Υπάρχουν μπαρ στην Αθήνα για μόνες και ρομαντικές ψυχές;

Η υπόθεση μπαρ δεν είναι απαραίτητα συλλογική. Υπάρχουν μοναχικές ψυχές, οι τελευταίοι ρομαντικοί που θέλουν να τα πιούν χωρίς παρέα – και αυτά είναι τα μπαρ τους.

Υπάρχουν μπαρ στην Αθήνα για μόνες και ρομαντικές ψυχές;

Ήρεμη ατμόσφαιρα, καθαρά ποτά, ωραίες μουσικές, κλίμα νταλκά ή καψούρας, όμορφη μπάρα, ουίσκι και καθαρά ποτά, υπό το άγρυπνο βλέμμα του μπάρμαν – ψυχολόγου.

Η γοητεία των μπαρ για μοναχικούς τύπους δεν ξεφτίζει ποτέ, όσο υπάρχουν στην πόλη μέρη για ρομαντικές ψυχές που περιφέρονται σαν σκιές σε νουάρ ταινία, λαχταρώντας αυτό το «ένα ακόμα, τελευταίο ρημαδοποτό».

Και αυτά είναι τα μπαρ τους.

Αισθηματίες

Μπουμπουλίνας 29, Πειραιάς, τηλ: 2104297226

Με όνομα εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία του Νίκου Τριανταφυλλίδη, το μπαρ του Πειραιά παίρνει την καψούρα στα σοβαρά και σερβίρει παλιές καλές ελληνικές επιτυχίες και… ποίηση στους αθεράπευτα ρομαντικούς θαμώνες του. Απλό, λιτό και μικρό, αποτελεί καταφύγιο για παρέες αλλά και μοναχικούς τύπους που αγαπούν το ελληνικό τραγούδι (όχι τα τσιφτετέλια), με τις βραδιές να καταλήγουν ενίοτε σε απαγγελία ποιημάτων από τον μαέστρο της κονσόλας Κώστα.

Μητροπάνος, Ρίτα Σακελλαρίου, Βίκυ Μοσχολιού και άλλα ιερά τέρατα κάνουν πέρασμα από τα ηχεία του, ενώ στο μπαρ σερβίρονται καθαρά ποτά, ουίσκι αλλά και κάποια ωραία κοκτέιλ και μπίρες από το εξυπηρετικό προσωπικό. Ένα μπαρ για να ερωτευτείς ξανά και να γίνεις κι εσύ ένας αισθηματίας. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ στα 7€, οι μπύρες από 3,5€.

Παλιό Ραδιόφωνο

Αθανασίου Διάκου 12, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9237022

Υπέροχα ατμοσφαιρικό μπαρ, βγαλμένο από άλλη δεκαετία, το Παλιό Ραδιόφωνο είναι από εκείνα τα μέρη που αν και βρίσκονται σε τουριστική περιοχή ξεχωρίζουν για τον χαρακτήρα τους. Ο εσωτερικός διάκοσμος σε ταξιδεύει σε speakeasy μπαρ της Νέας Υόρκης, ενώ η επιβλητική ξύλινη μπάρα με τους εξυπηρετικούς μπάρμεν θα σου βγάλει δεκάδες ουίσκι και μπέρμπον για να γευτείς και να χαθείς στις σκέψεις σου ή να πιάσεις κουβέντα με άλλες μοναχικές ψυχές.

Οι μουσικές αγαπούν την τζαζ και τα μπλουζ – τι άλλο θα ταίριαζε καλύτερα εδώ; - ενώ όσο απολαμβάνεις το ποτό σου θα χαζέψεις τις όμορφες διακοσμητικές λεπτομέρειες στους τοίχους, με μουσικά όργανα και περίεργες προσωπογραφίες σε κορνίζες. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ στα 9€, με κορυφαίο ίσως το Negroni.

‘Ιμερος

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 2, τηλ: 2108224104

Σε πήρε η νύχτα πήγε αργά και θες ένα ακόμα ποτό να πιείς μονάχος; Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ο Ίμερος υποδέχεται όλους τους ξενύχτηδες του κέντρου, ανεξαρτήτως ακουσμάτων και ηλικιών, για να τους «σερβίρει» ατόφιο ελληνικό ρεπερτόριο, και γενναίες δόσεις after hour νταλκά.

Ανοίγει αργά το βράδυ, αλλά μετά τις 3 τα ξημερώματα είναι που παίρνει τα πάνω του με κόσμο και κοσμάκη να συρρέει στο λάγνο εσωτερικό του, πίνοντας και ακούγοντας Μητροπάνο, Βιτάλη, Μακεδόνα και Θανάση. Η κοινωνικοποίηση εδώ είναι συχνό φαινόμενο, άλλωστε ο Ίμερος στην μυθολογία ήταν η θεότητα που συμβόλιζε την ερωτική επιθυμία.

Αν δεν θες πολυκοσμία, καλύτερα να το επισκεφτείς μια χαλαρή καθημερινή, να πιάσεις θέση στη μπάρα του και να απολαύσεις με ησυχία το ποτό σου. Η τιμή του στα 8€.

Galaxy

Σταδίου 10, Σύνταγμα, τηλ: 21 0322 7733

Διαχρονικά από τα καλύτερα μπαρ να πιείς το ποτό σου, το Galaxy είναι πολλά παραπάνω από ένα ποτάδικο, είναι ένας ζωντανός θρύλος της νυχτερινής ζωής μιας πόλης που κρύβει στη νύχτα της χιλιάδες ιστορίες ανθρώπων μοναχικών που βρήκαν καταφύγιο στη μπάρα του. Μια μπάρα μεγάλη με μαξιλαράκι για να ακουμπάς άνετα και μπάρμεν που αγαπούν αυτό που κάνουν και θα σε σερβίρουν εκλεκτά ποτά από την πλούσια κάβα, με αρκετές επιλογές σε ουίσκι, κατά κύριο λόγο σκωτσέζικα και ιρλανδέζικα, με ωραίες επιλογές για τσιμπολόγημα με το ποτό σου.

Η μουσική ακούγεται ίσα ίσα, το περιβάλλον είναι ήσυχο, ο κόσμος δεν είναι δήθεν και δεν θέλει τίποτα να αποδείξει, έχει έρθει να πιεί το ποτό του, να κουβεντιάσει χαμηλόφωνα και να περάσει όμορφα το βράδυ του. Οι τιμές για τα απλά ποτά ξεκινούν από τα 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v