Αθηναϊκές ταράτσες και αυλές που ροκάρουν

Και το καλοκαίρι, η Αθήνα είναι ροκ. Και πίνει μπύρες και ποτά σε επτά πανέμορφες αυλές, από το Γκάζι ως τον βορρά.
Αθηναϊκές ταράτσες και αυλές που ροκάρουν

45 Μοίρες 

Βουτάδων και Ιάκχου 18, Γκάζι, τηλ: 210 3472729



Το πρώτο μπαρ που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για open air ροκ στέκια, η κοσμαγάπητη ταράτσα του 45 Μοίρες έγινε διάσημη για την φανταστική της θέα στις κατακόκκινες καμινάδες της Τεχνόπολης, που ταιριάζουν γάντι στη ροκ φιλοσοφία της. H κονσόλα κινείται πάντα σε ροκ και indie μουσικά μονοπάτια, στα οποία… μπαίνουν έξυπνα alternative σφήνες, ανάλογα την ημέρα. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ και τα σπέσιαλ 9€.

White Noise

Ευμολπιδών 20, Γκάζι, τηλ.: 690 777 8889



Η παράδοση που θέλει τα ροκάδικα του Γκαζιού… ανεβασμένα (στην ταράτσα) συνεχίζεται, στην επίσης πανέμορφη ταράτσα του White Noise που μας κακομαθαίνει με πολλά και ενδιαφέροντα αφιερώματα σε indie και rock ήχους, θεματικά πάρτι με ελληνικά και ξένα ακούσματα απ’ όλο το φάσμα της ροκ, tributes σε συγκεκριμένες μπάντες και πολλά ακόμα (τα οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ). Στα συν, πέρα από τις σούπερ μουσικές, οι ωραιότατες τιμές: από 3€ η μπύρα, από 5€ το ποτό.

Tithora 

Λ. Ιωνίας 275, Άνω Πατήσια, τηλ: 210 2581819



Σταθερή rock-metal αξία στα πέριξ της Πατησίων, με ιστορία που ξεκινά από το 1998, το Tithora Club έχει μια πανέμορφη, δροσερή και καταπράσινη αυλή ιδανική και για μεσημεριανό καφεδάκι, αλλά και για ροκ νύχτες με αγαπημένες δυνατές μελωδίες. Φιλοξενεί συχνά πυκνά και events όπως tributes σε ροκ και μέταλ μπάντες, αφιερώματα σε συγκεκριμένα είδη όπως π.χ. το stoner και ένα σωρό ακόμα ενδιαφέροντα πράγματα, για τα οποία μπορείτε να ενημερώνεστε από εδώ. Τα ποτά ξεκινούν από 5€, η μπύρα από 3€.

Ιπποπόταμος

Δελφών 3Β, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3634583



Κλασικό και αγαπημένο στέκι στα όρια μεταξύ Κολωνακίου-Εξαρχείων στολίζει το εσωτερικό του με σινεφίλ μεμοραμπίλια, φτιάχνοντας την ιδανική 50’s ατμόσφαιρα, βγάζει τραπεζάκια στη μικρή και δροσερή αυλή του και… γεμίζει τα αυτιά μας με ωραίους ροκ ήχους, οι οποίοι εναλλάσσονται ενίοτε με φανκ και τζαζ ακούσματα. Συχνά πυκνά στα decks του φιλοξενούνται ραδιοφωνικοί παραγωγοί, ενώ οι τιμές του κάθε άλλο παρά… κολωνακιώτικες είναι. Το ποτό ξεκινά από τα 6,5€, η μπύρα από 3,5€.

Le Roi

Πανόρμου 117Β, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 6912095



Το αγαπήσαμε στο Χαλάνδρι, το συναντάμε πλέον στην Αγία Παρασκευή, την Ηλιούπολη και την πιάτσα της Πανόρμου. Όλα τους κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό, στολίζουν τις αυλίτσες τους με μηχανές- αντίκες, ποδήλατα στους τοίχους, ρετρό τζουκ μπόξ και λοιπά memorabilia και ροκάρουν με old school ύμνους από τα 60s μέχρι τις αρχές των 90s. Οι μπύρες ξεκινούν από τα 5€ και τα ποτά από τα 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v