Ταβερνάκια για ουζάκια σε Βάρκιζα, Βούλα, Βάρη

Λίγο πριν έρθει η Πασχαλιά ξεκινήσαμε τις ουζοποσίες πιάνοντας θέση στα καλύτερα ταβερνάκια της Βούλας, της Βάρης και της Βάρκιζας.

Ταβερνάκια για ουζάκια σε Βάρκιζα, Βούλα, Βάρη

Με τον καιρό σύμμαχο και τη διάθεση ανεβασμένη ξεκινήσαμε για άλλη μια σοβαρή ουζοκατάσταση με τελικό προορισμό αυτή τη φορά τις γαστρογειτονιές της Βάρης, της Βάρκιζας και της Βούλας. Ορμήσαμε λοιπόν προς τα τρία αγαπημένα μας Β πιάνοντας θέση στα τραπεζάκια φοβερών ταβερνακίων στην ευρύτερη περιοχή. Ετοιμάσαμε και λίστα έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα βρεθείς στα μέρη τους να ξέρεις τα καλύτερα μεζετζίδικα και να κινηθείς αναλόγως.

Απέραντο Γαλάζιο

Ναυτικός Όμιλος Βάρκιζας, Ανατολική Παραλία Βάρκιζας, τηλ: 210 965 5951

Κάποτε ήταν το κρυμμένο μυστικό της Βάρκιζας, όμως πλέον αυτό το ψαροταβερνάκι φιγουράρει στις πιο δημοφιλείς φαγητοεπιλογές της περιοχής και μπράβο του.

Με μηδενική απόσταση μεταξύ τραπεζιών και παραλίας, το Απέραντο Γαλάζιο είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του και σερβίρει μεζεδάκια και ούζο για μετά τις βουτιές. Εδώ θα δοκιμάσεις καλαμαράκια και γαρίδες τηγανιτές, ψητή σαρδέλα, μπακαλιάρο σκορδαλιά, παστουρμά θαλάσσης, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, γαύρο μαρινάτο, χταποδάκι σχάρας, τσιροσαλάτα αλλά και γαριδομακαρονάδα για τους φαν των θαλασσινών ζυμαρικών. Εδώ η μπίλια του λογαριασμού θα κάτσει μεταξύ 25-30€ για πλήρες γεύμα συνοδεία ουζακίων, και χωρίς φρέσκο ψάρι.

Ψαράκια και Θαλασσινά

Λεωφ. Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα, τηλ: 2109654138

Τα Ψαράκια και Θαλασσινά είναι ένα ακόμη αγαπημένο εστιατόριο με ψαρομεζέδες και πιάτα που συνδυάζει την εκλεκτή ψαροφαγία και απόλαυση σε ένα σημείο που η θέα στη θάλασσα συντροφεύει την παρέα μας εκστατικά. Το όνομα προδίδει τις θαλασσινές προθέσεις του μενού από το οποίο ξεχωρίζουν τα πικάντικα φρέσκα μύδια με ούζο και ντομάτα, ο βακαλάος σκορδαλιά, το χταπόδι λιαστό σχάρας, ο σολομός φιλέτο με λαχανικά σοτέ, οι ταλιατέλες με σολομό, ούζο, μάραθο και ξύσμα γλυκολέμονο, το καπνιστό φιλέτο χέλι Άρτας με μους παντζάρι, η γλυκόξινη καβουροσαλάτα και τα χειροποίητα ντολμαδάκια της γιαγιάς Ελευθερίας. Ο λογαριασμός μαζί με τα συνοδευτικά ουζάκια στα 22-25€ το άτομο.

Το Ψαροπούλι

Μπιζανίου 3, Βούλα, τηλ.: 21 0895 3986

Το Ψαροπούλι είναι ένα υπέροχο ταβερνάκι για φρέσκο πραγματικά ψάρι, σε ωραιότατο σημείο μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Εδώ η λογική του μενού ακολουθεί αυτή της καλής ψαροταβέρνας με “μαζεμένο” κατάλογο και διαλεχτά μεζέδια. Από το τραπέζι σου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λείψουν η ταραμοσαλάτα, τα μύδια αχνιστά, το χταπόδι σχάρας, τα μύδια σαγανάκι, το κριθαρότο θαλασσινών, το καλαμάρι σχάρας αλλά και οι δροσερές σαλάτες που ευωδιάζουν το μενού. Για ένα πλήρες γεύμα, μαζί με τα απαραίτητα ουζάκια ο λογαριασμός στα 20-25€ κατ’ άτομο χωρίς φρέσκο ψάρι.

