Περί ορέξεως… Κηφισιά

Παραδοσιακές ταβέρνες και κουτούκια, μοντέρνα κρεατοφαγία και η ζωή είναι ωραία κει που… φυσά, στην Κηφισιά.

Περί ορέξεως… Κηφισιά

Πέρα από ωραία κυριακάτικη βόλτα, η πάλαι ποτέ εξοχή των Αθηναίων, η όμορφη και πράσινη Κηφισιά, προσφέρεται και για γευστικές απολαύσεις που δε θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο.

Από μαμαδίσια κουζίνα που θυμίζει Κυριακές στο χωριό, μέχρι μοντέρνα κρεατοφαγία, αλλά και κρητικά καλούδια, ιδού μερικές από τις καλύτερες προτάσεις για να φας καλά… κει που φυσά.

Κιβωτός

Διός 32, τηλ: 21 0807 1014

Σε μία ήσυχη γειτονιά, η Κιβωτός έχει συμπεριλάβει εκλεκτά κρέατα από κάθε γωνιά του πλανήτη, τα οποία αξίζει να διασωθούν από μια επικείμενη καταστροφή. Σταβλίσιες μπριζόλες από Ελασσώνα, καπάκι Black Angus, «γαλαζοαίματα» μοσχάρια σαρολέ και λιμουζέν από τη Γαλλία και T-bone γάλακτος νεαρού μόσχου σερβίρονται σε λογικές τιμές, με τέσσερις και βάλε δεκαετίες εμπειρίας στο ψήσιμο. Την όρεξη ανοίγουν ιδανικά οι ντοματοκεφτέδες, οι κολοκυθοκεφτέδες, η ωραιότατη σαλάτα ταμπουλέ, και οι πίτες ημέρας. Εξαιρετική ιδέα το BYOB (bring your own booze), αφού μπορείς να φέρεις το κρασάκι σου και να στο ανοίξουν εδώ, χωρίς χρέωση. Λογαριασμός στα 25-30€ το άτομο, με δικό τους κρασί και κέρασμα γλυκάκι.

Το Κουτούκι του Κανούση

Καρπάθου 22, τηλ. 210 8080934

Σερβίρει εδώ και τέσσερις δεκαετίες σχεδόν παραδοσιακή ελληνική κουζίνα σε παλαιούς και νέους κηφισιώτες (και όχι μόνο), έχοντας κρατήσει την αίγλη των παραδοσιακών κουτουκιών του παρελθόντος. Εδώ θα δοκιμάσεις νοστιμότατο μοσχαράκι γιουβέτσι στο πήλινο, αλανιάρη κόκκορα με χοντρό μακαρόνι, ντολμαδάκια, γαρδουμπάκια λεμονάτα, ζουμερά μπιφτέκια σχάρας με πατάτες τηγανιτές και διάφορα μαμαδίσια μαγειρευτά που αλλάζουν αναλόγως ημέρας, όπως αρνάκι φρικασέ και ωραίος μουσακάς. Τα κρέατά του είναι εγγύηση, μιας και τα προμηθεύεται από τον παραπλήσιο κρεοπώλη Μαγγίνα. Λογαριασμός στα 20€ με κρασί δικό τους.

Το Κουτούκι της Κηφισιάς

Λ. Κηφισίας 308 & Κρήτης, τηλ: 21 0808 0780

Δεύτερο κουτούκι στη λίστα, βαστάει και αυτό δεκαετίες, έχει ανακαινιστεί πρόσφατα  και θυμίζει μοντέρνα ταβέρνα πλέον. Ο κατάλογος παρ’ όλα αυτά επιμένει παραδοσιακά, με ένα σωρό αγαπημένες μαμαδίσιες συνταγές εκτελεσμένες σωστά. Μπιφτέκι με φέτα, κοκκινιστό μοσχαράκι, αγκινάρες φρικασέ και μπριζολάκια χοιρινά παραμένουν σταθερές αγαπημένες αξίες, ενώ εξαιρετικά είναι επίσης τα ντολμαδάκια του, η κοτόσουπα και ο σπιτικός μουσακάς.  Αν είσαι φαν του κρέατος, θα βρεις και ωραίο οσομπούκο μοσχαρίσιο, στηθοπλευρά με μέλι, θυμάρι και πατάτες, και μοσχαρίσια ταλιάτα. Λογαριασμός από 20€, αναλόγως κρέατος, με κρασί.

