Όσα δεν ξέρατε για τις τρίχες… εκεί κάτω

Όλοι τις έχουμε. Κάποιοι τις κρατάμε, άλλοι τις αφαιρούμε. Αλλά σίγουρα δεν γνωρίζαμε τις παρακάτω πληροφορίες.
Όσα δεν ξέρατε για τις τρίχες… εκεί κάτω
Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τριχοφυΐα στα γεννητικά όργανα. Έτσι είναι φτιαγμένο το ανθρώπινο σώμα. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν το σκέφτονται πολύ, και τις αφήνουν να μεγαλώσουν και να γίνουν περήφανες. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν ούτε να τις βλέπουν. Και υπάρχουν και άνθρωποι που τις τριμάρουν με ένα ψαλίδι μια στο τόσο, και μετά ξεχνούν ότι υπάρχουν.

Και μετά υπάρχει και το όλο θέμα σχετικά με την γυναικεία τριχοφυΐα και τις κοινωνικές ή καταπιεστικές τις προεκτάσεις, αλλά δεν πρόκειται να μιλήσουμε για αυτό σήμερα. Όχι. Σήμερα θα μιλήσουμε απλά για τρίχες, και για πράγματα που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Τρίχες με σκοπό
Όπως οτιδήποτε άλλο στο σώμα μας, οι τρίχες στα γεννητικά όργανα εξυπηρετούν έναν σκοπό. Συγκεκριμένα, είναι το προστατευτικό στρώμα μεταξύ του μολυσμένου, γεμάτου μικρόβια εξωτερικού κόσμου και των ευαίσθητων οργάνων μας.

Μην τρίβεσαι
Πέρα από την προστασία απ’ τα μικρόβια, οι τρίχες βοηθούν κατά την διάρκεια του σεξ, προστατεύοντας από την υπερβολική τριβή—η οποία μπορεί να οδηγήσει από ερεθισμούς μέχρι και σε εγκαύματα.

Αυτό το δώρο είναι για ‘σένα
Στην Βικτοριανή Αγγλία, το πιο ρομαντικό δώρο που μπορούσες να κάνεις σε ένα άτομο που σου είχε κλέψει το μυαλό ήταν να του χαρίσεις μια τούφα από τα κάτω μαλλιά σου. Οι άντρες τις τοποθετούσαν σαν διακοσμητικά στα καπέλα τους, ενώ οι γυναίκες τις κρατούσαν κοντά στην καρδιά τους, σε ένα φυλακτό. Επειδή στην Βικτοριανή Αγγλία ήξεραν να εκτιμούν τις ευγενικές χειρονομίες.

Πόσο φυσική ξανθιά είσαι;
Οι τρίχες των γεννητικών οργάνων σπάνια έχουν το ίδιο χρώμα με τα μαλλιά της κεφαλής. Τις περισσότερες φορές, το χρώμα τους βρίσκεται πιο κοντά στο χρώμα των φρυδιών, που είναι πάντα πιο σκούρο. Εκτός από τους κοκκινομάλληδες. Οι κοκκινομάλληδες έχουν περισσότερη χρωματική αρμονία.

Παρ’ τις τρίχες από ‘δω, πάρε τις τρίχες
Οι τρίχες που έχουμε εκεί κάτω δεν ήταν πάντα τόσο ταμπού ζήτημα. Για την ακρίβεια, ξεκίνησαν να είναι ταμπού (μαζί με, υποθέτουμε, όλο το υπόλοιπο σώμα) όταν διαδόθηκε ευρέως ο Προτεσταντισμός, και μαζί του η ιδέα πως τα πάντα στο ανθρώπινο σώμα είναι χυδαία, και είμαστε όλοι βρώμικοι και κολασμένοι.

Μη σου κάτσει στο δόντι
Σύμφωνα με μία – και δεν κάνουμε πλάκα – μελέτη του 2014 με αντικείμενο τις τρίχες των γεννητικών οργάνων, ανακαλύφθηκε ότι και οι άντρες και οι γυναίκες που προσφέρουν ή δέχονται τακτικά στοματικό σεξ έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνουν κάτι με τις τρίχες τους και να μην τις αφήνουν να μεταμορφωθούν σε δάσος. Δεν θα πούμε ότι έχουμε σοκαριστεί, αλλά δεν θα πούμε και ότι είναι κάτι που σκεφτόμαστε τακτικά.

Όμορφο περουκίνι
Υπάρχουν περούκες για τα γεννητικά όργανα, και εφευρέθηκαν το 1450, ώστε οι ιερόδουλες να μπορούσαν να επιδεικνύουν την φυσική τους ομορφιά, ενώ στην πραγματικότητα ξυρίζονταν για να προστατευθούν από τις ψείρες. Και, προφανώς, τέτοιες περούκες κυκλοφορούν ακόμα, και όχι μόνο σε κινηματογραφικά πλατό, αν αποφασίσετε μια μέρα ότι ένας μωβ θάμνος είναι κάτι που θέλετε στην ζωή σας.

Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v