5 αθηναϊκά μπαράκια με τουρίστες

Για international φλερτ και γνωριμίες, για να μπείτε σε διάθεση διακοπών, για να σας φτιάξει το κέφι –γιατί οι τουρίστες είναι πάντα χαρούμενοι…
5 αθηναϊκά μπαράκια με τουρίστες

Βρεττός

Κυδαθηναίων 41, Πλάκα, τηλ: 2103232110



Το πρώτο μπαράκι που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για μπαράκια που μαζεύουν τουρίστες, ο Βρεττός όχι μόνο βρίσκεται στο ωραιότερο (και πιο… τουριστοφιλές) σημείο της Αθήνας, την Πλάκα, αλλά φιγουράρει και σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς της Αθήνας –της αυτού μεγαλειότητας του Lonely Planet περιλαμβανομένου. Στα πολύχρωμα ράφια του συγκεντρώνονται μπράντυ, λικέρ, ούζο, τσέρι, πίπερμαν, μαστίχα, κίτρο και ένα σωρό ακόμα ελληνικά αποστάγματα. Η μουσική παίζει χαμηλά –γιατί είναι δύσκολο να φλερτάρεις σε ξένη γλώσσα όταν δεν ακούς καλά τον συνομιλητή σου– και οι τιμές των ποτών κυμαίνονται στα 4,50-5€.

Zampano

Σαρρή 18, Ψυρρή, τηλ.: 213 0233244



Το wine bar-bistrot-εστιατόριο ενός από τα ωραιότερα hostel της Αθήνας, του City Circus, δεν θα μπορούσε, προφανώς, να μην συγκεντρώνει τους πιο «ψαγμένους» τουρίστες της Αθήνας. Ανοιχτό από το πρωί για καφεδάκι (στα 1,50€-2€) σερβίρει και ένα ωραιότατο brunch (τα Σαββατοκύριακα με live jazz μουσική), έχει και πεντανόστιμη κουζίνα αν πεινάσετε, αλλά και μπάρα –γιατί κακά τα ψέματα, οι γνωριμίες και οι αυθόρμητες συζητήσεις δύσκολα ξεκινάνε εκεί που ο άλλος τρώει στο τραπεζάκι του το brunch του. Όσο για το τι πίνουμε εδώ; Μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες (Septem, Volcan, Νήσος και πάει λέγοντας), κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα και ωραία, καθαρά ποτά, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 6€. Αναλυτικά το μενού υπάρχει εδώ

Athenstyle  

Αγίας Θέκλας 10, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3225010



Μνημονεύουμε συχνά την φανταστική θέα στην Ακρόπολη που απολαμβάνει αυτή η σούπερ κουλ, πολύχρωμη ταρατσούλα στην Αγίας Θέκλας. Στα δυνατά χαρτιά της, όμως, δε συγκαταλέγεται μόνο η θέα της, αλλά και το μονίμως κεφάτο περιβάλλον που δημιουργούν οι νεαροί κατά βάση, αλλά όχι μόνο, τουρίστες που μένουν εδώ, στο hostel με το ίδιο όνομα. Ιδανική ώρα για να έρθετε είναι εκεί γύρω στο ηλιοβασίλεμα, που φαίνεται από εδώ πάνω φαντασμαγορικό –αυτή είναι και η ώρα που οι περισσότεροι ένοικοι του hostel μαζεύονται εδώ, πριν διασκορπιστούν για να εξερευνήσουν το Athens by night. Οι μουσικές είναι χαλαρά ροκ, και οι μπύρες παγωμένες και οικονομικότατες –στα 2,50€.

The Clumsies

Πραξιτέλους 30, κέντρο, τηλ. 210 3232682



Ανακηρύχθηκε πέρυσι ένα από τα πενήντα καλύτερα μπαράκια του πλανήτη ολόκληρου –εσείς αν ταξιδεύατε στην πόλη του δεν θα προγραμματίζατε να το δείτε; Το ίδιο σκέφτονται, προφανώς, και οι τουρίστες της Αθήνας, που πιάνουν τραπεζάκια στο στιλάτο εσωτερικό ή στην χαριτωμένη αυλίτσα του δημοφιλούς μπαρ της Πραξιτέλους και παραγγέλνουν τα ξακουστά του κοκτέιλ, που αλλάζουν τακτικά για να μην τα βαριόμαστε κι εμείς οι «μόνιμοι» ποτέ. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€.

Taf

Νορμανού 5, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3238757



Τι να πούμε για το Taf που να μην σας το έχουμε ξαναγράψει άλλες εκατό φορές; Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, ελάχιστα βήματα μακριά από το Γιουσουρούμ στο Μοναστηράκι, διαθέτει μια από τις ωραιότερες και πιο νοσταλγικές αυλές στην πόλη. Μαζεύει τουρίστες που είτε πέρασαν από περιέργεια την ξύλινη πόρτα του, είτε διάβασαν τις ενθουσιώδεις κριτικές των ξένων επισκεπτών του στο Tripadvisor. Οι τιμές των ποτών κυμαίνονται στα 7€.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v