Οι 10 καλύτερες ταινίες με σούπερ ήρωες

Καταιγιστική δράση, χιούμορ, ενδιαφέροντες χαρακτήρες και «σωστό» σενάριο. Αυτές είναι οι 10 αγαπημένες μας ταινίες με σούπερ ήρωες.
Οι 10 καλύτερες ταινίες με σούπερ ήρωες
Ο ερχομός του Deadpool στις αίθουσες και η εντυπωσιακή απήχηση που είχε σε κοινό και κριτικούς επιβεβαίωσε τον κανόνα που θέλει μια ταινία βασισμένη σε υπέρ ήρωες να μην είναι απαραίτητα κακή ή αποκλειστικά για nerds.

Ιδού δέκα ακόμα αντίστοιχου ύφους ταινίες που ξεχώρισαν. Εσείς ποια θεωρείτε δική σας αγαπημένη;

The Avengers (2012)
Η κινηματογραφική αυτή σύναξη υπερηρώων της Marvel φέρει την υπογραφή του "κομιξάκια" Τζος Γουέντον είναι άκρως απολαυστική χάρη στην καταιγιστική δράση, το χιούμορ και το ορεξάτο, all star cast της.



Batman (1989)
Η ταινία του Τιμ Μπάρτον υπήρξε η πρώτη που έδωσε «σχήμα» στις ταινίες υπέρ ηρώων και μορφή η οποία έμελλε να κοπιαριστεί ουκ ολίγες φορές στο μέλλον. Ο Κήτον στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι εξαιρετικός στο να αποδώσει την βασανισμένη ψυχοσύνθεση του Μπρους Γουέιν, ενώ ο Τζακ Νίκολσον στον ρόλο του Τζόκερ δίνει… ρέστα. Στα συν και το εξαιρετικό soundtrack του οσκαρικού Ντάνι Έλφμαν.


The Dark Knight (2008)
Μια 20ετία μετά τον Μπάρτον, ο Κρίστοφερ Νόλαν δίνει για άλλη μία φορά ζωή στον σκοτεινό ιππότη των κόμικς, εκεί που πιο "βαριά" ονόματα απέτυχαν. Το Dark Knight είναι μια άψογη κινηματογραφική κατασκευή με σωστές δόσεις δράσης, έναν εκπληκτικό Χιθ Λέτζερ στον ρόλο του Τζόκερ και τον Κρίστιαν Μπέιλ να κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει.


Watchmen (2009)
To κλασσικό και ρηξικέλευθο δημιούργημα του Άλαν Μουρ  μεταφέρθηκε προ μερικών ετών στην μεγάλη οθόνη και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Η ταινία στέκεται αντάξια των προσδοκιών, περικλείοντας σε 163 γεμάτα λεπτά, όλη την ατμόσφαιρα του φοβερού κόμικ.


V for Vendetta (2005)
Πολύ μπροστά από την εποχή του το συμβολικό κόμικ του Άλαν Μούρ είχε την τύχη να μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη από τους Αδερφούς Wachowsky (Matrix), οι οποίοι κατάφεραν να εντυπωσιάσουν διατηρώντας τα ειδικά χαρακτηριστικά του κόμικ χωρίς να χάσουν στη πορεία το νοηματικό τους στόχο.


Spiderman 2 (2004)
Όταν ο καλτ σκηνοθέτης Σαμ Ράιμι (Evil Dead) ξαναπήρε την κάμερα στα χέρια του για την δεύτερη συνέχεια του εντυπωσιακού Spiderman κανείς δεν περίμενε ότι θα ξεπεράσει την πρώτη. Κοινό και κριτικοί συμφώνησαν ότι στην δεύτερη ταινία τα εφέ ήταν καλύτερα και το σενάριο πιο ενδιαφέρον (ο… αραχνάκιας μάχεται ουσιαστικά τον ίδιο του τον εαυτό).


Superman: The Movie (1978)
Αν και έχουν περάσει ήδη τρεις δεκαετίες (και βάλε), αυτή η μεταφορά του πιο διάσημου υπερήρωα αντέχει ακόμα στον χρόνο. Πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς άλλωστε, αφού στον ρόλο του υπέρ -ανθρώπου βρίσκουμε τον μοναδικό Κρίστοφερ Ρήβ, στον ρόλο του «κακού» Λεξ Λούθορ τον Τζιν Χάκμαν και φυσικά τον αξεπέραστο Μάρλον Μπράντο στον ρόλο του πατέρα Jor-El.


Hellboy (2004)
Ο «παραμυθάς» Γκιλιέρμο Ντελ Τόρο, κατάφερε να δώσει αξιόλογη κινηματογραφική υπόσταση σε έναν ψιλοαδιάφορο ήρωα κόμικ του Mike Mignola. Ο κόκκινος αθυρόστομος δαίμονας, με τα κομμένα κέρατα, το six pack και το τεράστιο χέρι ‘χτύπησε’ την μεγάλη οθόνη το 2004 και συνάντησε μεγάλη επιτυχία, κυρίως χάρη στην απολαυστική ερμηνεία του Ron Perlman στον ομώνυμο ρόλο, αλλά και την έντονη δράση.


Darkman (1990)
Αρκετά υποτιμημένο, αυτό το «διαμαντάκι» του Σαμ Ράιμι στηρίζεται σε σενάριο του ίδιου και προσφέρει απλόχερα καθαρόαιμη κόμικ απόλαυση, με έναν φοβερό Λίαμ Νίσον στον πρωταγωνιστικό ρόλο ενός επιστήμονας ο οποίος δουλεύει πάνω στη δημιουργία ενός συνθετικού δέρματος και αναζητά εκδίκηση από εκείνους που πήγαν να τον κάψουν ζωντανό.


Thor: The Dark World (2013)
Την μέτρια πρώτη ταινία με τον «σφυράτο» ήρωα διαδέχτηκε αυτό το άκρως εντυπωσιακό σήκουελ με τον Άλαν Τέιλορ (Game of Thrones) να αναλαμβάνει τα ηνία από τον Κένεθ Μπράνα στη σκηνοθεσία. Το αποτέλεσμα; Περισσότερη δράση, περισσότερο χιούμορ και πιο «μαζεμένο» σενάριο.


Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v