Τα καλύτερα 2018 resolutions για όσους είναι single

Το ότι η νέα χρονιά σε βρίσκει single, δεν σημαίνει πως δεν θα σε βρει ανανεωμένο και γεμάτο όρεξη για καλές αλλαγές!
Τα καλύτερα 2018 resolutions για όσους είναι single
Γενικά με τα resolutions της νέας χρονιάς δεν το ‘χουμε και τόσο. Κυρίως επειδή τις περισσότερες φορές, οι αποφάσεις μας μοιάζουν κάπως “…και από Γενάρη, γυμναστήριο”, και… να, δεν πηγαίνουμε ποτέ. Οπότε φέτος λέμε να αλλάξουμε λίγο τα πράγματα. Ειδικά εμείς που είμαστε single.

Αυτές είναι οι αλλαγές που αποφασίσαμε να κάνουμε την επόμενη χρονιά. Αλλαγές που θα μετρήσουν, αλλαγές που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε. Και που ίσως να κάνουν την ζωή μας λίγο καλύτερη…

Δώσε προσοχή στις υπόλοιπες σχέσεις σου
Σχέσεις δεν είναι μόνο η ερωτική ζωή. Υπάρχουν και οι φίλοι. Και οι συγγενείς—ειδικά εκείνοι οι δύο άνθρωποι που τους έχουμε τόσο δεδομένους, που μερικές φορές τους ξεχνάμε. Περισσότερα τηλέφωνα φέτος στην μαμά και τον μπαμπά, στα αδέρφια μας εξ αίματος, και στα αδέρφια από επιλογή, λοιπόν!

Σταμάτα να ασχολείσαι με πρώην
Οι πρώην είναι παρελθόν. Μην σε νοιάζει τι κάνουν, πού βρίσκονται, με ποιον βγαίνουν. Η δική σου ζωή είναι καλύτερη, και – αν το καλοσκεφτείς – είναι καλύτερη επειδή δεν βρίσκονται εκείνοι μέσα πια.

Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους
Είναι, όντως, ανάγκη να νιώθεις μειονεκτικά επειδή οι φίλοι σου μπορεί και να κατάφεραν κάτι παραπάνω την προηγούμενη χρονιά; Και τι συμβαίνει με όσα κατάφερες εσύ; Σταμάτα να μηδενίζεις τις επιτυχίες σου.

Δοκίμασε κάτι καινούριο
Νέα χρονιά, νέα χόμπι. Νέες ασχολίες. Και αν δεν σου αρέσουν, δεν είσαι υποχρεωμένος να τις συνεχίσεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ψάξεις να βρεις πράγματα που θα σε γεμίζουν, που θα δίνουν στην ζωή σου καινούρια γεύση. Ρώτα, λοιπόν, τον εαυτό σου: Τι θες να κάνεις;

Πέρνα καλά χωρίς ενοχές
Μερικές φορές, αυτό που έχεις ανάγκη είναι να βγεις με τους φίλους σου, να αγνοήσεις όλα σου τα προβλήματα και να χορέψεις σαν να μην υπάρχει αύριο. Σοβαρά, είναι στίχος σε τόσα πολλά τραγούδια, για να το λένε, κάτι ξέρουν. Αλλά κι αυτό μπορεί να σου φαίνεται πολλή δουλειά μερικές μέρες, και θα θέλεις να τους μπλοκάρεις όλους και να κλειστείς στο σπίτι, αγκαλιά με το λάπτοπ και το Netflix. Κι αυτό καλό είναι.

Σταμάτα να ασχολείσαι με τα γκομενικά σου
Μια φράση που λέει ότι τα καλύτερα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις; Την έχεις ακουστά, να υποθέσουμε. Ε, κάτι τέτοιο πρέπει να κάνεις κι εσύ με την ερωτική σου ζωή: αγνόησέ την. Κοίτα να περνάς όσο καλύτερα γίνεται, να χαίρεσαι την καθημερινή σου ζωή, και ο έρωτας θα έρθει χωρίς καν να το καταλάβεις.

Μην συμβιβάζεσαι
Νιώθεις ότι κάτι σου λείπει; Λογικό. Σε όλους μας κάτι λείπει. Καλύπτεις, όμως, αυτό το κενό απερίσκεπτα; Όχι. Όχι πια.

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v