Παρεΐστικα φαγοπότια στην Αθήνα

Μεζεδάκια, τσίπουρα, ρακές και καλές τιμές σε οκτώ αγαπημένα στέκια για να μαζευτείτε με την παρέα.
Παρεΐστικα φαγοπότια στην Αθήνα
Είναι οικεία, κεφάτα, σερβίρουν οικονομικά μεζεδάκια και ποτά και μπορούν εύκολα να γίνουν στέκι όταν οι επιλογές για έξοδο με την παρέα έχουν εξαντληθεί. Μεζεδοπωλεία, ταβερνάκια και ρακάδικα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας μας καλούν για φαγητό, ποτό και… ξενύχτι.

Ρακουμέλ
Εμμ. Μπενάκη 71, Εξάρχεια, τηλ: 210 3800506

Αγαπημένο στέκι στα Εξάρχεια, από μια παρέα που μεγάλωσε στην Ιεράπετρα της Κρήτης και όπως θα περίμενε κανείς αποφάσισε να φέρει τις αυθεντικές συνταγές της νήσου στο κέντρο της πόλης. Εδώ θα πιείτε εξαιρετική σπιτική ρακή από την Ζάκρο Σητείας και ρακόμελο, ενώ θα δοκιμάσετε πάσης φύσεως «μεζεκλίκια» όπως γαμοπίλαφο, απάκι, λουκάνικο ξιδάτο, μυζηθροπιτάκια και σφακιανή πίτα με μέλι. Για μια ρακο-κατάνυξη συνοδεία μεζέδων θα πληρώσετε περί τα 10-15€ ανά άτομο.

Ρακαδημία
Αγίας Λαύρας 9, Αιγάλεω, τηλ.: 210 5909809

Ξακουστό πολύ πέρα από τα σύνορα των δυτικών προαστίων μεζεδοπωλείο, το οποίο γεμίζει καθημερινά από νεαρόκοσμο, εμπνέεται από την κρητική παράδοση, και την…. πηγαίνει δυο βήματα παραπέρα: Πέρα από τους εξαιρετικούς χοχλιούς και το πολύ καλό απάκι, θα δοκιμάσετε επίσης λουκουμάδες τυριών, κολοκυθανθούς γεμιστούς με φέτα και αρνάκι κλέφτικο. Τα μεζεδάκια σας θα τα συνοδεύσετε απαραιτήτως με απόσταγμα –διαθέτει ποικιλία ρακής, τσίπουρου και ούζου από όλη την Ελλάδα– και ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο.

Βρώσις
Σοφοκλέους 3, Περιστέρι, τηλ: 2105761808

Ένα… «μεζεδομπακάλικο» έχει γίνει στέκι τα τελευταία χρόνια στο Περιστέρι και έχει λίγο από όλα: και εκλεκτά μεζεδάκια, και εξαιρετικά ελληνικά αποστάγματα συμπεριλαμβανομένης φοβερής ρακής και προϊόντα μικρών παραγωγών για να πάρετε για το σπίτι αν θελήσετε. Στη Βρώση θα δοκιμάσετε μεζεδάκια με κορυφαία τον καβουρμά, το καπνιστό χοιρινό, τη φάβα και την στραπατσάδα, θα τσουγκρίσετε σφηνάκια με χανιώτικη ρακή και θα πληρώσετε κάτι λιγότερο από 10€. Απαραίτητη η κράτηση τα Παρασκευοσάββατα.

Ρούκουνας
Λ. Ηρακλείου 29Β, Άνω Πατήσια, τηλ: 216 7002135

Παρεϊστικο κλίμα, νοστιμότατα μεζεδάκια, χαμηλές τιμές. Αυτό είναι το τρίπτυχο αυτού του μεζεδοπωλείου στα Πατήσια, το οποίο σερβίρει στα λιγοστά τραπεζάκια του ρακή, ούζο, τσίπουρο και ωραίο χύμα κρασί, ενώ διαθέτει και πιατάκια με μεζέδες για να μην τα πιείτε ξεροσφύρι. Ενδεικτικά αναφέρουμε το μεθυσμένο χοιρινό, τα πιτάκια ημέρας και τον καγιανά με σύγκλινο. Και εδώ λαϊκά και ρεμπέτικα συνοδεύουν την ρακοποσία. Οι τιμές κυμαίνονται στα 8-10€ ανά άτομο. Σημειώστε ότι το κατάστημα δεν δέχεται κάρτες – εκ πεποιθήσεως.

