Αυτά είναι τα καλύτερα burgers της Αθήνας

Η μάχη έφτασε στο τέλος της. Βάλαμε κάτω χρόνια δοκιμών και τόνους θερμίδων, και καταλήξαμε στα καλύτερα burgers της πόλης, από τον Πειραιά ως τον Χολαργό.
Αυτά είναι τα καλύτερα burgers της Αθήνας
της Ηρώς Κουνάδη

Τα καλύτερα καινούρια μπεργκεράδικα, τα καλύτερα burger στο χέρι, τα καλύτερα burger παντρεμένα με κοκτέιλ... Τα πέντε τελευταία χρόνια, έχουμε φτιάξει τουλάχιστον πέντε διαφορετικές λίστες για τα καλύτερα burgers της πόλης. Αυτή την φορά, καταλήξαμε στη μία και μοναδική, απόλυτη αλήθεια, σε μια λίστα to rule them all, στα κορυφαία burger των κορυφαίων burgers. Απολαύστε υπεύθυνα.

Μπαρ Μπεε Κιου

Φρεαττύδος 13, Πειραιάς, τηλ.: 210 4518129



Κατέβασε όλη την Αθήνα στον Πειραιά, σχημάτισε ουρές που κάνουν δυο φορές τον γύρο του τετραγώνου του, εξελίχθηκε σε θρύλο, έστειλε και τη φήμη του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Δικαιωματικά του ανήκει η πρώτη θέση στη λίστα μας και στις καρδιές μας. Το Μπαρ Μπεε Κιου, που δε σταματά να μεγαλώνει και να εξελίσσεται, μαζί με το μενού του, σερβίρει burgers – θρύλους όπως το Θερμινέιτορ, με (βαθιά ανάσα) μοσχαρίσιο μπιφτέκι Angus 200gr, γεμιστό με μπλε τυρί Δανίας και λιωμένο Προβολόνε, πικάντικη μαγιονέζα σκόρδου, καπνιστό μπέικον ψημένο στον φούρνο, σαλάμι μπύρας και μορταδέλλα Αλεξάνδρειας με πιπέρι και φυστίκι Αιγίνης. Κλασικό, αγαπημένο και κάπως πιο μαζεμένο είναι το Juicy Lucy, με μαρμελάδα ντομάτα και καραμελωμένα κρεμμύδια. Τα γιγαντιαία burger σερβίρονται με ένα μικρό βουναλάκι λαχταριστές τηγανιτές πατάτες, και οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-10€.

Juicy Grill

Κεραμεικού 2, Χολαργός, τηλ.: 215 5203201



Θέτει, εδώ και χρόνια, σοβαρή υποψηφιότητα για την κορυφή της λίστας με τα καλύτερα burgers της Αθήνας. Το χολαργιώτικο Juicy Grill, με την ωραία αυλίτσα και τις σταθερές ουρές του, φτιάχνει τα ζουμερά του burgers με ψωμάκια bagel και brioche, αντί για τα κλασικά αμερικάνικα buns, και τα σερβίρει σε κλασικές και ιδιαίτερες παραλλαγές. Μας αρέσει πολύ το New Yorker, με μπιφτέκι γεμιστό με μοτσαρέλλα, τηγανητό αυγό, μπέικον, ντομάτα και μαρούλι και το spicy Miss Lily με μοσχαρίσιο μπιφτέκι τυλιγμένο με bacon, emendal, cheddar, iceberg, ντομάτα και σως sriracha mayo. Ειδική μνεία αξίζει στις country πατάτες που τα συνοδεύουν όλα: με την φλούδα τους, και σωστά αλατισμένες, στέκονται επάξια δίπλα στο ζουμερό μπιφτέκι και τις σπιτικές σος. Οι τιμές κυμαίνονται στα 8,50-10€.

