Ο πιο οικονομικός τρόπος για να πας Νέα Υόρκη

Αν θες να τραγουδάς το New York, New York στην κοσμοπολίτισσα μητρόπολη των Η.Π.Α. χωρίς να βάλεις ενέχυρο το νεφρό σου, έχεις έρθει στο σωστό μέρος.

Ο πιο οικονομικός τρόπος για να πας Νέα Υόρκη

Οι λεωφόροι του Μανχάταν, το θηριώδες Empire State Building κι οι επιβλητικοί ουρανοξύστες, οι ξύλινοι πάγκοι της China Town, τα jazz bars του Greenwich Village, τα δρομάκια του Soho, τα μονοπάτια του Central Park. Αυτά κι άλλα πολλά τόσο γνωστά και τόσο άγνωστα ταυτόχρονα, θα ζήσεις σε ένα χορταστικό ταξίδι στην πρωτεύουσα του κόσμου, που δεν είναι άλλη από τη Νέα Υόρκη.

Αν θες λοιπόν κι εσύ να ταξιδέψεις στο κέντρο της γης και να απολαύσεις μοναδικές στιγμές που θα γίνουν αναμνήσεις και θα σε συνοδεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα καλό είναι να ξεκινήσεις να μαζεύεις χρήματα. Μην φοβάσαι ωστόσο και μην γκουγκλάρεις πόσο πιάνει το ανθρώπινο νεφρό στην μαύρη αγορά. Εμείς είμαστε εδώ για σένα, ώστε να αναζητήσουμε τους πιο οικονομικούς τρόπους για να βρεθείς στη Νέα Υόρκη.

Απευθείας παίζει;

Φυσικά και παίζει με την Delta Airlines η οποία σε παραλαμβάνει από το Ελευθέριος Βενιζέλος και μετά από περίπου 10 ώρες και κάτι ψιλά σε προσγειώνει στο JFK της Νέας Υόρκης για να ζήσεις αμερικανικά στην πιο διάσημη μητρόπολη του πλανήτη. Το χαμηλότερο κόστος απευθείας πτήσεων μετ’ επιστροφής ανέρχεται στα 577€ για αναχώρηση από την Αθήνα στις 21 Μαρτίου κι επιστροφή την 1η Απριλίου, γιατί θα χρειαστείς μέρες για να χορτάσεις τη Νέα Υόρκη ούτως ή άλλως. Αν σκεφτείς ότι την ίδια περίοδο η φθηνότερη επιλογή αεροπορικών εισιτηρίων για απευθείας πτήση μετ’ επιστροφής από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη κοστίζει 109€ δεν το λες κι άσχημο.

Τransit αγάπη μου έλα πάρε με από εδώ να με πας στη Νέα Υόρκη

Όπου transit βάλε τη δυνατότητα να κλείσεις πτήση με ενδιάμεσο σταθμό, αλλά με μια παραδοσιακή αεροπορική που αναλαμβάνει το κόστος και την ευθύνη αν οι δύο πτήσεις σου δεν συναντηθούν, ξαλαφρώνοντάς σε από τα άγχη καθυστερήσεων, απεργιών ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας κι άλλων τέτοιων ανεπιθύμητων καταστάσεων. Για παράδειγμα η Turkish Airlines έχει ωραιότατα εισιτηριάκια μετ’ επιστροφής από Αθήνα για Νέα Υόρκη –με μια μετεπιβίβαση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στα 523€ με αναχώρηση στις 22 Μαρτίου κι επιστροφή στις 1 Απριλίου.

Η συνολική διάρκεια του ταξιδιού μετεπιβιβάσεως συμπεριλαμβανομένης θα είναι στις 14 ώρες και 40 λεπτά περίπου – από Αθήνα προς Νέα Υόρκη και στις 13 ώρες και 20 λεπτά από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα. Αν τώρα μετράς και το 1€- εμείς δεν κρίνουμε τότε μπορούμε να σου αναφέρουμε και την ακόλουθη επιλογή της Turkish Airlines με κόστος 519€. Αναχώρηση στις 21 Μαρτίου από Αθήνα για Νέα Υόρκη με ενδιάμεση στάση στην Κωνσταντινούπολη για ένα ταξίδι διάρκειας 15 ωρών και 20 λεπτών κι επιστροφή από Νέα Υόρκη με ενδιάμεση στάση στην Κωνσταντινούπολη με το ταξίδι σου ωστόσο να διαρκεί 19 ώρες και 10 λεπτά.

Εμείς θα το κάνουμε DIY ρε, έχεις πρόβλημα;

Κανένα πρόβλημα δεν έχουμε είναι η αλήθεια, ίσα ίσα ενθαρρύνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες. To DIY στην ουσία σημαίνει να κλείσεις μόν@ σου δύο ξεχωριστά πήγαινε-έλα (που σημαίνει, τέσσερα εισιτήρια σύνολο) σε μία ή περισσότερες low cost αεροπορικές.  Φυσικά πρέπει να αναφέρουμε ότι χρειάζεται να αφήσεις αρκετές ώρες περιθώριο μεταξύ των πτήσεων έτσι ώστε αν στραβώσει κάτι, να είσαι καλυμμέν@ και να μην παίξεις στο remake του Terminal χωρίς τον Τομ Χανκς.

Σου έχουμε λοιπόν εξαιρετικό πακετάκι εισιτηρίων με την Scandinavian Airlines. Πετάς από Αθήνα για Όσλο στις 9 του Απρίλη (κάνε υπομονή η Νέα Υόρκη εκεί είναι, δεν θα φύγει). Εκεί θα χρειαστεί να κατέβεις και να βρεις τι θα κάνεις τις επόμενες 14 ώρες μέχρι να έρθει η επόμενη πτήση σου που θα σε πάει σώο και ασφαλή στη Νέα Υόρκη. Η συνολική διάρκεια του ταξιδιού θα ξεπεράσει τις 26 ώρες, όμως σαν φτάσεις στην Νέα Υόρκη θα ξεχάσεις όλη την ταλαιπωρία. Στην επιστροφή στις 22 του Απρίλη τα πράγματα είναι καλύτερα. Θα πετάξεις από τη Νέα Υόρκη στο Όσλο με την Scandinavian Airlines και εκεί θα κάνεις ένα μικρό τουρ στο αεροδρόμιο για 4 ώρες έως ότου μετεπιβιβαστείς σε άλλη πτήση της Scandinavian Airlines για να επιστρέψεις στα πάτρια αθηναϊκά εδάφη. Το κόστος των 4 πτήσεων –δύο για την αναχώρηση και δύο για την επιστροφή- ανέρχεται στα 446€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v