Τι να μην κάνεις αν μάθεις ότι η κολλητή σου τρώει κέρατο

Το έμαθες. Το επιβεβαίωσες. Και τώρα ήρθε η ώρα να δράσεις—εκτός κι αν σκέφτηκες να κάνεις κάτι από τα παρακάτω.
Τι να μην κάνεις αν μάθεις ότι η κολλητή σου τρώει κέρατο
Είναι εξωφρενικά άβολο να μάθεις πως ο σύντροφος μιας καλής σου φίλης την απατάει. Τώρα, ο τρόπος που το έμαθες δεν έχει και τόση σημασία. Μπορεί να τον είδες κάπου. Μπορεί να τον πέτυχες στο Tinder. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει το κακό, και αν γίνει υπάρχει μόνο ένα πράγμα που πρέπει να κάνεις: να της το πεις. Δεν θα ήθελες, άλλωστε, να κάνει κι εκείνη το ίδιο αν ανακάλυπτε κάτι για την δική σου σχέση;

Υπάρχουν, όμως, και μερικοί κανόνες που καλό θα ήταν να μην σπάσεις.

Μην το πεις σε άλλους
Ακόμα κι αν είσαι 100% σίγουρη ότι ο τύπος την απατάει, για ποιον λόγο να το συζητήσεις πρώτα με κοινούς φίλους; Είναι φίλη σου και αξίζει να το ακούσει πρώτα από όλους, επειδή αφορά μόνο αυτήν. Τα προσωπικά της θέματα δεν είναι στο χέρι σου ποιος θα τα μαθαίνει.

Μην της το πεις χωρίς αποδείξεις
Προφανώς. Αν, ας πούμε, άκουσες μια φήμη, δεν θα της το πεις, επειδή απλά θα δημιουργήσεις δράμα χωρίς λόγο. Τον είδες στο Tinder; Βγάλε ένα screenshot. Τον είδες έξω με άλλη, και συνέβησαν πράγματα που σίγουρα δεν θα έκανε με την ξαδέρφη του από το χωριό; Κατινιά, αλλά βγάλε μια διακριτική φωτογραφία.

Μην αποκαλείς “κέρατο” κάτι αθώο
Για παράδειγμα, αν είσαι σίγουρη ότι την κερατώνει επειδή τον είδες να κάνει like σε άλλες δέκα τύπισσες στο Instagram, τότε είσαι παρανοϊκή. Αν έχεις σκοπό να κατηγορήσεις κάποιον για κάτι τόσο άσχημο, τότε το καλό που σου θέλουμε αυτά που έχουν συμβεί να είναι αντάξια των κατηγοριών.

Μην κάνεις σαν να μην είδες τίποτα
Ένα κομμάτι σου μπορεί να σκεφτεί πως όλα θα είναι καλύτερα αν δεν μιλήσεις σε κανέναν. Είναι δικό τους πρόβλημα, όχι δικό σου, και δεν πρέπει να μπλέκεσαι στα προσωπικά των άλλων. Είσαι ανώτερος άνθρωπος. Και σε ξαναρωτάμε: Αν συνέβαινε σε ‘σένα, δεν θα ήθελες να σου το πει;

Μην μιλήσεις στον τύπο μόνη σου
Μπορεί το πρώτο σου ένστικτο να είναι η ωμή βία. Λεκτική ή σωματική. Αυτό δεν είναι καλή ιδέα. Πρώτον, επειδή οι άνθρωποι που απατούν θα κάνουν τα πάντα για να μην μαθευτούν τα λάθη τους, και δεύτερον, επειδή μπορείς να τον κεράσεις από το ίδιο ποτήρι που σέρβιρε τόσο καιρό στην φίλη σου: χαρούμενη ξεγνοιασιά. Μέχρι τουλάχιστον να έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v