας.

Διαβάστε περισσότερα - Ηλεία: Διαδρομές στην άγνωστη Πελοπόννησο

Εδώ να μείνεις: Στα όμορφα, περιποιημένα δωμάτια του Mellia (από 32€ το δίκλινο) ή του Ξενοδοχείου Ηρακλής (τηλ.: 26240 22696, από 36€ το δίκλινο) και τα δύο σε απόσταση βημάτων από τον αρχαιολογικό χώρο.

Στους καταρράκτες της Νέδας


Μια από τις ωραιότερες πεζοπορικές διαδρομές που μπορείτε να κάνετε για να… προϋπαντήσετε την άνοιξη είναι αυτή στο φαράγγι της Νέδας με τους φαντασμαγορικούς καταρράκτες της, ο δεύτερος εκ των οποίων πέφτει από ύψος 20 μέτρων και σχηματίζει μια βαθιά, γαλάζια λίμνη –για βουτιές θα χρειαστεί να περιμένετε να καλοκαιριάσει, εκτός αν είστε εξοικειωμένοι με πολικές θερμοκρασίες.

Το φαράγγι προσεγγίζεται εύκολα –ακόμα και αν δεν είστε εξοικειωμένοι ή fans της πεζοπορίας– από το χωριό Πλατάνια, ακολουθώντας αρχικά τον (βατό για μη 4x4 οχήματα) χωματόδρομο, και εν συνεχεία με τα πόδια το μονοπάτι. Αναλυτικές οδηγίες για να το βρείτε, και φωτογραφίες από την διαδρομή για να εμπνευστείτε, στο link που ακολουθεί.

Διαβάστε περισσότερα - Νέδα: Η νεράιδα και ο καταρράκτης

Εδώ να μείνεις: Στα πανέμορφα δωμάτια του Natura Club (τηλ.: 27610 62622) στη Βλασσάδα, πολύ κοντά στη Νέδα και στην Κυπαρισσία (από 59€ το στούντιο με πρωινό και θέα θάλασσα), ή στα διαμερίσματα Κασίμης (τηλ.: 27610 23523) στην Κυπαρισσία (από 40€ το στούντιο).

Στη Μονεμβασιά

Κλισέ, ναι, αλλά θα το πούμε: Σε λίγα μέρη ταιριάζει τόσο πολύ η άνοιξη όσο στην πανέμορφη καστροπολιτεία την οποία το διασημότερο παιδί της, ο Γιάννης Ρίτσος, παρομοίαζε με καράβι που πλέει στη θάλασσα. Βολτάροντας στα πέτρινα καλντερίμια της, σκαρφαλώνοντας τις «βόλτες» ως την Αγιά Σοφιά, στο ψηλότερο σημείο της, χαζεύοντας την θάλασσα από κάποιο μπαλκονάκι της, δοκιμάζοντας τοπικά κρασιά σε ένα ημιφωτισμένο πλατειάκι την ώρα που σουρουπώνει, θα το συνειδητοποιήσετε κι εσείς.



Διαβάστε περισσότερα - 10 τρόποι να απολαύσετε την Μονεμβασιά

Εδώ να μείνεις: Σε αυτό εδώ το ονειρεμένο σπιτάκι μέσα στο κάστρο, που νοικιάζεται μέσω του Airbnb, σε τιμές που ξεκινούν από τα 67€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα. Επίσης, στα ωραιότατα δωμάτια του Byzantino Boutique Hotel (από 65€ το δίκλινο με πρωινό).

Στο φαράγγι του Ταΰγετου

«Φαράγγι Ανακώλου» λέγεται επισήμως, αλλά όπως μάλλον υποψιάζεστε σχεδόν κανείς δεν το λέει έτσι. Όλοι όσοι το έχουν επισκεφθεί, πάντως, έχουν να λένε για τις απίστευτες διαδρομές του, για τα θεόρατα βράχια που δημιουργούν σε σημεία παράξενους σχηματισμούς, για τις άπειρες διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου που το κάνουν, ειδικά την άνοιξη, να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής, και για το πανέμορφο, σχεδόν εγκαταλελειμμένο χωριουδάκι που λέγεται Κουμουστά στα βάθη του.



Διαβάστε περισσότερα - Ταΰγετος: Παραμύθι σε τρεις πράξεις

Εδώ να μείνεις: Στον πέτρινο, παραδοσιακό ξενώνα Ρούγα (τηλ.: 27310 35056) στην Κουμουστά οι τιμές του οποίου ξεκινούν από 40€ για δύο άτομα, ενώ αν είστε παρέα νοικιάζεται και ολόκληρος: φιλοξενεί μέχρι 5 άτομα, σε δύο υπνοδωμάτια, προς 100€ συνολικά. Κρατήσεις γίνονται και μέσω του Airbnb. Επίσης, στα πανέμορφα δωμάτια του Ξενώνα Ταλετόν (τηλ.: 27310 35150) στο Ξηροκάμπι (από 63€ το δίκλινο με πρωινό).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v