Ροζαλία
Βαλτετσίου 58, Εξάρχεια, τηλ: 210 3302933

Στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου, η Ροζαλία, έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που παραπέμπουν στο παλιό, κλασσικό ταβερνο-μαγειρείο: καρό τραπεζομάντιλα, γλάστρες, κισσοί και μυρωδιές από τα ξακουστά μαγειρευτά της την καθιστούν αγαπημένη επιλογή για παρέες. Στα των μαγειρευτών, την παράσταση κλέβουν εύκολα το λεμονάτο χοιρινό, τα ζουμερά γεμιστά και το κοκκινιστό μοσχαράκι. Αξίζει να δοκιμάσετε, πλην μαγειρευτών, και το δικό τους γίδινο λουκάνικο, όπως επίσης και την σπιτική τους κοτόπιτα. Οι τιμές κυμαίνονται στα 15-20€ το άτομο, με ωραίο χύμα κρασί.

Πετραλώνι
Πλατεία Ηούς και Αθηνοδώρου 18, Πετράλωνα, τηλ: 2103478547

Στην όμορφη πετρόχτιστη σάλα αυτού του συμπαθέστατου μεζεδοπωλείου των Πετραλώνων, πιάνουμε θέση κοντά στα λουλουδιασμένα παράθυρα και δοκιμάζουμε λαχταριστά καισαροπιτάκια, μανιτάρια με κρέμα βαλσάμικου, μελιτζάνα φούρνο, τηγανιά «μπουρλότο» με αρμένικο σουτζούκι, σουτζουκάδα, κοκκινιστό μοσχάρι, σπετσοφάι, και άλλους χειροποίητους μεζέδες μαζί με ρακή από την Κρήτη, τσίπουρο από τον Τύρναβο, ούζο από τη Μυτιλήνη και κρασί από τη Λήμνο. Υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο για πλήρες γεύμα.

Δυο Δεκάρες η Οκά 
Ζίννη 29-31, Κουκάκι, τηλ: 2109220583

Αγαπημένο παρεΐστικο σημείο συνάντησης στο Κουκάκι, το ελληνικό αυτό μεζεδοπωλείο δεν τσιγκουνεύεται την νοσταλγική ατμόσφαιρα. Πέρα από την ωραία ρετρό διακόσμηση φροντίζει να μας «γυρνά πίσω» με τα live ρεμπέτικα κάθε Σαββατοκύριακο. Στα του φαγητού, απολαμβάνουμε μαγειρευτά, από σουπιές και γιουβέτσι μέχρι σπανακόρυζο και στιφάδο, αλλά και πιάτα ζυμαρικών, κρητικούς μεζέδες και ωραίο χύμα ρακί ή «κρασί της οκάς». Υπολογίστε περί τα 12-15€ κατ’ άτομο.

Καμπεθόν
Κεραμεικού 110, τηλ: 2155506414

Η αγαπημένη μεζεδο-διεύθυνση του Κεραμεικού, φιλοξενεί τα παρεΐστικα τσιμπούσια του νεαρόκοσμου που συρρέει καθημερινά στον μικρό χώρο του υπό τους ήχους των ρεμπέτικων που παίζουν (συχνά υπό τη μορφή αυτοσχέδιων unplugged βραδιών) ως soundtrack. Για μπύρες μαζί με κεφτεδάκια, ανθοτυροκεφτέδες, burger κοτόπουλου, τηγανητή φέτα και άλλα μεζεδάκια που δεν ξεπερνούν τα 5€, υπολογίστε λιγότερα από 12€ το άτομο.

N.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v