Έπεσες σε κίνηση; Τι μπορείς να κάνεις

Σε βάλτωσε η κίνηση στους δρόμους; Δες τι μπορείς να κάνεις για να σκοτώσεις την ώρα σου και όχι τον μπροστινό.

Έπεσες σε κίνηση; Τι μπορείς να κάνεις

Αθήνα και κίνηση είναι έννοιες ταυτόσημες σχεδόν και, όπως ξέρεις πολύ καλά αν οδηγείς αυτοκίνητο, οι πιθανότητες να σε ρουφήξει ο βάλτος του μποτιλιαρίσματος είναι περισσότερες από το να πετύχεις μεθυσμένη Αγγλίδα στο Φαληράκι.

Τι κάνεις; Βρίζεις και καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή; Κορνάρεις ανελέητα; Τσακώνεσαι με τον μπροστινό και τον πισινό σου;

Μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά, αλλά νόημα δεν θα έχουν. Δες παρακάτω πώς μπορείς να περάσεις λίιιγο πιο δημιουργικά και ευχάριστα την ώρα σου.

Άκου μια λίστα

Κατέβασε κάποια εφαρμογή μουσικής – δες εδώ μερικές– γράψου συνδρομητής για να μην έχεις διαφημίσεις που θα σου σπάσουν περισσότερο τα νεύρα και επίλεξε μια έτοιμη λίστα ανάλογα την κατάσταση που βρίσκεσαι ή θες να βρεθείς τελοσπάντων. Σταμάτα και πάρε έναν ωραίο καφέ και απόλαυσε τη στιγμή.

Άκου ένα Podcast

Tα podcasts είναι ένας ωραίος τρόπος να περνά ευχάριστα και δημιουργικά η ώρα σου. Μπορεί να περιλαμβάνουν αναλύσεις της επικαιρότητας ή συζητήσεις πάνω σε θέματα που δεν γνώριζες, αλλά βαριόσουν να ρωτήσεις. Μπορεί ακόμα και να σου μάθουν πώς να διεκδικήσεις αυτά που δικαιούσαι στη ζωή ή πώς να γυμναστείς σωστά. Άκου εδώ τα Podcast του In2life και δες εδώ μερικές ακόμα επιλογές που θα σε ιντριγκάρουν. 

Παίξε τένις με κάποιον οδηγό

Αλήθεια, μπορεί να γίνει αν και δεν είναι τόσο ασφαλές. Παρ’ όλα αυτά οι παρακάτω τύποι στην Αγγλία το έκαναν και φαίνεται να περνάνε ωραία.

Διάβασε ένα βιβλίο

Μπορεί να έχεις ξεχάσει κάποιο στο πορτ μπαγκάζ από το καλοκαίρι, μπορεί και όχι. Αν διαβάζεις αυτές τις γραμμές, ώρα να πάρεις ένα βιβλίο στο αυτοκίνητο για ώρα ανάγκης. Δες εδώ μερικές από τις καλύτερες βιβλιοπροτάσεις για κάθε γούστο. https://www.in2life.gr/arts/books/2022/subcategory

Φτιάξε πρόγραμμα

Οργάνωσε τη λίστα με το τι έχεις να κάνεις μέσα στη μέρα σου, τσέκαρε τα ραντεβού σου, κάνε τυχόν αλλαγές, φτιάξε μια λίστα με τα ψώνια που έχεις να κάνεις από το σούπερ μάρκετ και ασχολήσου με τηλεφωνήματα που πρέπει να γίνουν για να μη χάνεις χρόνο μετά.

Πάρε τηλέφωνα

Δες ποιοι γιορτάζουν και πάρ’τους τηλέφωνο, ακόμα και αν έχετε χρόνια να μιλήσετε. Από το τίποτα κάτι είναι και αυτό. Τσέκαρε επίσης ποιος έχει γενέθλια και στείλ’του μήνυμα, ποτέ δεν ξέρεις. Πάρε και ένα τηλέφωνο τους γονείς σου ή κανέναν ξάδερφο που έχεις καιρό να ακούσεις, ή έναν φίλο που θες να σε ακούσει τη δύσκολη αυτή ώρα. Θυμήσου μόνο ότι, όπως ορίζει ο ΚΟΚ, «η εν κινήσει χρήση κινητού τηλεφώνου επιτρέπεται μόνο όταν αυτό είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται με ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας» διαφορετικά ρισκάρεις πρόστιμο 100€ και αφαίρεση διπλώματος για 30 μέρες.

Ξεπιάσου

Η πολλή ώρα σε καθιστή θέση σίγουρα θα έχει βασανίσει το φιδίσιο σου κορμί. Ώρα για λίγες διατάσεις λοιπόν σε μέση, πλάτη και αυχένα. Δες παρακάτω μερικές.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v