Τα καλύτερα παϊδάκια της Αττικής

Αρνίσια ή πρόβεια, ζουμερά με το λιπάκι τους και καλοψημένα, αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αττικής.
Τα καλύτερα παϊδάκια της Αττικής

Εντάξει, η Αττική να μην μπορεί να μην κοντράρει στα ίσια την επαρχία στο συγκεκριμένο ζήτημα (και σε πολλά ακόμα ίσως) όμως δεν έχουμε παράπονο: τα παϊδάκια σε Αθήνα και προάστια εκπροσωπούνταιεπαρκώς από κρεατο-διευθύνσεις που σέβονται τον εαυτό τους και τους πελάτες και βγάζουν αριστουργήματα από αρνί και προβατίνα.

Γιατί το καλό το παϊδάκι, θέλει μεράκι στο ψήσιμο, ποιοτικό κρέας και επαρκή ποσότητα από λίπος ώστε ούτε να πνίγεσαι στο ξίγκι, αλλά ούτε και να στεγνώνει το στόμα σου. Ζουμερά, μυρωδάτα, καλοψημένα και λαχταριστά σαν… φρουτάκι, ιδού τα καλύτερα παϊδάκια της Αττικής κατά την ταπεινή μας γνώμη.

Αναμένουμε τα δικά σας.

Το Ρεμούτσικο
Αγίου Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος, τηλ: 210 9704515

Σε μια ανακαινισμένη αγροικία του 1900(!), η οποία μας κάνει να νοιώθουμε σα να βρισκόμαστε στην ελληνική επαρχία, το Ρεμούτσικο ψήνει εδώ και δεκαετίες αρνίσια παϊδάκια γάλακτος για Όσκαρ ή Χρυσή Σφαίρα. Της προβατίνας έρχονται δεύτερα και καλοψημένα. Αποθεωτικό είναι επίσης και το κοντοσούβλι του. Το κόστος ανά άτομο με κρασί, δεν ξεπερνά τα 20€.

Το Στέκι του Ηλία
Επταχάλκου 5, Θησείο, τηλ.: 210 3458052

Παλιοί και νέοι κάτοικοι και λάτρεις της περιοχής ορκίζονται στα φοβερά παϊδάκια του: ζουμερά, με τραγανό λιπάκι, όπως πρέπει να είναι, αναδεικνύονται από το μαστόρικο ψήσιμο των ιδιοκτητών. Μας αρέσει και για την ατμόσφαιρά του, που θυμίζει παλιά Αθήνα και μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15-17€ το άτομο με καλό χύμα κρασί Νεμέας.

Τσομπανάκος
Ανακρέοντος 2, Καισαριανή, τηλ: 210 7248441

«Μυστικό» στέκι κρεατοφάγων, χωμένο σε δρομάκι της Καισαριανής, ο Τσομπανάκος σερβίρει «φρούτα του δάσους» (όπως τα αποκαλεί ο ιδιοκτήτης) ήτοι ζουμερότατα και εξαιρετικά ψημένα παϊδάκια, χωρίς περιττά λίπη, συνοδεία εξαίσιου ψημένου ψωμιού. Χρειάζεστε κάτι άλλο για να πάτε στον γευστικό Παράδεισο; Ίσως λίγη τυροκαυτερή και πατατούλες φρεσκοκομμένες. Ο λογαριασμός στα 12-15€/άτομο με κερασμένο γλυκό.

Χριστόφορος
Μιχ. Καλαβρυτινού 11, Καλύβια, τηλ: 2299048266

Ιδανικός προορισμός για μετά τις βουτιές, ο Χριστόφορος φημίζεται για τα ντόπια κρέατά του και τις… οικογενειακές του μερίδες αλλά και για τα εξαιρετικά παϊδάκια προβατίνας, τα οποία βγαίνουν με το κιλό και σερβίρονται σε γενναίες δόσεις σε πιατέλα. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ κατ’ άτομο, με κρασί και κερασμένο γλυκό.

Τρίγωνο
Αθηνών 36, Καλύβια, τηλ: 2299048540

Παραμένουμε Καλύβια, γιατί εκεί προφανώς ξέρουν τι εστί παϊδάκι και πιάνουμε τραπέζι στο Τρίγωνο όπου θα δοκιμάσουμε όλα τα καλά μιας χασαποταβέρνας που σέβεται εαυτόν και πελάτες. Τα αρνίσια παϊδάκια εδώ είναι άψογα ψημένα, καθαρά, με τραγανό λιπάκι. Τα παϊδάκια προβατίνας εξίσου νόστιμα. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 20-25€/άτομο, με κρασί.

Κρητικός
Αιόλου 49, Κάντζα, τηλ: 210 6659061

Η ταβέρνα του Σταύρου αξίζει το «ταξίδι» μέχρι τη Κάντζα και είναι σίγουρο πως θα σας κάνει να… ερωτευτείτε ξανά το κρέας σε κάθε μορφή του. Στο… θέμα μας, ο Κρητικός ψήνει και σερβίρει σούπερ αρνίσια παϊδάκια, τρυφερά και μικροσκοπικά, τα οποία τρώγονται μέχρι το κόκκαλο.

Άγιος Μερκούριος ΙΙ
Α΄Φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη, τηλ: 210 8169617

Μεγάλη η… χάρη αυτής της εξοχικής ταβέρνας στη Βαρυμπόμπη, η οποία με φόντο την καταπράσινη Πάρνηθα και με πανέμορφη θέα στην πόλη, σερβίρει εξαιρετικά ξεροψημένα παϊδάκια – κόλαση, αλλά και μοναδική σταβλίσια μπριζόλα. Δύο λόγοι που αρκούν από μόνοι τους για να σας φέρνουν εδώ. Ο λογαριασμός με κρασί δε ξεπερνά τα 15€ ανά άτομο.

Κιτσαρώνας
Παπαδημητριου 2, Αχαρνές, τηλ: 210 2465141

Αναφέρεται συχνά και ως «η καλύτερη ταβέρνα στα Βαλκάνια» από τους φανατικούς θαμώνες της, και παρά την προφανή υπερβολή αυτού του ισχυρισμού, έχουν εν μέρει δίκιο. Ο Κιτσαρώνας δεν αστειεύεται: ποιότητα φαγητού αξεπέραστη και αρνίσια παϊδάκια που ξεχωρίζουν για το ψήσιμο και τη γεύση τους. Εδώ θα φάτε και θα χορτάσετε με το παραπάνω, πληρώνοντας κάτι λιγότερο από 20€ ανά άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v