Οι μακαρονάδες που πρέπει να δοκιμάσετε στην Αθήνα

Ιταλικές ή ελληνικές, φρέσκες και σπιτικές, αυτές είναι επτά από τις αγαπημένες μας μακαρονάδες που σερβίρονται σε αθηναϊκά εστιατόρια και αξίζει να τις δοκιμάσετε.
Οι μακαρονάδες που πρέπει να δοκιμάσετε στην Αθήνα
Φρέκα ζυμαρικά… απ’ τον Βεζούβιο ή κατσικομακαρονάδα που μυρίζει Ελλάδα; Γκουρμέ ταλιατέλες σε κομψά εστιατόρια ή χοντρό μακαρόνι συνοδεία κόκορα σε παρεΐστικο ταβερνάκι. Απ’ όλα έχουν οι μακαρονοπροτάσεις μας, που θα σας οδηγήσουν σε επτά στάσεις ζυμαρικών ανά την Αθήνα, για πολύ ιδιαίτερες μακαρονάδες.

Ταλιατέλες με μάγουλα μοσχαριού στο Oroskopo 
Αντήνορος 42-44, τηλ: 2107238567

Στο εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας που απλώνει τραπεζάκια στον όμορφο χώρο του αλλά και δίπλα στην πλατεία Κάραβελ, για περισσότερη δροσιά. Η συγκεκριμένη μακαρονάδα ετοιμάζεται με φρέσκιες ταλιατέλες με μάγουλα μοσχαριού, μαγειρεμένες με την αυθεντική συνταγή του σπιτικού ραγού Μπολονέζ από μοσχαράκι γάλακτος και κόκκινο κρασί. Οι μακαρονάδες του καταλόγου κυμαίνονται μεταξύ 7 και 13€ περίπου.

Κόκκορας κοκκινιστός με χοντρό μακαρόνι στον Ακάκιο 
Αγίας Τριάδος 1, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 21 0980 3100

Η ομάδα του κυρ Αρίστου στο Παλαιό Φάληρου, μετά το κεμπαμπτζίδικο του Αρίστου και την ψαροταβέρνα της Ψιψίνας, φρόντισε και για τις σπιτικές μακαρονάδες μας, στο «μοναστηριακό» στέκι του Ακάκιου. Το πιάτο του κόκκορα με το χοντρό μακαρόνι και το γιαούρτι στη βάση σερβίρεται μόνο κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Τις υπόλοιπες μέρες, ποντάρετε στα κρητικά σκιουφηχτά ζυμαρικά με ζωμό κοτόπουλου, στακοβούτυρο, ξινομυζήθρα και πιπέρι και δεν θα χάσετε. Οι μακαρονάδες κυμαίνονται από 6 ως 9,50€.

Tortellini Al Sugo Di Noci στην Pizzeria Dei Fratelli
Κράτητος 10 και Σπαθάρη, Νέα Σμύρνη, τηλ: 210 9355220

Στη γλυκύτατη παραδοσιακή ιταλική πιτσαρία δύο αδερφών στη Νέα Σμύρνη, δοκιμάζουμε τορτελίνια γεμιστά με χοιρινό κρέας και προσούτο σε ελαφριά κρεμώδη σάλτσα καρυδιού, ροζ πιπέρι και σχοινόπρασο. Σερβίρονται επίσης ραβιόλια, ριζότο, πανίνι, μπέργκερ και φυσικά… πίτσες. Οι μακαρονάδες κυμαίνονται στα 7-10€.

Maltagliati με πράσινα ζυμαρικά στο Maltagliati
Τερψιθέας 16 και Σολωμού, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 210 9816445

Ιταλική φινέτσα, φιλόξενη σάλα και ωραία αυλή είναι το σκηνικό σε αυτό το ιταλικό ταβερνάκι του Παλαιού Φαλήρου, όπου δοκιμάζουμε το ομώνυμο του μαγαζιού πιάτο, με πράσινα ζυμαρικά, μπρόκολο και μπέικον, ένας ιδιαίτερος συνδυασμός που απογειώνεται με την παρμεζάνα. Οι μακαρονάδες κυμαίνονται στα 10€ σε χορταστικές ποσότητες.

Caramelle di Ricotta στο La Casa di Giorgino
Κύπρου 30 και Μαραγκού, Γλυφάδα, τηλ: 210 9638770

Η ζεστή και όμορφη τρατορία της Άνω Γλυφάδας, μας συστήνεις στην κουζίνα της βόρειας και της νότιας Ιταλίας, και διαθέτει ειδικό μενού με φρέσκα ζυμαρικά, εκ των οποίων δεν αντιστεκόμαστε στις Caramelle di Ricotta, ήτοι καραμέλες από αφράτη ζύμη, γεμιστές με σπανάκι και ρικότα. Οι τιμές των φρέσκων μακαρονάδων κυμαίνονται στα 10-12€.

Trottole με χοιρινή πανσέτα στο Al Pino
Λ. Ποσειδώνος 4, Παλαιό Φάληρο / Β. Σοφίας 50, Μαρούσι / Παπανικολή 66, Χαλάνδρι

Στα φωτεινά, άνετα εστιατόρια του Al Pino με τους διακριτικούς τόνους πολυτέλειας, απολαμβάνουμε ζυμαρικά trottole (φρέσκα ζυμαρικά σε σχήμα «σβούρας»), σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης, μπέικον, κρέμα mascarpone και σιγοψημένη χοιρινή πανσέτα, μια συνταγή που ξεκίνησε από την περιοχή του Βεζούβιου. Τα πιάτα ζυμαρικών κυμαίνονται στα 11-17€.

Κατσικομακαρονάδα στο Καλωσόρισμα του Αντώνη  
Γ. Λύρα 41, Ν. Κηφισιά, τηλ: 2108017869

Καλή η ιταλική παράδοση, αλλά όταν τα ζυμαρικά «παντρεύονται» με το ελληνικό μεράκι, γίνονται πιάτα – super hit! Όπως η κατσικομακαρονάδα στο κηφισιώτικο ταβερνάκι του Αντώνη, με κατσίκι στη κατσαρόλα, μαγειρεμένο σε σιγανή φωτιά με ελαιόλαδο, φρέσκια ντομάτα και Σαντορινιά ντοματίνια, σβησμένο με κρασί Visanto. Το μακαρόνι είναι χοντρό και βρασμένο στη σάλτσα του κατσικιού. Συνδυάστε με καλό κρασί και ορεκτικά και υπολογίστε περί τα 25€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v