Αυτός είναι ο πιο ρεαλιστικός ψυχοπαθής του σινεμά

Κανένας Χάνιμπαλ, και κανένας Νόρμαν Μπέιτς. Οι νευροψυχολόγοι είδαν 400 ταινίες και κατέληξαν ποιος είναι ο πιο ρεαλιστικός ψυχοπαθής στον κινηματογράφο.
Αυτός είναι ο πιο ρεαλιστικός ψυχοπαθής του σινεμά
Ναι ναι, ξέρουμε, ο Νόρμαν Μπέιτς και ο δόκτωρ Χάνιμπαλ Λέκτερ είναι αρκούντως ανατριχιαστικοί. Όμως, σύμφωνα με νεότερες ψυχιατρικές μελέτες, αυτοί δεν είναι οι πιο ρεαλιστικοί ψυχοπαθείς του Χόλιγουντ. Για την ακρίβεια, μπορεί να μην είναι καν ψυχοπαθείς.

Η ψυχοπάθεια, για να το θέσουμε με απλά λόγια, είναι ένας συνδυασμός βίας και απάθειας. Οι πιο ακραίοι ψυχοπαθείς θα σκοτώσουν όχι μόνο χωρίς οίκτο ή μεταμέλεια, αλλά θα ακρωτηριάσουν θύματα ζωντανά με τόσο συναίσθημα όσο έχεις εσύ όταν πλένεις τα δόντια σου.

Αυτή η μορφή είναι γνωστή ως κλασική ή ιδιοπαθητική ψυχοπάθεια, όμως μερικές φορές η διαταραχή είναι πιο συγκαλυμμένη –όπως στην περίπτωση των χειριστικών μεν, γλυκομίλητων δε ανθρώπων, που δεν είναι απαραίτητα βίαιοι.

Έτσι, λοιπόν, κυρίες και κύριοι, ο πιο ρεαλιστικός ψυχοπαθής στην ιστορία του κινηματογράφου είναι ο Javier Bardem ως Anton Chigurh στο Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους.

Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε αναλυτικά τη λίστα με τους υπόλοιπους στο Tech Insider
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v