Γιορτές χωρίς ταίρι; Όλα καλά!

Αν αυτές οι γιορτές θα σε βρουν χωρίς σύντροφο, σταμάτα να νιώθεις άσχημα. Θα σου πούμε εμείς πώς να περάσεις τέλεια.
Γιορτές χωρίς ταίρι; Όλα καλά!
Είναι ζόρι ο χωρισμός πριν τις γιορτές. Είναι ζόρι οι χωρισμοί γενικά, αλλά ειδικά αυτές τις μέρες, όπου και να κοιτάξεις, το μόνο που θα δεις είναι ανθρώπους να αγκαλιάζονται, να μαζεύονται και να περνάνε όμορφα—με τα ταίρια τους. Και μπορεί να είμαστε άνθρωποι που αγαπάνε τις γιορτές, αλλά δεν τις αγαπάμε και τόσο που θα τις αφήσουμε να μας χαλάσουν το κέφι, απλά και μόνο επειδή εμείς έτυχε να είμαστε single.

Κάπως έτσι, λοιπόν, θα μπορέσεις κι εσύ να την βγάλεις καθαρή αυτές τις γιορτές. Χωρίς δράματα, χωρίς κλάματα και – το σημαντικότερο – χωρίς άβολες συζητήσεις με θείες και ξαδέρφους.

Να είσαι με ανθρώπους που αγαπάς
Ε, και τι έγινε που δεν θα αλλάξεις τον χρόνο αγκαλιά με τον/την σύντροφό σου; Μπορείς να τον αλλάξεις αγκαλιά με τους γονείς σου, με τα αδέρφια σου ή με τους κολλητούς σου. Και νομίζουμε ότι ξέρεις καλά πως αυτές είναι οι αληθινά σημαντικές σχέσεις.

Οργάνωσε πάρτι με φίλους
Δεν χρειάζεται να είναι παραμονή Χριστουγέννων ή Πρωτοχρονιάς για να μαζέψεις κόσμο στο σπίτι και να περάσετε τέλεια. Κάνε μια γιορτινή μάζωξη με τους φίλους σου, ο καθένας μπορεί να φέρει τα ποτά του, θα δείτε ταινίες και θα περάσετε όμορφα, χωρίς να έχεις στο μυαλό σου την ανησυχία ότι θα έρθει άκυρος κόσμος και θα φέρει τις σχέσεις του μαζί.

Δεν σε αναγκάζει κανείς να βγεις
Μπορεί να έχεις δεχτεί εφτά διαφορετικές προσκλήσεις μέσα στις γιορτές. Δεν έχεις την υποχρέωση να πας σε όλες. Μάλιστα, δεν έχεις την υποχρέωση να πας σε καμία—αν και θα σου προτείναμε να βγεις λιγάκι, έστω με μερικά διαλεχτά άτομα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, αν νιώθεις ότι δεν έχεις καμία όρεξη να βγεις από το σπίτι, αυτό είναι σεβαστό. Πες το, βέβαια, στα άτομα που σε καλέσανε, για να μην ανησυχούν. Ας το αναπτύξουμε αυτό…

Μίλησε με όσους σε κάλεσαν
Σε περίπτωση που η πρόσκληση έγινε πριν τον χωρισμό σου, καλό θα ήταν να ρίξεις ένα μήνυμα ότι πλέον ταξιδεύεις σόλο. Τρία πράγματα. Πρώτον: είναι ευγενικό να το κάνεις. Δεύτερον: Αν γενικά ο κόσμος γνωρίζει ότι δεν είσαι σε σχέση, είναι πιο εύκολο να σε αφήσουν στην ησυχία σου, και θα γλυτώσεις εκείνο το άβολο “Αχ, πώς και μόνος/η από ‘δω;” Τρίτον, και πιο σημαντικό: Όλο και κάποιο προξενιό θα παίξει. Μην σνομπάρεις τα προξενιά των γιορτών, συνήθως καταλήγουν στο καλύτερο (και με μικρότερες πιθανότητες μέλλοντος) σεξ της ζωής σου.

Θυμήσου ότι όλα θα πάνε καλά
Οι γιορτές είναι ένα θρησκευτικό ζήτημα. Το πώς τις βιώνουμε είναι ζήτημα των σχέσεων παραγωγής. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως οι γιορτές δεν έχουν καμία διαφορά από τις υπόλοιπες μέρες, οπότε κι εσύ δεν έχεις λόγο να αισθάνεσαι πιο άσχημα. Και οι γιορτές θα περάσουν, και ο πόνος του χωρισμού θα περάσει, κι εσύ θα γίνεις καλύτερα σε λίγο καιρό. Μέχρι τότε, φρόντισε τουλάχιστον να χαρείς με τα όμορφα φωτάκια που κρέμονται από παντού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v