Τα καλύτερα μεξικάνικα της Αθήνας

Σομπρέρος, μαργαρίτες, quesadillas, κάκτοι και τάκος μπλέκονται με τσίλι κον κάρνε και γκουακαμόλε στα top μεξικάνικα της πόλης.
Τα καλύτερα μεξικάνικα της Αθήνας

Να’ναι το guacamole; Να’ναι το τσίλι κον κάρνε; Να’ναι τα νάτσος με τον καυτερό κιμά; Ή μήπως το μπουρίτο που μέσα του περικλείει έναν οργασμικό γευστικό συνδυασμό κρέατος και λαχανικών; Είναι όλα τα παραπάνω συν μια παγωμένη μαργαρίτα;

Ό,τι και να είναι, το μεξικάνικο είναι απόλαυση, είναι εθισμός, είναι αγάπη.

Και το… λατρεύουμε στις αγαπημένες «χοτ» γωνιές της πόλης όπως του αρμόζει.

Taqueria Maya
Πετράκη 10, Σύνταγμα, τηλ.: 211 2167081

Μεξικάνικο street food στο κέντρο της πόλης; Ε, έπρεπε. Στο Taqueria εκτός από τραγανά tacos, θα δοκιμάσετε πεντανόστιμα burrito και quesadillas, με γέμιση της επιλογής σας: κοτόπουλο μαριναρισμένο σε κύμινο και κανέλα, μοσχάρι, χοιρινό με καπνιστή πάπρικα, ή ισπανικό λουκάνικο chorizo με γλυκοπατάτα. Για τους χορτοφάγους, υπάρχει και η επιλογή μανιτάρι-καλαμπόκι. Εννοείται πως όλα παντρεύονται με λαχταριστή sour cream, τυρί cheddar, guacamole, πικάντικες σάλτσες, μαύρα φασόλια και ό,τι άλλο χαρακτηριστικά μεξικάνικο τραβά η όρεξή σας, και συνοδεύονται με ωραίες μαργαρίτες. Οι τιμές κυμαίνονται στα 3-6€.

Ancho Mexican Grill
Γυφτοπούλου 9 και Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6801097 και Κασσαβέτη 9, Κηφισιά, τηλ: 2111831882

Μεξικάνικο στα βόρεια της πόλης; Ε, και αυτό έπρεπε. Στο αγαπημένο “burrito bar” του Χαλανδρίου διαλέγουμε από τον μπουφέ τα υλικά με τα οποία θα γεμίσουμε το χορταστικό μπουρίτο, τα tacos ή την quesadilla μας. Η ποικιλία των υλικών είναι τεράστια (διάφορα είδη κρεάτων (κοτόπουλο, black angus, κιμά, χοιρινό) και ρυζιών, καυτερές και λιγότερο καυτερές σως, μανιτάρια, λαχανικά και πάει λέγοντας, ενώ το μενού συμπληρώνουν οι… συνήθεις ύποπτοι nachos με (σούπερ) chili con carne, guacamole και ολόφρεσκες σαλάτες. Οι τιμές κυμαίνονται στα 6-7€ για το μπουρίτο, αλλά αξίζει να «θυσιάσετε» άλλα 5€ για το συνοδεύσετε με μια από τις εκπληκτικές μαργαρίτες του – lime ή φράουλα - και το σούπερ δροσιστικό ντάκιρι μάνγκο.

Amigos
Κύπρου 65Α, Γλυφάδα, τηλ. 210 8983167 και Μ. Αλεξάνδρου 70, Ν.Σμύρνη, τηλ.: 210 9332220



Γνωστή και ως «Vamos Amigos», η μεξικάνικη γωνιά της Νέας Σμύρνης και της Γλυφάδας μυρίζει… τεκίλα από μακριά, και φροντίζει να την συνοδεύσει με κλασικά πιάτα από την λατινική Αμερική, από fajitas, nachos σε σούπερ ποικιλία και χειροποίητα burritos μέχρι καυτερό chili con carne και γενναιόδωρες μερίδες συνταγών με tex mex και ευρωπαϊκές επιρροές. Σημειώστε ότι στο μπροστινό μέρος λειτουργεί tequila bar με ξεχωριστές μαργαρίτες, αλλά και εκπληκτικά Mexican mojito και ντάκιρι (7-8€ αναλόγως το είδος). Οι μερίδες είναι μεγάλες, το περιβάλλον γοητευτικό και ο λογαριασμός «τίμιος», δεδομένης της ποσότητας: 25€/άτομο με μαργαρίτα.

