Ο πιο οικονομικός τρόπος για να πας στο Πεκίνο

Πετραδάκι, πετραδάκι για τα σένα το χτίσαμε το ταξιδάκι σου στην κινεζική πρωτεύουσα ώστε να φτάσεις εκεί χωρίς να βάλεις ενέχυρο το νεφρό σου.

Ο πιο οικονομικός τρόπος για να πας στο Πεκίνο

Συνδυάζοντας μακρόχρονη ιστορία, που ζωντανεύει μέσα από παλάτια, θρησκευτικούς ναούς και άλλα αξιοθέατα σε κάθε βόλτα στους δρόμους της, και σύγχρονη ανάπτυξη που «ευθύνεται» για την ανάπτυξη του αστικού ιστού της σε περιβάλλον σύγχρονης μητρόπολης, με αστραφτερούς ουρανοξύστες και πολύβουες λεωφόρους, το Πεκίνο αποτελεί ξεκάθαρα ένα ταξίδι ζωής για όσ@ τυχερ@ βρεθούν εκεί για να απολαύσουν τις ομορφιές μιας από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου.

Μια αρχαία κινεζική παροιμία λέει πως, αν θες πολύ να περπατήσεις την Απαγορευμένη Πόλη και την ιστορική πλατεία Tiananmen, να φωτογραφηθείς στον Ναό του Παραδείσου, ένα εντυπωσιακό συγκρότημα ταοϊστικών ναών και κτιρίων ή στο Θερινό Ανάκτορο, που χρονολογείται από το 1750, με την κρυστάλλινη λίμνη και τον καταπράσινο κήπο και να περιηγηθείς στην πληθώρα μουσείων της κινεζικής πρωτεύουσας (Εθνικό, Γεωλογικό και Μαυσωλείο του Μάο για να αναφέρουμε μερικά), τότε όλη η ταξιδιωτική ομάδα του in2life συνωμοτεί για να το πετύχεις.

Για αυτόν τον λόγο και σεβόμενοι ότι δεν θες να πουλήσεις το νεφρό σου, ψάξαμε και βρήκαμε τον πλέον οικονομικό τρόπο προκειμένου να πας στο Πεκίνο.

Υπάρχουν απευθείας πτήσεις άραγε;

Φυσικά και υπάρχουν χάρη στην Αir China η οποία σε παραλαμβάνει από την Αθήνα και σε πηγαίνει σώο και αβλαβή στο Πεκίνο σε περίπου 10 ώρες και 35 λεπτά. Ημερομηνία αναχώρησης: 22 Απριλίου, με την επιστροφή να έχει προγραμματιστεί στις 4 Μαΐου (η επιστροφή διαρκεί περίπου 11 ώρες και 30 λεπτά) και το κόστος των αεροπορικών μετ’ αποστροφής να ανέρχεται στα 702€. Αν επιλέξεις άλλες ημερομηνίες τότε το κόστος ανεβαίνει. H αμέσως επόμενη οικονομική επιλογή έχει αναχώρηση στις 22 Απριλίου (η διάρκεια ταξιδιού στις 10 ώρες και 5 λεπτά) κι επιστροφή στις 10 Μαΐου (διάρκεια ταξιδιού 11 ώρες και 30 λεπτά) και συνολικό κόστος αεροπορικών εισιτηρίων μετ’ επιστροφής στα 727€.

Τransit κι έχει ο Θεός

Το transit που λες σου δίνει τη δυνατότητα να κλείσεις πτήση με ενδιάμεσο σταθμό, μέσω μίας αεροπορικής εταιρείας η οποία αναλαμβάνει τόσο το κόστος όσο και την ευθύνη, εφόσον οι δύο πτήσεις σου δεν καταφέρουν να συναντηθούν. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να προγραμματίσεις το ταξίδι χωρίς περιττά άγχη και την ψυχούλα να βγαίνει από το στόμα, τρέχοντας να προλάβεις την πύλη ανοιχτή σε περίπτωση καθυστέρησης.

H British Airways έχει ένα πολύ ενδιαφέρον πακετάκι πτήσεων με αναχώρηση στις 18 Απριλίου από την Αθήνα για Πεκίνο με ενδιάμεσο σταθμό στο αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο (συνολική διάρκεια ταξιδιού στις 20 ώρες και 25 λεπτά) κι επιστροφή από το Πεκίνο με ενδιάμεσο σταθμό και πάλι το Χίθροου στο Λονδίνο (συνολική διάρκεια στις 19 ώρες και 50 λεπτά). Το συνολικό κόστος και των τεσσάρων πτήσεων στα 525€.

DIY η φάση μας κι ο Θεός βοηθός

To DIY στην ουσία σημαίνει να κλείσεις μόν@ σου δύο ξεχωριστά πήγαινε-έλα (που σημαίνει, τέσσερα εισιτήρια σύνολο) σε μία ή περισσότερες low cost αεροπορικές. Αν είσαι πιο free spirit, ξεκάθαρα θα σε ενθαρρύναμε να δοκιμάσεις αυτή την επιλογή γιατί μια ζωή την έχουμε στην τελική. Το μόνο που θα σου ζητήσουμε είναι να φροντίσεις να υπάρχουν αρκετές ώρες μεταξύ των πτήσεων, προκειμένου να είσαι καλυμμέν@ ακόμη και σε περίπτωση μεγάλης καθυστέρησης μιας από τις πτήσεις σου.

Για να μην ψάχνεις και τρως τον χρόνο σου σου έχουμε κι εδώ έτοιμο πακετάκι πτήσεων. Αναχωρείς στις 17 Απριλίου από Αθήνα με Qatar Airways μέχρι το Κατάρ, κι έπειτα από εκεί πετώντας με Xiamen Airways φτάνεις στο Πεκίνο σε περίπου 14 ώρες και 10 λεπτά. Στις 24 του Απρίλη επιστρέφεις από Πεκίνο προς Αθήνα (με ενδιάμεσο σταθμό και πάλι το Κατάρ) χρησιμοποιώντας την Qatar Airways και στις δύο πτήσεις, με τη συνολική διάρκεια του ταξιδιού να αγγίζει τις 21 ώρες. Το συνολικό κόστος και των 4 πτήσεων στα 686€.

Διαλέγεις και παίρνεις λοιπόν με βάση τι σου ταιριάζει καλύτερα, κι αφού ευχηθούμε καλό ταξίδι, σου υπενθυμίζουμε να ξηγηθείς σένια, χαρίζοντάς μας ένα μαγνητάκι για το ψυγείο μας άμα τη επιστροφή σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v