Η Αθήνα τον Δεκαπενταύγουστο είναι ωραία!

Ξεμείνατε στην Αθήνα το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου; Μη σκάτε: Έχουμε δέκα ιδέες για να περάσετε… και μόνοι σας, χωρίς τα πλήθη, καλά.
Η Αθήνα τον Δεκαπενταύγουστο είναι ωραία!
Ήρθε εκείνο το τριήμερο του χρόνου που η Αθήνα είναι πιο άδεια από ποτέ. Άδεια από όλους… εκτός από εσάς. Δεν χρειάζεται να μείνετε στο κρεβάτι επί τρεις μέρες περιμένοντας να περάσει ο Δεκαπενταύγουστος και να επιστρέψουν οι κανονικοί ρυθμοί της πόλης. Μπορείτε να περάσετε καλά και… μόνοι στην Αθήνα. Κι όχι μόνο με έναν, αλλά με δώδεκα διαφορετικούς τρόπους.

Βουτιές θαλασσινές
Μην ανησυχείτε, δεν θα έχει κίνηση: Μπορείτε να χαρείτε τις παραλίες της Αττικής ελεύθερα. Και στα σχετικά αφιερώματα του in2life που θα βρείτε εδώ, έχουμε κάτι για όλα τα γούστα: Παραλίες με άμμο, με βότσαλο, οικογενειακές, με ταβερνάκια πλάι στο κύμα, για γυμνιστές, για τους φαν της ξαπλώστρας… για όλους.



Βουτιές κοσμοπολίτικες
Εκεί που οι άλλες επιχειρήσεις κλείνουν, τα ξενοδοχεία… αναγκαστικά παραμένουν ανοιχτά. Το ίδιο και οι πισίνες τους, τις οικονομικότερες των οποίων συγκεντρώσαμε εδώ για να κάνετε βουτιές με στιλ και άνεση από 6€.

Φαγητό στην αυλή
Κι όμως, υπάρχουν εστιατόρια που θα μας σερβίρουν νόστιμο φαγητό αυτό το δύσκολο τριήμερο – ακόμα και ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο. Συγκεντρώσαμε μερικά από τα αγαπημένα μας εδώ, για να μην στερηθείτε την έξοδο για καλό φαΐ αυτές τις ημέρες. 

Θερινό σινεμά
Νέες κυκλοφορίες, νοσταλγικές επανεκδόσεις, σινεφίλ αριστουργήματα, περιπέτειες, νουάρ, ρομάντζα και κωμωδίες: Όλο και κάποια ωραία ταινία θα πετύχετε στα θερινά σινεμά της Αθήνας. Δείτε εδώ μερικές από τις καλύτερες ανοιχτές «αίθουσες» της πόλης και εδώ τις κορυφαίες επανεκδόσεις του καλοκαιριού. 



Χορεύοντας στην άμμο
Το αγαπημένο Bolivar beach bar στην Ακτή του Ήλιου μας καλεί και αυτό το τριήμερο στον Άλιμο για να χορέψουμε μέχρι το πρωί. Το Σάββατο, τα decks αναλαμβάνουν οι greek star DJs George Sirras και Dino MFU (από τις 21.00, είσοδος 7,50€ με ποτό), ενώ στις 15 Αυγούστου συνεχίζονται οι ροκ Δευτέρες του Bolivar, με ένα βραδινό ταξίδι με επιλεγμένα διαμάντικα της classic και της new rock σκηνής, πάντα με καλοκαιρινή διάθεση (στις 21.00, είσοδος ελεύθερη). 

