Οι χειρότερες συμβουλές για σχέσεις

Μερικές συμβουλές είναι καλές. Οι συμβουλές που θα δεις παρακάτω δεν είναι τέτοιες. Άρα σταμάτα να τις πιστεύεις.
Οι χειρότερες συμβουλές για σχέσεις
Έχουμε ακούσει, διαβάσει (και γράψει) πολλές συμβουλές για σχέσεις. Και η αλήθεια είναι ότι αυτές οι συμβουλές δεν πρέπει να λαμβάνονται 100% στα σοβαρά, καθώς κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, και αντιδρά με τον δικό του τρόπο στις καταστάσεις. Από την άλλη μεριά, εμείς (και κάθε συντάκτης) προσπαθούμε να βλέπουμε τα πράγματα σφαιρικά. Άλλωστε, αν κάτι φαίνεται να ωφελεί την πλειοψηφία να διαχειριστεί μια σχέση καλύτερα, μάλλον είναι λειτουργικό.

Τώρα, ξεχνάμε αυτόν τον όμορφο πρόλογο, και διαβάζουμε μερικές από τις χειρότερες, πιο λάθος συμβουλές για σχέσεις που έχουν δει ποτέ τα ματάκια μας, και προσπαθούμε να εξηγήσουμε γιατί είναι σούπερ τοξικές.

Κάντε κάθε βδομάδα κάτι διαφορετικό
Κατ’ αρχάς, αυτή η συμβουλή είναι ρουτινοφοβική. Και η ρουτίνα δεν είναι εχθρός. Η ρουτίνα είναι αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής, και πρέπει να μάθουμε να την αγαπάμε. Επιπλέον, το να προσπαθείς να κάνεις κάθε βδομάδα κάτι διαφορετικό καταλήγει να είναι απλώς άλλη μια μορφή ρουτίνας, οπότε δεν μπορείς να νικήσεις.

Κάντε ξανά το πρώτο σας ραντεβού
Νιώθετε ότι έχετε ρουτινιάσει, και δεν διαβάσατε την αποπάνω παράγραφο; Τότε δοκιμάστε κάτι διαφορετικό, με μια απελπισμένη προσπάθεια να αναπαράγετε το ένδοξο παρελθόν, τότε που απλά νιώθατε τρελαμένοι ο ένας για τον άλλο, και δεν είχατε ακόμα αρχίσει να χρησιμοποιείτε την τουαλέτα με τις πόρτες ανοιχτές.

Στείλε του ένα πρόστυχο μήνυμα στην δουλειά
Ζούμε στο 2017. Προφανώς δεν θα του στείλεις φωτογραφία 2 megapixels με MMS. Θα του στείλεις φωτογραφία από το 13 megapixel κινητό σου στο Messenger, και λογικά θα του σκάσει στον υπολογιστή της δουλειάς. Άβολο, και – σε κάποιες εταιρίες – λόγος απόλυσης.

Αν σε θέλει, θα σε κυνηγήσει αυτός
…Δεν είπαμε ότι τα έχουμε ξεπεράσει όλα αυτά; Να θυμίσουμε πάλι σε ποια χρονιά ζούμε;

Αν θες να πετύχει η σχέση, θα κάνεις τα πάντα
Αυτό είναι υπερβολικά ασαφές για να ακούγεται ασφαλές και λογικό. Θα κάνεις τι, δηλαδή; Θα ξυρίσεις το κεφάλι σου; Θα πέσεις στα γόνατα, να παρακαλάς; Θα βγεις στο δρόμο με ντουντούκα να φωνάζεις “Συγγνώμη που δεν έχω καλύτερη προσωπικότητα”; Όχι.

Ο σωστός ο άντρας είναι ζηλιάρης
Και κτητικός. Και θα πει και μια κουβέντα παραπάνω. Και θα σου θυμίσει την χρονολογία, δηλαδή το 1950.

Ο σωστός σύντροφος πρέπει να ανεχτεί τα πάντα
…και Θεός φυλάξοι αν τολμήσει να σου πει ότι φέρεσαι σαν ψυχασθενής, αν φέρεσαι σαν ψυχασθενής. Πού είναι η αίσθηση συντροφικότητάς του;

Το πιο σέξι πράγμα είναι να είσαι… πιστός
Το λιγότερο σέξι πράγμα είναι να… πιστεύεις πως τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ είναι το πιο σέξι πράγμα. Σεβάσου λίγο τον εαυτό σου, σε παρακαλούμε.

Θ.Δ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v