Βάθης

Κύρου 7, τηλ: 21 0620 4834

Κρυμμένη σε ένα αδιέξοδο στα σύνορα Κηφισιάς με Νέα Ερυθραία, αυτή η παραδοσιακή ταβέρνα μαγειρεύει ασταμάτητα από το 1975 ένα σωρό μαμαδίσια μαγειρευτά, αλλά και κρεατικά που θα σε κάνουν να γλείφεσαι. Εδώ θα φας κοκορετσάκι φούρνου δικής τους παρασκευής από φρέσκιες συκωταριές γάλακτος, λαχανοντολμάδες αυγολέμονο, λουκάνικο χωριάτικο με πράσο, αρνάκι στη λαδόκολλα με πατάτες φούρνου, χουνκιάρ μπεγεντί, κόκορα κρασάτο και φοβερά κεφτεδάκια κοκκινιστά με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές. Έχει και αρκετά θαλασσινά, όπως σαρδέλα ψητή και γαύρο ξυδάτο, γλώσσα σχάρας και ψάρι ημέρας ψητό. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο, με ωραίο ροζέ κρασί.

Tavernier

Ελπίδος 24, τηλ: 21 0807 1914

Μη σε μπερδέψει το γαλλικό της όνομα, αυτή η παραδοσιακή ταβέρνα στο ημιυπόγειο μιας μονοκατοικίας θα σου θυμίσει κυριακάτικο τραπέζι στο χωριό, με νόστιμο, μαμαδίσιο φαγητό το οποίο απολαμβάνεις στην όμορφη αυλή της. Ο κατάλογος περιλαμβάνει λίγα και καλά πιάτα, όπως μάγουλα μοσχαριού με χυλοπιτάκι, μοσχαρίσιο συκώτι, γαρδουμπάκι μαγειρευτό, τυροπιτάρι με άγρια χόρτα και μυρωδικά αλλά και με τυράκι, ντολμαδάκια γιαλαντζί, μελιτζάνες στον ξυλοφουρνο, αλλά και χοιρινά κότσια, μπάμιες και αρνάκι φούρνου. Οι μερίδες είναι χορταστικές, ενώ ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 20€ το άτομο, με κρασί.

Παρασιά Ιστορίες Γεύσεων

Σκιάθου 3, τηλ: 2108002682

H κρητική κουζίνα βρήκε την θέση της στην Κηφισιά, χάρη σε αυτήν την μοντέρνα ταβέρνα με την άνετη αυλή, η οποία σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και πιάτα από το νησί, σε μεγάλη ποικιλία. Ο κατάλογος περιλαμβάνει σταθερές αξίες, όπως απάκι στη σχάρα με ψητή ντομάτα, αυγά με στάκα και πατάτες και χοχλιούς μπουμπουριστούς, σφακιανή πίτα με ξινομυζήθρα και θυμαρίσιο μέλι, αλλά και γαμοπίλαφο με ζυγούρι, και κριθαρότο με απάκι με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, μανιτάρια και παρμεζάνα. Ωραιότατο και το κοντοσούβλι ψαρονέφρι, όπως και το κλέφτικο χοιρινό και τα μπιφτέκια γαλοπούλας. Τιμές στα 20-25€ το άτομο, με κρασί ή ρακή.

Wood

Εμμανουήλ Μπενάκη 22, τηλ: 2108074416

Αν είσαι φαν των premium κοπών κρέατος, εδώ είσαι. Σε μια μοντέρνα μονοκατοικία, με όμορφο κήπο, ο βραβευμένος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας επιστρατεύει σούβλες, γάστρες και ξυλόφουρνους για να ετοιμάσει κάθε λογής κρεατικά. Μοσχαρίσια ταλιάτα με αργεντίνικο τσιμιτσούρι, μοσχαρίσιο κότσι με λαχανικά και σάλτσα ψητού, σιδηρόδρομος με μανιτάρια του δάσους γιουβέτσι, σιγομαγειρεμένο οσομπούκο, μπούτι από black angus 90 ημερών ωρίμανσης,  T-Bone Tomahawk, Rib Eye από Waguy Ουρουγουάης και κρέατα ελληνικής εκτροφής ωριμασμένα ψήνονται στην εντέλεια και καλύπτουν κάθε γούστο. Πατατοσαλάτες, πουρέδες και πιπεριές συνοδεύουν την πρωτεΐνη, ενώ ο λογαριασμός ξεκινά από τα 35€ το άτομο, αναλόγως κρέατος, με ποτήρι κρασί.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v