Πώς σαμποτάρουμε την σεξουαλική μας ζωή;

Μήπως το κακό σεξ είναι πρόβλημα εντελώς δικό μας μερικές φορές; Μήπως κάνουμε λάθη κι εμείς;
Πώς σαμποτάρουμε την σεξουαλική μας ζωή;
Αν το σεξ με τον σύντροφό σας είναι κακό, είναι πολύ εύκολο να σκεφτείτε πως κάτι δεν πάει καλά μαζί του. Συμβαίνει. Κανείς δεν πρόκειται αμέσως να παραδεχτεί ότι και ο ίδιος κάνει λάθη στο κρεβάτι. Κι όμως, πολλές φορές το κακό σεξ είναι όντως δικό μας πρόβλημα. Ειδικά αν κάνουμε τα παρακάτω λάθη…

Δεν λέμε τι μας αρέσει
Μπορεί από ντροπή, ή από στρες, αλλά δεν λέμε τι μας αρέσει και τι όχι, και αφήνουμε τον/την σύντροφό μας να μαντεύει (στην καλύτερη) ή να πιστεύει ότι τα κάνει όλα σωστά (στην χειρότερη). Ανοίξτε το στόμα σας και μιλήστε, και σύντομα θα απολαμβάνετε πολύ περισσότερο το σεξ.

Είμαστε ξεροκέφαλοι
Ποτέ δεν πρέπει να κάνετε κάτι στο κρεβάτι που δεν θέλετε, αλλά και με το να απορρίπτετε αμέσως νέες ιδέες του/της παρτενέρ σας, δεν θα καταλήξετε πουθενά. Το σεξ θα γίνει βαρετό, και από ένα σημείο και μετά θα χάσει το νόημά του.

Δεν παίζουμε… μόνοι μας
Πώς περιμένετε να γνωρίσετε καλύτερα το σώμα σας και τι σας αρέσει αν δεν αυνανίζεστε; Ξεχάστε εκείνο τον χαζό μύθο ότι τα άτομα που έχουν σχέση δεν χρειάζεται να το κάνουν, και αγαπήστε λίγο τον εαυτό σας.

Δεν φροντίζουμε τον εαυτό μας
Το σεξ είναι μια σωματική δραστηριότητα. Και όπως κάθε επιστήμονας θα σας πει, ό,τι συμβαίνει με το σώμα, συνδέεται με το μυαλό. Συνεπώς, αν περνάτε πολύ έντονο στρες, αυτό θα αντικατοπτρίζεται στο σεξ που κάνετε.

Δεν ρωτάμε τους παρτενέρ μας τι θέλουν
Το ίδιο σχεδόν με το πρώτο, αλλά από την ανάποδη. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει καλή επικοινωνία στο σεξ, για να είστε ικανοποιημένοι και οι δύο. Αλλιώς, μάλλον δεν βλέπουμε αυτή τη σχέση να προχωράει πολύ...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v