Ποιες συνήθειες επιβαρύνουν το πεπτικό μας σύστημα;

Κάπνισμα, στρες, έλλειψη ύπνου, διατροφικά λάθη. Δείτε ποιοι παράγοντες προκαλούν καούρες και πώς θα τις αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά.
Ποιες συνήθειες επιβαρύνουν το πεπτικό μας σύστημα;
Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα του πεπτικού συστήματος είναι οι καούρες που επηρεάζουν πολλούς ανθρώπους σε διάφορες στιγμές της ζωής. Οι καούρες προέρχονται από την παλινδρόμηση των οξέων του στομάχου προς τον οισοφάγο και συχνά επηρεάζονται από τον τρόπο ζωής και τη διατροφή. Οι συνήθεις παράγοντες που εντείνουν τις καούρες είναι οι εξής:

Κάπνισμα: Ο καπνός επηρεάζει τη λειτουργία του κάτω οισοφαγικού σφιγκτήρα, που παρεμποδίζει την παλινδρόμηση των οξέων προς τον οισοφάγο. Η νικοτίνη αυξάνει την έκκριση στομαχικών οξέων και ο καπνός ερεθίζει την εσωτερική στοιβάδα του οισοφάγου.

Στρες και έλλειψη ύπνου: Με βάση πρόσφατες έρευνες, η απώλεια βάρους συνδέθηκε με τις καλές συνήθειες ύπνου , ενώ το στρες φαίνεται ότι επιδεινώνει τον πιθανό κίνδυνο προβλημάτων, όπως η παχυσαρκία, οι καρδιοπάθειες, η νόσος Αλτσχάιμερ, ο διαβήτης, η κατάθλιψη, τα γαστρεντερολογικά προβλήματα και το άσθμα.

Διατροφή: Τα μεγάλα γεύματα φουσκώνουν το στομάχι και πιέζουν τα οξέα προς τον οισοφάγο. Επιπλέον, οι λιπαρές τροφές είναι άλλος ένας παράγοντας που προκαλεί καούρες. Το λίπος επιβραδύνει την κένωση του στομάχου, με αποτέλεσμα το στομάχι να ασκεί μεγαλύτερη πίεση στον κάτω οισοφαγικό σφιγκτήρα. Τέλος, τόσο η καφεΐνη, όσο και το οινόπνευμα, επηρεάζουν τη λειτουργία του κάτω οισοφαγικού σφιγκτήρα. Επιπλέον, η καφεΐνη επηρεάζει αρνητικά την απορρόφηση του σιδήρου και ενδεχομένως προκαλεί πονοκεφάλους και αϋπνία, ενώ η κατανάλωση οινοπνεύματος αυξάνει πιθανώς τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Για την άμεση αντιμετώπιση των συμπτωμάτων καούρας, δοκιμάστε το Reduflux™ της φαρμακευτικής εταιρείας Omega Pharma που διαρκεί έως και 4 ώρες. Το Reduflux™ περιέχει το συστατικό Phycodol™, το οποίο αλληλεπιδρά με τα γαστρικά υγρά του στομάχου, σχηματίζοντας έναν ανώτερο προστατευτικό φραγμό, ο οποίος καταστέλλει άμεσα την παλινδρόμηση των οξέων και παράλληλα σταματά τον πόνο και την δυσφορία.
Το σκεύασμα είναι κατάλληλο για ενήλικες, παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών, εγκύους, αλλά και κατά την περίοδο της γαλουχίας.

Στο site myeupepsia.gr, το οποίο υποστηρίζεται από την εξειδικευμένη σειρά προϊόντων Benegast για το γαστρεντερικό σύστημα, μπορείτε με απλές και χρήσιμες συμβουλές να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα συχνών πεπτικών προβλημάτων, όπως η δυσκοιλιότητα, η διάρροια και τα αέρια.


WebMD, Sleep Disorders, April 2013, link: http://www.webmd.com/sleep-disorders/excessive-sleepiness-10/lack-of-sleep-weight-gain [last visit: 2nd December 2013]
WebMD, Stress Management, May 2010, link: http://www.webmd.com/balance/stress-management/features/10-fixable-stress-related-health-problems [last visit: 2nd December 2013]
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v