ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Καπνίζεις; Κινδυνεύουν... τα αυτιά σου!

Πώς είπατε; Το κάπνισμα βλάπτει και την ακοή, σύμφωνα με νέα μελέτη από την Ιαπωνία.

Καπνίζεις; Κινδυνεύουν... τα αυτιά σου!

Αν ψάχνατε έναν ακόμα λόγο για να διακόψετε το κάπνισμα πέρα από την εμφάνιση καρκίνου στους πνεύμονες, τότε νέα μελέτη εξ Ιαπωνίας σας τον δίνει.

Ερευνητές του Εθνικού Κέντρου Παγκόσμιας Υγείας και Ιατρικής, ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερα από 50.000 άτομα σε βάθος οκταετίας και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πιθανότητα απώλειας ακοής είναι κατά 1,2 έως 1,6 φορές μεγαλύτερη στους καπνιστές σε σχέση με τους μη καπνιστές.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό για θέματα ερευνών πάνω στον καπνό και στη νικοτίνη "Nicotine & Tobacco Research", και αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο ίνδυνος αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των τσιγάρων, ενώ μειώνεται πέντε χρόνια αφότου κανείς κόψει το κάπνισμα.

«Η μελέτη προσφέρει ισχυρές αποδείξεις ότι το κάπνισμα είναι αιτιολογικός παράγοντας απώλειας της ακοής και τονίζει την ανάγκη ελέγχου της εθιστικής αυτής συνήθειας», τονίζει ο επικεφαλής της μελέτης με το πανέμορφο όνομα Δρ. Χουανχουάν Χου, του Εθνικού Κέντρου Παγκόσμιας Υγείας και Ιατρικής στην Ιαπωνία.

 

 

 

 

SPONSORED LINKS

"Μπορείς να καταλάβεις τον κακό κριτικό από το γεγονός ότι αρχίζει και μιλά για τον ποιητή και όχι για το ποίημα."

Έζρα Πάουντ

  • 1922 - Ο Μαχάτμα Γκάντι καταδικάζεται σε φυλάκιση έξι ετών για την εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής, που κηρύττει. Θα παραμείνει στη φυλακή δύο χρόνια
    1938 - Φτάνει στον Πειραιά από τη Μασσαλία η καρδιά του βαρόνου ντε Κουμπερτέν, του αναβιωτή των Ολυμπιακών Αγώνων, για να ταφεί σύμφωνα με την επιθυμία του, στην Αρχαία Ολυμπία
    2001 - Εγκαινιάζονται τα τέσσερα πρώτα τμήματα της Αττικής Οδού, που συνδέει το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" με την Ελευσίνα.

© 2002-2018 MEDIA2DAY