Ο Μεξικάνος
Ευδήλου 15, Γουδή, τηλ.: 2107716900 και Ιάκχου 8 και Ευμολπιδών, Γκάζι, τηλ: 2103421142

Στο cosy και φιλόξενο μεξικάνικο ταβερνείο του Μεξικάνου στο Γουδί η ατμόσφαιρα σε ταξιδεύει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με πολύχρωμες σαύρες στους κιτρινωπούς τοίχους, πράσινα τραπεζάκια διάχυτα στον χώρο και διακοσμητικά καπέλα των Μάγιας και των Αζτέκων. Το κοτόπουλο με σάλτσα τεκίλας και οι quesadillas είναι αναμφίβολα τα highlight του μαγαζιού, ενώ εξίσου λαχταριστές (αν και καυτερές) είναι οι enchiladas με πιπεριές chipotle. Στα must εδώ η εκπληκτική του μαργαρίτα σε διάφορες γεύσεις (φράουλα, λεμόνι, μάνγκο), όπως επίσης και οι σάλτσες guacamole και sour cream. Οι μερίδες είναι χορταστικότατες. Υπολογίστε περί τα 25€ ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένων των cocktails.

Agavita
Σμύρνης 55, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102510604

Πολύχρωμη, πληθωρική και παιχνιδιάρικη, η Agavita μας καλεί για ένα ταξίδι μέχρι το Μεξικό στον εξωτικά διακοσμημένο χώρο της. Εκεί, βρίσκουμε δύο καταλόγους, αυτόν του φαγητού αν έχουμε όρεξη για αυθεντικές μεξικάνικες γεύσεις, και αυτόν του αλκοόλ, που δεν θα σας απογοητεύσει. Ο πρώτος περιλαμβάνει νοστιμιές όπως σαλάτα με διάφορες πρασινάδες, αβοκάντο και ψημένο μπέικον, μέσα σε τορτίγια με δροσερό ντρέσινγκ, καυτερά μανιτάρια σωτέ με καραμελωμένα κρεμμύδια και ωραιότατες Quesadillas με κοτόπουλο και γαρνιτούρα απο πατάτες τηγανιτές, ενώ ο δεύτερος δροσερές επιλογές κοκτέιλ με βάση την τεκίλα (μαργαρίτες από7€) και το ρούμι. Ενίοτε έχει και ζωντανή λάτιν μουσική, οι μερίδες είναι γενναίες και ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 20€.

Rincon Mexicano
Δημητρακοπούλου 5, Μακρυγιάννη, τηλ.: 211 4054659, 6933354265

Αυθεντικό μεξικάνικο… ταβερνείο, το οποίο σερβίρει αυθεντικές γεύσεις δια χειρός της συμπαθέστατης ιδιοκτήτριας, μικρές σε μέγεθος αλλά πλούσιες σε γεύση και «τίμιες» σε τιμές. Εδώ υπό τους ήχους original μεξικάνικων ασμάτων δοκιμάζουμε εξαιρετικό mole poblano –κοτόπουλο με σως σοκολάτας– το εθνικό πιάτο του Μεξικού, καθώς επίσης και «δυνατά» burrito, σούπερ σαλάτα με κάκτο, λαχταριστό chile relleno (πιπεριά γεμιστή με τυρί και κρέας) και tacos. Η guacamole του είναι σούπερ, οι μαργαρίτες κάπως αδύναμες σε αλκοόλ (7€). Για ένα πλήρες γεύμα μαζί με μαργαρίτα, θα πληρώσετε περί τα 15€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v