Singles: Τα πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να ντρέπεσαι

Αν είσαι single και ο υπόλοιπος κόσμος προσπαθεί να σε κάνει να αισθανθείς άσχημα, ήρθε η ώρα να σταματήσεις να δίνεις σημασία.
Singles: Τα πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να ντρέπεσαι
Είσαι single. Δεν έχεις κάποιο ταίρι στην ζωή σου αυτή τη στιγμή, και μπορεί να μην σε ενδιαφέρει καν να αποκτήσεις. Μπορεί η τελευταία σου σχέση να έληξε τέσσερα χρόνια πριν, και από τότε απλά να μην μπήκες στον κόπο να κυνηγήσεις κάτι σοβαρό. Και είμαστε σίγουροι ότι έχεις ακούσει ουκ ολίγες φορές από φίλους, από γνωστούς, ακόμα κι από αγνώστους που πραγματικά θα έπρεπε ν’ αρχίσουν να κοιτάνε την δουλειά τους την κλασική ερώτηση: Εσύ πότε θα βρεις κάτι καλό;

Κι επειδή ξέρουμε ότι, όσο κι αν η αυτοπεποίθησή σου βρίσκεται στον ουρανό, όσο κι αν έχεις τον έλεγχο της ζωής σου από κάθε άποψη, αυτά τα σχόλια πονάνε, είπαμε να σου θυμίσουμε τα πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να νιώσεις ποτέ ξανά ενοχές.

Το ότι δεν έχεις σχέση
Σε λίγο θα περάσουμε σε πιο συγκεκριμένες… προσβολές που θα ακούσεις ανά καιρούς, αλλά το ξέρεις πως εν τέλει όλα έχουν να κάνουν με αυτό. Με το γεγονός ότι οι άνθρωποι γύρω σου κάνουν σχέσεις κι εσύ όχι. Και είναι σαν να σου λένε ότι πρέπει να νιώθεις άσχημα που αφιερώνεις λίγο χρόνο για να φροντίσεις τον εαυτό σου· δεν βγάζει καν νόημα.

Όταν πηγαίνεις σε events μόνος/η
Αλήθεια, είναι τόσο σημαντικό να έχεις μαζί σου έναν σύντροφο στα βαφτίσια του μωρού της ξαδέρφης σου; Αν οποιοσδήποτε τολμήσει να σε ρωτήσει γιατί είσαι μόνος, το πρόβλημα δεν είναι δικό σου. Εκείνος δεν έμαθε ποτέ να ζει για τον εαυτό του.

Όταν βάζεις τις δικές σου ανάγκες πρώτες
Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στις σχέσεις—και αναμενόμενο. Αρχίζεις να σκέφτεσαι τις ανάγκες του/της συντρόφου σου, και κάνεις μικρές υποχωρήσεις σε ό,τι αφορά τις δικές σου. Και ενώ αυτό δεν είναι υποχρεωτικά κακό (όλες οι σχέσεις έχουν να κάνουν με τις υποχωρήσεις που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε), δεν υπάρχει επίσης τίποτα κακό στο να ενδιαφέρεσαι να ικανοποιήσεις μόνο τα δικά σου θέλω για λίγο καιρό. Αν μη τι άλλο, ίσως όταν βρεις μια σχέση, να είσαι ένα πολύ πιο ευτυχισμένο άτομο, και να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό.

Το να συγκεντρώνεσαι μόνο στην δουλειά
Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που ζουν για να δουλεύουν. Και για εκείνους, η πολλή δουλειά όχι μόνο δεν τρώει τον αφέντη, αλλά είναι το πιο ικανοποιητικό πράγμα στον κόσμο. Και αν είσαι ένα από αυτά τα άτομα, αν έχεις αποφασίσει πως θα συγκεντρωθείς στους στόχους σου, ίσως να μην έχεις τόσο χρόνο ή όρεξη να ασχοληθείς με τα ερωτικά σου. Δεν είσαι ζογκλέρ, και κανείς δεν έχει δικαίωμα να σου ζητήσει να γίνεις.

Όταν είσαι το μόνο single άτομο στην παρέα
Καταλαβαίνουμε ότι αυτό μπορεί να σε πληγώσει, το να βλέπεις όλους σου τους φίλους με τα ταίρια τους, κι εσύ πρέπει αναγκαστικά να παίξεις τον ρόλο είτε της γεροντοκόρης, είτε της Σαμάνθα από το Sex and the city. Μάντεψε: Δεν χρειάζεται να είσαι τίποτα από αυτά τα δύο. Είσαι ο εαυτός σου, και θα ζήσεις την ζωή σου όπως θες. (Επίσης, μικρό μυστικό: Οι ζευγαρωμένοι φίλοι σου σε ζηλεύουν πάρα πολύ μερικές φορές.)

Το ότι δεν έχεις κάνει σχέδια για το μέλλον
Και όταν λέμε “σχέδια για το μέλλον”, εννοούμε ότι δεν έχεις σκεφτεί ακόμα πώς θα ονομάσεις το δεύτερο παιδί σου. Υπάρχουν άνθρωποι που το κάνουν αυτό, και δεν θα καταλάβουμε ποτέ τι σκοπό εξυπηρετεί. Η ζωή μας δεν γίνεται να ακολουθεί κάποιο πρόγραμμα. Απόλαυσε την ελευθερία σου, και μην αφήσεις κανέναν να σε κρίνει!

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v