Τι να κάνεις αν ο πρώην σου προχώρησε… γρήγορα

Ξέρουμε πόσο πονάει να βλέπεις τον πρώην σου να έχει προχωρήσει πιο γρήγορα από εσένα… και ξέρουμε τι πρέπει να κάνεις!
Τι να κάνεις αν ο πρώην σου προχώρησε… γρήγορα
Μια από τις χειρότερες στιγμές κάθε χωρισμού είναι όταν μαθαίνεις ότι ο πρώην σου επίσημα σε ξεπέρασε, και συνεχίζει την ζωή του με νέο έρωτα. Νιώθεις πως όλος ο αγώνας που έκανες για να είσαι καλά μετά τον χωρισμό πήγε χαμένος, και η θλίψη απειλεί να σε τυλίξει για άλλη μια φορά.

Είναι θέμα εγωισμού, αν το καλοσκεφτείς. Και δεν πρόκειται να σε κρίνουμε, επειδή πριν λίγο καιρό χώρισες—έχεις κάθε δικαίωμα να βλέπεις τα πράγματα λίγο εγωιστικά. Και πάλι, όμως, αν θες να γλυτώσεις περισσότερο πόνο, αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνεις…

Αποδέξου αυτά που νιώθεις
Οργή, ζήλεια, άγχος, κατάθλιψη· όλα αυτά είναι πράγματα που μπορεί να νιώσεις σε αυτή την περίπτωση. Και όλα είναι αισθήματα που πρέπει να αποδεχτείς, γιατί είναι κομμάτια του χωρισμού. Δεν πρόκειται να κρατήσουν για πάντα, άρα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δείξεις δύναμη.

Μην ψάχνεις τα προφίλ
Ναι, είναι πολύ λογικό να έμαθες για τον καινούριο έρωτα του πρώην σου μέσω social media, και η πρώτη σου αντίδραση ίσως είναι να μπεις στο προφίλ της και να μάθεις όσο περισσότερα γίνεται γι’ αυτήν. Θα κερδίσεις, όμως, κάτι; Εν αντιθέσει…

…κάνε κάτι που σε ευχαριστεί
Σκέψου ποια είναι τα πράγματα που σε χαλαρώνουν, και οργάνωσε μια off μέρα που θα την αφιερώσεις ολόκληρη στον εαυτό σου. Η παλιά σου σχέση τελείωσε οριστικά, και το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να φροντίσεις τον εσένα.

Μην ξεχνάς γιατί χωρίσατε
Αυτό που λέγαμε για τον εγωισμό; Εδώ είναι η στιγμή που πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι απλά εκνευρίζεσαι που ο πρώην σου (φαίνεται ότι) ξεπέρασε πιο γρήγορα τον χωρισμό σας. Δεν σημαίνει ότι τον θέλεις πίσω—είναι απλή, ανθρώπινη αντίδραση, θέλεις αυτό που δεν μπορείς να έχεις. Γι’ αυτό, κάτσε και κάνε μια λίστα με όλους τους λόγους που οδήγησαν εξαρχής την σχέση σας στον χωρισμό.

Μείνε απασχολημένη
Αυτό που λένε ότι πρέπει να εξακολουθείς να κάνεις πράγματα για να κρατάς το μυαλό σου μακριά από τις κακές σκέψεις; Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνεις. Σίγουρα, δεν είναι το ίδιο με το να διαχειρίζεσαι τα αισθήματά σου, αλλά τα πράγματα μπορεί να είναι δύσκολα για ‘σένα στην αρχή. Μείνε απασχολημένη, λοιπόν, και αν δεις ότι η νέα σχέση του πρώην σου ακόμα σε πονάει μετά από λίγο καιρό, ίσως θα ήταν καλό να μιλήσεις σε κάποιον. Ξεκίνα από τους φίλους σου· σίγουρα θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v