"Με τα μάτια ανοιχτά" στην Τεχνόπολη

Αφιέρωμα στο Eλληνικό Nτοκιμαντέρ φιλοξενεί για δεύτερη χρονιά η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στις 21-24 Απριλίου.
Με τα μάτια ανοιχτά στην Τεχνόπολη

Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το ExileRoom, συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά».


Μετά την επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, συνεχίζουμε, στηρίζοντας την αξία και τη δυναμική του ελληνικού ντοκιμαντέρ, ώστε να «φτάσει» στο ευρύ κοινό.


Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία επιλογή σημαντικών βραβευμένων ελληνικών ντοκιμαντέρ που έχουν σηματοδοτήσει την πορεία του είδους στην Ελλάδα, βραβευμένα ντοκιμαντέρ για τη Συρία, καθώς επίσης και ταινίες τεκμηρίωσης που βραβεύτηκαν στο φετινό 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.


Το φετινό πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει ένα μικρό αφιέρωμα στη Συρία και στους Σύριους ντοκιμαντερίστες, οι οποίοι κατέγραψαν εικόνες της ζωής και του πολέμου.
Στο πλαίσιο του αφιερώματος, διοργανώνεται σε συνεργασία με το CREATIVE EUROPE MEDIA DESK GREECE ένα διήμερο εργαστήριο (workshop), με τίτλο «ΕΞΟΔΟΣ» (“EXODUS”).


O Σύριος σκηνοθέτης Talal Derki (The Return to Homs) είναι καλεσμένος για να παρουσιάσει την ταινία του, ενώ στο workshop «ΕΧΟΔΟΣ» (“EXODUS”), θα συμμετάσχουν ως εισηγητές ο Talal Derki και ο ιδρυτής του Mobile Phone Syrian Festival, Σύριος σκηνοθέτης και δημοσιογράφος Amer Matar.

Info:

21-24 Απριλίου 2016
Τιμές εισιτηρίων: Ημερήσιο 5 Ευρώ | Για 4 ημέρες 15 Ευρώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v