Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία ο Φρέντι Μπελέρης

Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας που κρατείται στις αλβανικές φυλακές θα είναι τελικά υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις ερχόμενες Ευρωεκλογές.

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία ο Φρέντι Μπελέρης

Την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στις 18.30 το απόγευμα, παρουσιάζοντας το τελικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, με τους 42 υποψήφιους.

Πληροφορίες από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού κάνουν λόγο για προσωπική του απόφαση, με την οποία θεωρείται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη ψηφοφόρων της ΝΔ από τη Βόρεια Ελλάδα που εμφανίζονται δυσαρεστημένοι σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις, αναφορικά με πτυχές της εξωτερικής πολιτικής, αλλά και με κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις που νομοθέτησε τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον Φρέντι Μπελέρη είχαν βολιδοσκοπήσει για τα ευρωψηφοδέλτιά τους και τα κόμματα «Ελληνική Λύση» και «Νίκη», προτάσεις τις οποίες ο ίδιος απέρριψε.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2023, δύο ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Αλβανίας, ο Φρέντι Μπελέρης συνελήφθη από τις αλβανικές αρχές με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. Στις εκλογές εξελέγη δήμαρχος Χειμάρρας, παρέμεινε όμως στη φυλακή. Στις 5 Μαρτίου 2024, το ειδικό δικαστήριο της Αλβανίας έκρινε ένοχο τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας και τον συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με κράτηση.

Το ηχητικό μήνυμα που έστειλε ο Φρέντι Μπελέρης για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του

«Σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μου προσέφερε τη δυνατότητα να διεκδικήσω την ψήφου του ελληνικού λαού στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024. Τον ευχαριστώ για αυτό αλλά πρωτίστως τον ευχαριστώ για την αμέριστη στήριξη που μου προσέφερε όλους αυτούς τους μήνες που βρίσκομαι φυλακισμένος.

»Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική. Είναι μάχη για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία, οι κανόνες των οποίων πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους.
Είναι μάχη για τις αξίες που πρεσβεύει η Δύση και η Ευρώπη και οι οποίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όσους θέλουν να ενταχθούν στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια. Είναι μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού, την Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας.

»Τα αδέρφια μου που μετά από δεκαετίες καταπίεσης θέλουν και δικαιούνται να ζουν ελεύθερα και ειρηνικά, χωρίς φόβο, σε έναν τόπο που σέβεται τα δικαιώματα, την τιμή και τις περιουσίες τους.

»Καλώ κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, να στηρίξει τον Πρωθυπουργό που χτίζει με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v