Colibri

Αναπαύσεως 9, Μετς, τηλ.: 210 9214277 και Εμπεδοκλέους 9-13, Παγκράτι, τηλ.: 210 70110111

Το τρίτο… στρατόπεδο ορκισμένων οπαδών του «καλύτερου αθηναϊκού burger» ήταν κάποτε προσεκτικά φυλαγμένο μυστικό που, μοιραία, διέρρευσε, χωρίς όμως να επηρεαστεί στο ελάχιστο η ποιότητα των burgers του. Στα hit του (μεγάλου) καταλόγου του περιλαμβάνονται το Yoggi B, με γιαούρτι, σπιτική σως μπάρμπεκιου και καραμελωμένα κρεμμύδια, το Chili Chicken, με καυτερή σάλτσα τσίλι, τσένταρ και σως μπάρμπεκιου, και το Hawaiian Style με ανανά, ζαμπόν, τσένταρ, μαγιονέζα και σως μπάρμπεκιου. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 6,50-7,70€.

Cadillac Burgers

Βουλής 44α, τηλ: 210 3255240



Διεκδικεί επάξια τις δάφνες στην κατηγορία “street burgers”, με τα σπιτικά του μπιφτέκια που φτιάχνονται με μυστική συνταγή και βαφτίζονται με ονόματα σταρ του παλιού Χόλιγουντ. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Liz Taylor με αυγά, μπέικον, τυρί και BBQ σος, το Marilyn Monroe με κοτόπουλο, τυρί, μαρούλι, ντομάτα και μαγιονέζα, το James Dean με μπιφτέκι λαχανικών και rock’n’roll σος ή το επικό Cadillac με διπλό μπιφτέκι με τυρί, μαρούλι, μπέικον, ντομάτα, καραμελωμένα κρεμμύδια και σος Cadillac. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 3-5€ και οι πατάτες, που τηγανίζονται μπροστά μας μετά την παραγγελία, στα 2€.

Ace Burgers

Καρύστου 6, Αμπελόκηποι, τηλ: 2106920009



Άλλη μια σοβαρή υποψηφιότητα για το βραβείο στην κατηγορία «καλύτερο street burger», βρίσκεται λίγο εκτός της πολύβουης πιάτσας της Πανόρμου, και σερβίρει τις ζουμερές του δημιουργίες μέχρι τις 3.00 το ξημέρωμα, για τους ξενύχτηδες της γειτονιάς. Τα μπιφτέκια του φτιάχνονται από 100% black angus, και σερβίρονται σε λαχταριστές εκδοχές σαν το Delmonico με ελβετικό τυρί, μπέικον, steak sauce, τραγανιστό κρεμμύδι, μαρούλι, τομάτα και σούπερ ace sauce, το F Spicy με τσένταρ, onion rings, spicy mayo και chili σως ή το Shroom με μανιτάρια και truffle mayo. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 3,50-5,70€, αλλά οι πατάτες χρεώνονται έξτρα 1,80€.

Hops Beer & Burgers

Δράκου 10, Κουκάκι, τηλ.: 211 0136500



Πάντρεψε τις ελληνικές μπύρες και τα καλοφτιαγμένα του κοκτέιλ με μερικά από τα καλύτερα burgers της Αθήνας πριν από έναν ακριβώς χρόνο, σε ένα τέλειο αποτέλεσμα που απέκτησε γρήγορα, και δικαίως, φανατικό κοινό. Στα καλύτερά του συγκαταλέγονται νοστιμιές όπως το The Greek One με ψητή μελιτζάνα, ελιές και σπιτική σάλτσα φέτας, το the Maniatiko, με σύγκλινο Αρεόπολης, γραβιέρα και καπνιστή μελιτζάνα, το The Stinking Rose με μαγιονέζα σκόρδου, αβοκάντο, καπνιστό μπέικον και σκορδάτες τηγανιτές πατάτες ή το Mango Chili Chicken, με σάλτσα μάνγκο και spicy mayo. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 7,40-10€.

Kozi’s

Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, τηλ.: 210 8101584



Η μοναδική διεύθυνση στη λίστα μας που δεν είναι αμιγώς μπεργκεράδικο, το Kozi’s έφερε την κουζίνα και τα κρασιά της Νοτίου Αφρικής στα Μελίσσια, μαζί με τα εξαιρετικά του κρέατα, φτιάχνει όμως και μερικά από τα καλύτερα burgers του λεκανοπεδίου. Μια δοκιμή του Mala Mala Burger, με μπιφτέκι κοτόπουλο, μπέικον, ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδια και υπέροχη γλυκιά σος, θα σας πείσει για του λόγου μας το αληθές. Σούπερ είναι και το Chicken Licken, με μπέικον, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, honey mustard sauce και μαγιονέζα. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-10€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v