Πώς να νιώσεις ξανά ο εαυτός σου

Όλοι περνάμε φάσεις της ζωής μας που είναι δύσκολες—απογοητεύσεις, αποτυχίες, χωρισμοί… Το ζήτημα είναι τι αποφασίζουμε να κάνουμε μετά.
Πώς να νιώσεις ξανά ο εαυτός σου
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει ζήσει μια μεγάλη απογοήτευση στην ζωή του. Από την επαγγελματική μέχρι και την ερωτική μας ζωή, όλοι μας έχουμε νιώσει κάποιες στιγμές να χάνουμε την γη κάτω απ’ τα πόδια μας. Τι κάνουμε μετά;

Απάντηση: Παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή, και κερδίζουμε πίσω την ζωή μας!

Ξεκίνα γυμναστική
Δεν χρειάζεται καν να ξοδέψεις λεφτά για γυμναστήριο. Βγες για τρέξιμο. Κάνε μερικές ασκήσεις το πρωί. Όσο φροντίζεις το σώμα σου, το μυαλό σου θα είναι στα καλύτερά του. Επίσης, ενδορφίνες!

Βγες από την πόλη
Έστω για ένα σαββατοκύριακο. Μπορείς να ψάξεις έναν σχετικά κοντινό και οικονομικό προορισμό, και να περάσεις ένα ωραίο διήμερο μόνος σου. Μια μικρή αλλαγή σκηνικών ίσως είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Γνώρισε καινούριους ανθρώπους
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο καλό θα κάνει στην ψυχολογία σου η συναναστροφή με καινούρια άτομα. Έχεις να κερδίσεις κάτι από όλους—και εκείνοι από εσένα. Και αν νιώθεις ότι υπάρχουν άτομα στον κύκλο σου που σε τραβάνε πίσω, σκέψου το εξής: πόσο ανάγκη τους έχεις, τελικά;

Μην ντρέπεσαι
Κουβαλάς ένα παρελθόν, μια ιστορία, και δεν πρέπει να ντρέπεσαι να την μοιραστείς. Θα μπορέσεις να την πετάξεις από πάνω σου, και ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να ταυτιστεί με αυτά που περνάς και να αποφασίσει να επικοινωνήσει μαζί σου. Οι άνθρωποι με ανοιχτή καρδιά ποτέ δεν μένουν μόνοι τους.

Φρόντιζε τον εαυτό σου
Όπως όταν πονάει ο λαιμός σου, παίρνεις ένα σιρόπι, έτσι ακριβώς πρέπει να φροντίζεις και την ψυχική σου υγεία. Υπάρχουν μέρες που θα είναι πιο δύσκολες από τις άλλες, και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς τι είναι πιο σημαντικό: το να αισθάνεσαι καλά.

Βγες offline
Θα είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά λίγες μέρες μακριά από το χάος των social media μπορεί να σε βοηθήσουν πολύ να χαλαρώσεις.

Καθάρισε τον χώρο που ζεις
Εμείς θα προτείνουμε και κάτι καλύτερο, αν έχεις όρεξη: προσπάθησε να πετάξεις τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείς. Όσο λιγότερα πράγματα έχεις στους χώρους που κοιμάσαι και εργάζεσαι, τόσο ευκολότερα θα μπορέσεις να οργανώσεις την ζωή σου.

Φτιάξε την διατροφή σου
Αν είσαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι το φαγητό που καταναλώνουμε και η διάθεσή μας δεν συνδέονται, σε προκαλούμε να τρέφεσαι υγιεινά για μια εβδομάδα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v