Τι να κάνω όταν με αγνοεί;

Εσύ στέλνεις. Εκείνος όχι. Εσύ καίγεσαι και παρακαλάς. Εκείνος… πέρα βρέχει. Τώρα όλο αυτό πώς θα το διαχειριστείς;
Τι να κάνω όταν με αγνοεί;
Δεν είναι κι ό,τι καλύτερο να βλέπεις τον έρωτα της ζωής σου (εντάξει, τον έρωτα της εβδομάδας) να σε αγνοεί, να αφήνει τα μηνύματά σου διαβασμένα ή να σου στέλνει μόνο ασαφείς απαντήσεις—σε ερωτήσεις, μάλιστα, που μπορεί να απαντήσει με ένα απλό ναι ή όχι.

Ναι, όλοι μας το έχουμε ζήσει, αρκετές φορές. Απλά σε αγνοεί. Και σε πιάνουν οι φρίκες. Και εμείς θα σου πούμε τι πρέπει (και τι δεν πρέπει) να κάνεις.

Μην αρχίσεις να διαβάζεις παλιά μηνύματα
Το κλασικό πρώτο βήμα. Ανατρέχεις στο παρελθόν, προσπαθώντας να δεις αν έκανες κάποιο λάθος. Αν είπες κάτι που τον ενόχλησε. Αναλύεις κουβέντες, διαλόγους, emoji και αν έγραψε “χαχα” ή “χαχαχα” και ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο. Σταμάτα. Μην το κάνεις. Αξίζεις κάτι καλύτερο από αυτό.

Ζήτα του να βρεθείτε χαλαρά
Χωρίς καμία πίεση. Την απάντησή σου θα την λάβεις ούτως ή άλλως. Στείλε του ένα μήνυμα, πες του ότι έχεις μια μέρα κενή και ότι θέλεις να βγείτε για έναν καφέ ή ένα ποτό. Αν σου απαντήσει θετικά, όλα καλά. Αν σου πει ότι δεν μπορεί, αλλά σου προτείνει μία μέρα που βολεύει εκείνον, όσο κι αν δεν το πιστεύεις, όλα εξακολουθούν να είναι καλά. Αν σου πετάξει κι άλλες ασάφειες (“Μωρέεε, είμαι πολύ πηγμένος αυτή την εβδομάδα”) ή – θεός φυλάξοι – δεν σου απαντήσει ποτέ, πήρες την απάντησή σου.

Μην αρχίσεις να ψάχνεις τα social media του
Τι κάνει στο Instagram. Τι ανεβάζει στο Facebook. Μέχρι και στο LinkedIn του μπήκες—τεράστιο λάθος, παρεμπιπτόντως, γιατί το LinkedIn στέλνει ενημερώσεις κάθε φορά που κάποιος μπαίνει στο προφίλ σου. Φαντάσου να το έκανες ήδη και να έτρωγες όλη αυτή την ξεφτίλα. Συνεπώς, άσε τα social του ήσυχα. Δεν θα βρεις αυτό που θες εκεί.

Ρώτα κάποιον κοινό σας φίλο
Αν έχετε κοινούς φίλους, δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις στο χαλαρό. Τι συμβαίνει μαζί του; Είναι καλά αυτή τη περίοδο; Πες ότι έχεις καιρό να τον δεις. Ναι, εντάξει, δεν το λες και 100% διακριτικό, αλλά είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις πριν στηθείς έξω απ’ το σπίτι του με φωτεινή επιγραφή που λέει “Γιατί δε μ’ αγαπάς;” (Μην το κάνεις αυτό.)

Ίσως να το ξανασκεφτείς;
Καλώς ή κακώς, είμαστε και άνθρωποι κάποιας ηλικίας. Και όταν το λέμε αυτό, εννοούμε ότι είμαστε οποιοσδήποτε άνθρωπος δεν βρίσκεται ακόμα στην παιδική ηλικία. Αξίζει να δίνουμε δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες σε άτομα που αποδεικνύουν ξανά και ξανά ότι δεν ενδιαφέρονται για εμάς όπως ενδιαφερόμαστε εμείς; Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι εκεί έξω—και το ξέρουμε ότι δεν είναι αυτό που θες να ακούσεις τώρα. Αλλά το λέμε για το καλό σου: ξεπέρασέ τον.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v