Τα μπαρ που θα ξεκαλοκαιριάσουμε φέτος

Εξωτική ατμόσφαιρα, κοκτέιλ και μουσικάρες σε διευθύνσεις που θα μας κρατήσουν καλή παρέα όλο το καλοκαίρι.
Τα μπαρ που θα ξεκαλοκαιριάσουμε φέτος
Πεζόδρομοι περατζάδες με ζωντανά μπαράκια, ανανεωμένες tiki γωνιές κάτω από την Ακρόπολη, ταράτσες και beach bars μας καλούν να ξεκαλοκαιριάσουμε χορεύοντας, πίνοντας και τραγουδώντας.

The Bank Job Escape
Λεωφ. Ποσειδώνος, Άλιμος, τηλ.: 210 9880990

Το Bank Job κάνει την απόδρασή του στην παραλία αυτό το καλοκαίρι και φιλοξενείται στο εξίσου καλοκαιρινό Nalu για να μας αποδείξει αυτό που όλοι γνωρίζουμε: πώς μπορεί να κάνει εξίσου όμορφα κοκτέιλ σε φόντο μπλε. Δοκιμάστε το Swim to Sunset με Vodka, passion fruit, chili και αφρό ροδάκινου και το Back to Roots με Roots Herb, Campari, λικέρ φουντούκι και tonic water. Σημειώστε πως ο κατάλογος των κοκτέιλ σερβίρεται από το πρωί και στην παραλία για τους τολμηρούς. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€.

Bios
Πειραιώς 84, Γκάζι, τηλ.: 210 3425335

Η ταράτσα του είναι σαφώς το καλύτερο «εναλλακτικό» μπαρ-με-θέα-Ακρόπολη: τα γυμνά τσιμέντα και το βιομηχανικό του στιλ κάνουν τέλεια αντίθεση με τον φωτισμένο Παρθενώνα, την θέα του οποίου απολαμβάνουμε αραχτοί σε σαιζλόνγκ με κλασσικά κοκτέιλ (ωραιότατες οι μαργαρίτες και η καϊπιρόσκα) και παποτά (συνδυασμός κοκτέιλ και παγωτού) στο χέρι. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-9€, ενώ αναμένουμε πώς και πώς να ξεκινήσουν οι θερινές προβολές με κλασσικές ταινίες σε φόντο Ακρόπολης.

Finca Vigia
Ολυμπιονικών 304, Νέο Ψυχικό, τηλ: 2106777698

Η ομάδα του Ipitoubar έστησε ένα εξωτικό μαγαζί στο ήδη δροσερό Ψυχικό, δίνοντάς του το όνομα του σπιτιού που έζησε ο Χέμινγουεϊ στην Κούβα και ενισχύοντάς το με ωραίες μουσικές, «πράσινη» ατμόσφαιρα και ακόμα πιο ωραία και εξωτικά κοκτέιλ. Τα τελευταία εμπνέονται από τα βιβλία του συγγραφέα και περιλαμβάνουν επιλογές όπως το Mary Pickford Tiki dance με ρούμι, ανανά και σιρόπι βανίλια και το Old Man and the Mexico, μια καυτερή εκδοχή της κλασσικής μαργαρίτας με τεκίλα, πάπρικά, πιπεριά και αβοκάντο. Οι τιμές των signature κοκτέιλ κυμαίνονται στα 9-10€. Τα απλά κοστίζουν 8€.

Tiki bar Athens 
Φαλήρου 15, Κουκάκι, τηλ: 2109236908

Ο πρώτος διδάξας του είδους στην Αθήνα, και διαθέτει έναν ιδιαίτερο χώρο με 50s και 60s αναφορές και χαβανέζικη διάθεση. Μάλιστα αυτό το καλοκαίρι ανανεώνεται και παρουσιάζει μια εκτενέστατη λίστα κοκτέιλ μας βάζει σε πειρασμό να δοκιμάσουμε όσες περισσότερες από τις εμπνεύσεις των barmen - Dominican Margarita με ρούμι, Green Bitch με εμβαπτισμένο τζιν και ακτινίδιο κ.α. Οι μουσικές κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα που περιλαμβάνει rock n roll, lounge, jazz, funky soul, latin, calypso, disco, pop, cabaret, ενώ συχνά πυκνά φιλοξενούνται συναυλίες καλλιτεχνών διαφόρων ειδών. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Μικρό café
Ερυθραίας 2, Περιστέρι, τηλ: 21 05756567

Στο Περιστέρι το καλοκαίρι κρατά όλο το χρόνο και γι’ αυτό ευθύνεται το Μικρό αυτό καφέ, το οποίο ανεξαρτήτως εποχής – πόσο μάλλον τώρα – το’χει σκοπό να μας βάλει σε καλοκαιρινή διάθεση. Τα καταφέρνει περίφημα με freestyle ακούσματα, live jamming και σταθερούς επισκέπτες με reggae επιλογές τους Fundracar, Anna Mystic, Miss Poca, X- Ray και πολλούς ακόμα. Το απλό ποτό κοστίζει 6€.

Belleville Concept Cafē-Bar
Αγησιλάου 88, Μεταξουργείο

To all day bar που «ξύπνησε» το όμορφο νεοκλασσικό της Αγησιλάου προ δύο ετών φυλάει ακόμα αθηναϊκές πύλες με όπλα την σούπερ ταράτσα με θέα Ακρόπολη, το λαχταριστό brunch, τις ωραίες μουσικές και τα δροσερά κοκτέιλ. Στο Belleville θα ακούσουμε από hip hop μέχρι reggae, funk, soul και rock, και με ένα Typewriter (Havana Club 3 Anos, λικέρ Κάστρο μέλι, χυμό ανανά, χυμό λεμόνι, νερό καρύδας) ανά χείρας θα ζήσουμε το αθηναϊκό καλοκαίρι όπως του πρέπει. Τα «απλά» κοκτέιλ ξεκινούν από 8€, ενώ τα signature από 9€. Το απλό ποτό κοστίζει 7€. Δείτε εδώ τα προσεχή events της ταράτσας. 

To «δίδυμο» της Θήσεως: Homy και Drunk Sinatra

Δύο σούπερ μπαράκια… μεσοτοιχία φτιάχνουν την απόλυτη καλοκαιρινή περατζάδα στη Θησέως. Μικρό, χαριτωμένο και χαρούμενο, το Homy απλώνει αυτοσχέδια καναπεδάκια με μαξιλάρες στον πεζόδρομο παίζοντας funky μουσικές, ενώ το vintage cocktail bar με την φιγούρα του Φρανκ Σινάτρα να επιβλέπει τις παρέες συνεχίζει και σήμερα να συγκεντρώνει σμήνη εύθυμων παρεών που απολαμβάνουν τα μοχίτο, τα zombie, τα ginger skinos με λικέρ μαστίχα και τα υπόλοιπα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Ό,τι πρέπει για να μείνετε στον πεζόδρομο… όλη τη νύχτα δηλαδή.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v