Σημάδια ότι η σχέση σου βάλτωσε

Όλες οι σχέσεις ρουτινιάζουν. Μήπως, όμως, εσείς το έχετε παρακάνει; Διάβασε για να μάθεις ποια είναι τα σημάδια.
Σημάδια ότι η σχέση σου βάλτωσε
Πολλές σχέσεις, ειδικά αν έχει περάσει αρκετός καιρός από εκείνες τις όμορφες, γλυκές πρώτες μέρες, αρχίζουν να πέφτουν στην ρουτίνα. Μοτίβα, συμπεριφορές, λόγια—όλα είναι πλέον γνωστά, κι αυτό δεν είναι κάτι που μπορούν να διαχειριστούν όλοι. Μήπως είσαι μέσα σε αυτά τα άτομα κι εσύ; Μήπως η σχέση σου σε έχει κάνει να βαλτώσεις;

Δεν έχεις πλέον όνειρα
Θα έλεγες ότι έχεις αναμνήσεις από όνειρα, αλλά τα σχέδιά σου πλέον έχουν να κάνουν περισσότερο με την καθημερινότητα. Τώρα, αυτό δεν είναι αναγκαστικά κακό, αλλά μήπως ήθελες στο παρελθόν να πετύχεις κάτι, και το έχεις βάλει στον πάγο εξαιτίας της σχέσης σου;

Φοβάσαι τις αλλαγές…
Η ρουτίνα μπορεί να είναι κακή, είναι όμως και βολική. Και αν βολεύτηκες στην καθημερινή σου ζωή με το άλλο σου μισό – με τα καλά και τα κακά του – μια ξαφνική αλλαγή μπορεί να είναι ό,τι χειρότερο για ‘σένα.

…αλλά δεν αισθάνεσαι και όμορφα εκεί που είσαι
Όλα αυτά που είπαμε στην προηγούμενη παράγραφο ισχύουν, αλλά την ίδια στιγμή έχεις την αίσθηση ότι αυτό που ζεις δεν είναι αρκετό. Ναι, σου προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού σου (και της καρδιάς σου) ξέρεις πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα.

Γκρινιάζεις συνεχώς
Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: Αυτοί που γκρινιάζουν, κι αυτοί που προσπαθούν να κάνουν αλλαγές. Και αν βλέπεις πως τελευταία ανήκεις όλο και περισσότερο στην πρώτη κατηγορία, τότε υπάρχει πρόβλημα. Μήπως καταπιέζεις τα συναισθήματά σου;

Έχεις γίνει… μέντιουμ
Ναι, εντάξει, δεν έχεις γίνει ο νέος Νοστράδαμος, αλλά ό,τι έχει να κάνει με την σχέση σου έχει γίνει πλέον τόσο προβλέψιμο, που ακόμα και οι υποθετικοί διάλογοι στο κεφάλι σου πλέον συμβαίνουν λέξη-προς-λέξη και στην πραγματικότητα. Με λίγα λόγια; Παραγνωριστήκατε.

Όλοι έχουν γίνει μέντιουμ
Η ζωή σου έχει ρουτινιάσει, άρα και εσύ έχεις ρουτινιάσει. Και οι υπόλοιποι μπορούν να το καταλάβουν, και να δουν ότι η συμπεριφορά σου πλέον δεν θυμίζει το άτομο που ήσουν παλιά. Από την μία πλευρά, αυτό σε κάνει πολύ αξιόπιστο άτομο. Από την άλλη, ίσως και να βαριέσαι αφόρητα.

Έχεις ρίξει πολύ τις προσδοκίες σου
…Συμβαίνει στις μακροχρόνιες σχέσεις. Δυστυχώς.

Τίποτα δεν σε ενοχλεί πια
Και δεν το λέμε για καλό αυτό. Δεν έχεις φτάσει σε νέα επίπεδα Ζεν, που είσαι απλώς μια καθιστή οντότητα που γνωρίζει τα πάντα και ελέγχει τα πάντα με το μυαλό της. Είσαι απλά ένας άνθρωπος που καταπιέζει όσα νιώθει—και μερικές φορές μπορεί να κλαίει στο αυτοκίνητο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v