Σημάδια ότι ο σύντροφός σου είναι ανασφαλής

Όχι, δεν είναι ντροπαλός. Όχι, δεν είναι εσωστρεφής. Είναι ανασφαλής και το δείχνει με τον χειρότερο τρόπο.
Σημάδια ότι ο σύντροφός σου είναι ανασφαλής
Υπάρχουν ορισμένοι άντρες που είναι ντροπαλοί. Δεν τους είναι εύκολο να ανοιχτούν και να επικοινωνήσουν. Υπάρχουν άλλοι άντρες που είναι εσωστρεφείς, και οι εσωστρεφείς άνθρωποι έχουν την κακή φήμη ότι μπορεί να αντιδρούν κάπως… έντονα όταν νιώσουν πιεσμένοι.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και άντρες που είναι απλά ανασφαλείς, και εκδηλώνουν την ανασφάλειά τους αυτή με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Και, όπως θα ‘πρεπε να ξέρεις, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για να βοηθήσεις. Ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του, και για να καταπολεμήσει τα πράγματα που δεν του αρέσουν στον εαυτό του. Αν, λοιπόν, τα παρακάτω σου ακούγονται γνώριμα, μάλλον έχεις να κάνεις με έναν πολύ ανασφαλή άνθρωπο…

Σε κριτικάρει συνεχώς
Μια τεράστια αλήθεια, που ποτέ δεν της δίνουμε όση σημασία πρέπει: Οι άνθρωποι που κριτικάρουν και προσπαθούν συνεχώς να τσακίσουν το ηθικό των άλλων, το κάνουν επειδή αισθάνονται κατώτεροι. Βέβαια, αυτό είναι και το πρώτο σημάδι μιας κακοποιητικής σχέσης—άρα φύγε τρέχοντας.

Δεν έχει απόψεις
Όποτε είστε μαζί, τα αφήνει όλα πάνω σου. Πού θα πάτε, τι θα κάνετε, τι θα φάτε… Εκτός απ’ το ότι σιγά-σιγά θα αρχίσεις να βαριέσαι μαζί του, είναι ξεκάθαρο δείγμα ανασφάλειας. Πιστεύει ότι οι απόψεις και οι ιδέες του δεν είναι σημαντικές, και βάζει φίμωτρο στον εαυτό του.

Προσπαθεί να είναι “Άλφα αρσενικό”
Πέρα από το γεγονός ότι όποτε ακούς την φράση “Άλφα αρσενικό”, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να γελάσεις και να γυρίσεις την πλάτη, είναι αρκετά επιβεβαιωμένο πλέον ότι αυτή η ανάγκη που έχουν ορισμένοι άντρες να αποπνέουν όλη την ώρα “ανδρισμό”, να είναι κυρίαρχοι, πηγάζει από την ανασφάλειά τους.

Μιλάει άσχημα για τις γυναίκες
Την μια τον εκνευρίζουν οι γυναίκες οδηγοί. Μετά τον εκνευρίζουν οι φεμινίστριες. Γενικά έχεις καταλάβει πως δεν χρειάζεται να γίνει και κάτι τρελό για να εκνευριστεί, και συνήθως θα έχει να κάνει με γυναίκες. Συνεπώς, οι πιθανότητες να μιλάμε για έναν άντρα που αισθάνεται ανασφάλεια για τον εαυτό του, για τις σεξουαλικές του επιδόσεις αλλά και για τον ρόλο που είχε στις μέχρι τώρα σχέσεις του ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Ζηλεύει
Η ζήλεια είναι προϊόν ανασφάλειας, και όσο εξακολουθούν να υπάρχουν ζηλιάρηδες, δεν θα σταματήσουμε να το λέμε. Άρα, λογικά δεν θα σταματήσουμε να το λέμε ποτέ.

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v