Τραγουδώντας στην άμμο
Το Oropos Summer Fest που φιλοξενείται στο Azul Beach Bar στην παραλία Χαλκουτσίου, φιλοδοξεί να γίνει δροσιστικός θεσμός, με συναυλίες και εκδηλώσεις όλο το καλοκαίρι. Μάλιστα, την Κυριακή 14 Αυγούστου, την σκηνή αναλαμβάνει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, για ένα μελωδικό βράδυ πλάι στη θάλασσα. Η συναυλία αρχίζει στις 22.00, το εισιτήριο στοιχίζει 13€, ενώ αν το αγοράσετε στην προπώληση, προβλέπεται δωρεάν μετακίνησή σας ως τον Ωρωπό. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Βόλτα στα Μουσεία
Τα περισσότερα μουσεία λειτουργούν κανονικά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου – μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να επισκεφθείτε επιτέλους τα εκθέματα που έχει να επιδείξει η πόλη χωρίς τα πλήθη. Το Μουσείο της Ακρόπολης και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, για παράδειγμα, που συνήθως είναι γεμάτα κόσμο, μπορείτε να τα τριγυρίσετε με την ησυχία σας αυτό το τριήμερο.



Περίπατοι στην πόλη
Εντάξει, μην το παρακάνετε βγαίνοντας την ώρα που καίει ο ήλιος… Αλλά το απογευματάκι, την ώρα που δύει, μπορείτε να βολτάρετε στην Πλάκα, να ανηφορίσετε στα Αναφιώτικα, να περπατήσετε σε παραθαλάσσιες περαντζάδες, λόφους και όμορφους πεζόδρομους της πόλης. Εδώ σας έχουμε τέτοιες υπέροχες αθηναϊκές προτάσεις.

Μονοήμερη στο νησί
Οκέι, δεν συμβιβάζεστε (μόνο) με την Αθήνα. Γιατί να μην ξεκινήσετε για μια μονοήμερη και να πάρετε μια σύντομη και οικονομική δόση νησιωτικής γοητείας; Η Αίγινα και το Αγκίστρι είναι μία ώρα μακριά μας και προσφέρονται για γρήγορες βουτιές και ψαρομεζέδες πλάι στο κύμα. Πολύ ωραία εναλλακτική είναι η Εύβοια με τις ωραίες παραλίες της και τα μεζεδοπωλεία της Χαλκίδας ή τα Λιχαδονήσια για old school ημερήσια στην «Χαβάη» του Ευβοϊκού. Δείτε περισσότερες προτάσεις για κοντινές μονοήμερες εδώ

Έτοιμοι… για τα πανηγύρια
Γίνονται και στην Αττική πανηγύρια τον Δεκαπενταύγουστο! Αν θέλετε να πάρετε γεύση από παλαιάς κοπής γλέντι, με κλαρίνα, λαϊκές μουσικές και ταβέρνες που απλώνουν καλούδια στην πλατεία, μπορείτε να επισκεφθείτε τα πανηγύρια της Παναγίας στο Μάτι (15/8) στον Ωρωπό (Νέα Παλάτια), στη Χασιά (14- 16/8) και στο Μαρούσι στην πλατεία Αγίας Λαύρας (14/8).



Βραδινό μπανάκι
Σκέφτεστε κάτι πιο χαλαρωτικό από μια νυχτερινή βουτιά και άραγμα στην άμμο, κοιτάζοντας τα αστέρια με το άλλο σας μισό ή την παρέα σας; Δείτε εδώ τις ιδανικές παραλίες της Αττικής για βραδινό μπάνιο. 

Σπιτικός Δεκαπενταύγουστος
Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σας κάνει – ή αν δεν έχετε καμία όρεξη να βγείτε από το σπίτι το τριήμερο – μπορείτε να περάσετε καλά και εντός των τειχών. Φωνάξτε όποιον φίλο έχει μείνει στην Αθήνα, μαγειρέψτε ή κάντε ένα ωραίο barbecue, παίξτε επιτραπέζια στη βεράντα, δείτε ταινίες ή κάντε μαραθώνιους ξένων σειρών και – πού ξέρετε; - μπορεί να περάσετε πολύ καλύτερα από όσους είναι στριμωγμένοι σε κάποια κυκλαδίτικη παραλία.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v