Οι κορυφαίες cameo εμφανίσεις σε ταινίες

Διάσημοι celebrities κάνουν φευγαλέες εμφανίσεις σε ταινίες που… δεν τους περιμέναμε. Εσείς τους παρατηρήσατε;
Οι κορυφαίες cameo εμφανίσεις σε ταινίες

Με τον όρο cameo, οι σινεφίλ κύκλοι αναφέρονται σε σύντομες – φανερές ή και μη – εμφανίσεις διάσημων ηθοποιών (και όχι μόνο) σε κινηματογραφικές ταινίες. Κάποιες φορές τα cameo είναι ολοφάνερα, άλλες φορές χρειάζεται αρκετό ψάξιμο για να καταλάβουμε ποιος εμφανίζεται πού.

Δείτε παρακάτω 10 «περάσματα» διάσημων καλλιτεχνών από δημοφιλείς ταινίες.

Ο George Harrison στο Life of Brian

Το «Σκαθάρι» υπήρξε συμπαραγωγός της ταινίας των Python, μιας και οι ίδιοι δεν είχαν την άνεση να στηρίξουν όλο το εγχείρημα. Ο ίδιος συμμετείχε και σε μια σκηνή της ταινίας, χωρίς να αναφερθεί το όνομά του στα credits.



Ο Chris Isaak στην Σιωπή των Αμνών

Ο ερωτιάρης τραγουδιστής κάνει μια σύντομη εμφάνιση ως μέλος της ομάδας SWAT στη σκηνή όπου ο Χάνιμπαλ κάνει τη μεγάλη απόδραση από το κρατητήριο. Δείτε τον στο 0:57 του βίντεο.



Ο Cameron Crowe στο Minority Report

O σκηνοθέτης του Τζέρι Μαγκουάιρ και του Almost Famous κάνει σύντομο πέρασμα στην ταινία επιστημονικής φαντασίας με τον Tom Cruise. Δείτε τον στο 0:17.



Ο Ron Jeremy στο Ghostbusters

O διάσημος (και) λόγω μεγέθους βετεράνος σήμερα πορνοστάρ υποδεύεται τον «άνθρωπο πίσω από το εμπόδιο» στην θρυλική ταινία των 80s. Δείτε τον ανάμεσα στους πολίτες που κοιτάζουν προς τα πάνω στο 3:30.



Η Glenn Close στο Hook

O… μουσάτος πειρατής που τιμωρεί  ο Κάπτεν Χουκ στην ομώνυμη ταινία δεν είναι άλλος (ή άλλη) από την διάσημη ηθοποιό.



Ο Peter Jackson στο Hot Fuzz

Όντας μεγάλος φαν του Shaun of the Dead, ο Peter Jackson κάλεσε τον σκηνοθέτη Edgar Wright στην Νέα Ζηλανδία για να… αράξουν μαζί στα γυρίσματα του King Kong. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ο Wright του μίλησε για τη νέα του ταινία, και ο Jackson πείστηκε αμέσως να κάνει ένα μικρό cameo.



Στην ίδια ταινία κάνει cameo και η βρετανίδα ηθοποιός Cate Blanchett με καλυμμένο πρόσωπο στον ρόλο της Janine. 


Ο Martin Sheen στο Hot Shots! Part Deux

Κλείνοντας το μάτι στους φαν του «Αποκάλυψη Τώρα», οι δημιουργοί της τρελής κωμωδίας έβαλαν τον πατέρα του πρωταγωνιστή Charlie Seen να συμμετέχει σε μια απολαυστική σκηνή.



Ο Ian Brown στο Harry Potter

Ο τραγουδιστής της μπριτποπ μπάντας Stone Roses κάνει μια σύντομη εμφάνιση στον ‘Αιχμάλωτο του Αζκαμπάν’ στον ρόλο ενός μάγου που διαβάζει το βιβλίο του Stephen Hawking A Brief History of Time σε μια παμπ. Η πρόταση στον τραγουδιστή έγινε από τον σκηνοθέτη της ταινίας Alfonso Cuaron, και ο βρετανός δέχτηκε ύστερα από την επιθυμία του γιου του να βρεθεί στα γυρίσματα της σειράς ταινιών.



O Alfred Hitchock στις… ταινίες του

Ο μετρ της αγωνίας φρόντιζε να κάνει μια σύντομη και «κρυφή» εμφάνιση σε κάθε ταινία που σκηνοθετούσε. Δείτε παρακάτω ένα ποτ πουρί με τις εμφανίσεις του.



Ο Matt Damon στο Eurotrip

Λίγο μετά την επιτυχία του με το Bourne Identity, ο Matt Damon έκανε μια σύντομη και… μουσική εμφάνιση στην παλαβή νεανική κωμωδία Eurotrip, ερμηνεύοντας το τραγούδι Scotty doesn’t know.



Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v