Τα πράγματα που δεν θα σε κάνουν πιο ενδιαφέρουσα

Αν πιστεύεις ότι τα παρακάτω θα σε βάλουν σε εκείνη την μαγική κατηγορία της “κουλ” τύπισσας που θα του πάρει τα μυαλά, ξανασκέψου το.
Τα πράγματα που δεν θα σε κάνουν πιο ενδιαφέρουσα
Κυκλοφορεί σαν μύθος και εξαπλώνεται πιο γρήγορα και από πυρκαγιά τον Αύγουστο: η ιδέα της “κουλ γκόμενας”. Ξέρεις, εκείνης της γυναίκας που είναι σέξι, ακομπλεξάριστη, που μπορεί να κάνει παρέα με τα αγόρια και να μην είναι υπερβολικά ευαίσθητη, αλλά την ίδια στιγμή να μην χάνει καθόλου και από την θηλυκότητά της. Και, σίγουρα, δεν θα αρνηθούμε ότι αυτή η ιδέα δεν ακούγεται και τόσο κακή στην θεωρία. Στην πράξη, όμως, κάτι χαλάει, γιατί προωθεί έναν εντελώς αχρείαστο ανταγωνισμό ανάμεσα στις γυναίκες. Ακόμα χειρότερα, σε προσωπικό επίπεδο, μπορεί να καταλήξεις να πληγώνεσαι ακόμα περισσότερο, γιατί πασχίζοντας να είσαι κουλ και ενδιαφέρουσα, πρακτικά ανέχεσαι κακές συμπεριφορές.

Τα παρακάτω πράγματα, λοιπόν, δεν θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο κουλ και να κερδίσεις τον σεβασμό των αντρών. Απλά θα σε κάνουν να υποβιβάζεις τον εαυτό σου.

1. Εγώ δεν είμαι τρελή
Αν φοβάσαι ότι κάθε φορά που θα σηκώσεις την φωνή σου για να μιλήσεις για κάτι που σε ενόχλησε, θα σε αποκαλέσουν τρελή, δραματική, υστερική ή κι εμείς δε ξέρουμε τι, τότε αυτός είναι ακόμα ένας λόγος να σηκώσεις την φωνή σου πιο δυνατά. Κανείς δεν πρέπει να καταπιέζει τα αισθήματά του και να ανέχεται πράγματα που ξεπερνούν τα όριά του, απλά και μόνο για να ικανοποιεί τους άλλους.

2. Να το πάμε χαλαρά
Αν θες να το πας χαλαρά και μια σταθερή σχέση δεν είναι για ‘σένα αυτή τη στιγμή, έχεις όλη τη δύναμη στα χέρια σου. Αν, όμως, είσαι έτοιμη για κάτι σοβαρό και γνωρίσεις κάποιον που θέλει μόνο σεξ και μετά να φεύγει, μην προσποιείσαι ότι είσαι εντάξει με αυτό. Ξεκαθάρισέ του αυτά που νιώθεις, και αν διαφωνείτε, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές.

3. Εγώ δεν ζηλεύω ποτέ
Το να μην ζηλεύεις είναι το απόλυτο σημάδι ότι η αυτοπεποίθησή σου κι εσύ είστε οι καλύτερες φίλες, και τίποτα δεν μπορεί να σε κάνει να ανησυχήσεις. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν συμπεριφορές που είναι τελείως λογικό να προκαλέσουν ζήλεια, ακόμα και οργή. Αν ο σύντροφός σου φλερτάρει με άλλες, το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να του ζητήσεις εξηγήσεις. Το να κάθεσαι εκεί και να υποκρίνεσαι ότι είσαι κουλ, θα τον κάνει να νομίζει ότι μπορεί να εκμεταλλεύεται την καλοσύνη σου.

4. Ουάου, μας αρέσουν ακριβώς τα ίδια πράγματα!
Εκείνος ακούει μέταλ, εσύ εναλλακτική. Εκείνος γουστάρει θρίλερ, εσύ κωμωδίες. Κι αυτό είναι καλό, επειδή οι άνθρωποι γουστάρουμε διαφορετικά πράγματα. Και μέσα σε μια σχέση πρέπει όλοι να κάνουμε μικρές υποχωρήσεις—όλοι, όχι μόνο εσύ. Αν του πεις ψέματα ότι σου αρέσουν τα ίδια πράγματα, απλά και μόνο για να τον κάνεις να σε συμπαθήσει περισσότερο, κάποια στιγμή η αλήθεια θα λάμψει. Και θα είναι ντροπιαστική.

5. Κάθε σεξ είναι καλό σεξ
Αν δεν νιώθεις άνετα με κάτι που θέλει να κάνει στο κρεβάτι, τότε απλά δεν θα το κάνεις. Μπορείς να του πεις να το δοκιμάσετε – ποτέ δεν ξέρεις, άλλωστε – αλλά από τη στιγμή που είσαι σίγουρη 100% ότι δεν θες να κάνεις κάτι, μην το κάνεις για να ικανοποιήσεις τον εγωισμό του. Και αν προσπαθήσει να σου προκαλέσει ενοχές για αυτό, τότε ειλικρινά δεν έχεις λόγο να είσαι μαζί του.

6. Δεν είμαι σαν τις άλλες κοπέλες
Απλά μην το πεις ποτέ αυτό. Οι άλλες κοπέλες δεν σου φταίνε σε τίποτα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v