Καστελόριζο

Λεωφόρος Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζας, τηλ.: 210 96 55 022

Απαράμιλλη αίσθηση, μεσογειακή κουζίνα εμπνευσμένη κυρίως από τα θαλασσινά και εικόνες καλοκαιριού όλον τον χρόνο, το Καστελόριζο στη Βάρκιζα προσφέρει στον επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται σε νησί. Η παράδοση στο φρέσκο ψάρι, η ποιότητα στις πρώτες ύλες και τα προσεγμένα πιάτα, είναι οι λόγοι που κάνουν το Καστελόριζο τον απόλυτο ψαροφαγικό προορισμό της περιοχής. Εδώ δοκιμάζουμε καπνιστή μελιτζάνα με φέτα Ελληνικού Αρκαδίας και βαλσάμικο, φάβα με φρέσκια ντομάτα και κρεμμυδάκι, χαλούμι ψητό με ξερά σύκα, δυόσμο και φρέσκο πιπέρι, ψίχα καραβίδας ελαφριά παναρισμένη σε αλεύρι καλαμποκιού με σως κοκτέιλ, λιγκουίνι με γαρίδες και φρέσκια ντομάτα, τσίρο καπνιστό με πιπερίτσες και κρίταμο και πικάντικο χταποδομεζέ. Λογαριασμός περί τα 35-40€ μαζί με ουζάκι.

Βουλιώτικο

Αλεξάνδρου Παπάγου 28, Bούλα, τηλ.:21 0899 1909

Πρόσφατη άφιξη στη Βούλα το Βουλιώτικο μεζεδοπωλείο ήρθε για να δώσει στους κατοίκους της περιοχής κι όχι μόνο, μια πολύ καλή αφορμή για ουζοποσίες μέχρι τελικής πτώσεως και εκλεκτή ψαρομεζεδοκατάσταση. Στο μενού θα βρεις υπέροχες σαλάτες με πανδαισία χρωμάτων, τις υπέροχες μαριναρισμένες γαρίδες που είναι όσο ξυδάτες και καυτερές πρέπει και τις φιλεταρισμένες σαρδελίτσες. Τα τηγάνια παίρνουν φωτιά ετοιμάζοντας καθημερινά πεντανόστιμα μικρόψαρα και θαλασσινά, ενώ δεν λείπουν κι οι επιλογές σε φρέσκο ψάρι. Στην κάβα του θα βρεις τεράστια ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα από όλη την Ελλάδα για να συνοδέψεις το γεύμα σου το οποίο αν αποφύγεις το φρέσκο μεγάλο ψάρι θα κυμανθεί μεταξύ 20-25€ το άτομο.

Τσολιάς

Λ. Βάρης - Βαρκίζης 45, Βάρη, τηλ: 210 8952446

Ποιος είπε ότι τα ουζάκια δεν ταιριάζουν τα παϊδάκια; Ειδικά όταν μιλάμε για τον «Τσολιά» ενός από τα πλέον δυνατά χαρτιά των «Βλάχικων» που κρατά εδώ και δεκαετίες ψηλά τη σημαία των κοψιδιών χωρίς να κάνει εκπτώσεις σε ποιότητα. Τα κρέατα του Τσολιά είναι ωραιότατα: κοντοσούβλι, μπριζόλες, κοκορέτσι, αρνάκι στην σούβλα κ.α., ενώ τα παϊδάκια εξαιρετικά και τραγανά, ψημένα με εμπειρία δεκαετιών, τρώγονται δίχως σταματημό. Για ένα γενναίο κρεατοφαγικό τσιμπούσι μαζί με ουζάκια ο λογαριασμός θα κυμανθεί μεταξύ 22-25€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v