Μικρά μυστικά για να τον καταλάβεις καλύτερα

Οι άντρες δεν είναι και τόσο πολύπλοκοι… αρκεί να ξέρεις να διαβάζεις καλά τα σημάδια τους.
Μικρά μυστικά για να τον καταλάβεις καλύτερα
Σίγουρα σε κάποια στιγμή της ζωής σου έχεις παραπονεθεί πως δεν καταλαβαίνεις τους άντρες. Και είναι φυσιολογικό. Οι περισσότεροι άνθρωποι περνάμε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας νομίζοντας πως τα δύο φύλα προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους… μέχρι που έρχεται εκείνη η στιγμή για όλους μας που τα μάτια μας ανοίγουν και όλα μοιάζουν πια ξεκάθαρα. Και γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Ώρα να σου αποκαλύψουμε μερικά από τα μυστικά των αντρών, για να μην νιώσεις ποτέ ξανά μπερδεμένη…

1) Δεν είναι αυτό που νομίζεις
Τις περισσότερες φορές που θα σου φανεί ότι κάτι δεν πάει καλά, μάλλον είναι όλα στο μυαλό σου. Αν είναι λιγομίλητος, ή αν φαίνεται να κοιτάει στο πουθενά, μάλλον στο κεφάλι του επικρατεί το απόλυτο κενό εκείνη τη στιγμή, και τίποτα ύποπτο δεν συμβαίνει στα παρασκήνια.

2) Δεν σε κατακρίνουν τόσο πολύ όσο νομίζεις
Σίγουρα, υπάρχουν άντρες (και άνθρωποι) που είναι μίζεροι και τους αρέσει να βρίσκουν όλες τις μικρές και κακές λεπτομέρειες που μπορούν για να κάνουν κάποιον να αισθανθεί άσχημα. Και αν έχεις τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σου, καλό θα ήταν να τους απομακρύνεις. Αλλά η πραγματικότητα είναι πως ένας σωστός άντρας δεν πρόκειται να δώσει σημασία στα επιφανειακά σου ελαττώματα.

3) Δεν (θέλουν να) είναι τόσο κλειστοί
Ο μέσος άντρας θα μιλήσει πολύ εύκολα για τα προβλήματά του και για τους φόβους του—αρκεί να νιώσει ασφαλής να το κάνει. Και είναι δύσκολο να νιώσει ασφαλής, επειδή έχει μεγαλώσει ακούγοντας από πολύ μικρός ότι δεν πρέπει να εκφράζει τα αισθήματά του. Συνεπώς, αν τον βλέπεις να δυσκολεύεται να σου ανοιχτεί, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να θυμώσεις ή να του κάνεις σκηνή, αλλά ακόμα μια ευκαιρία να του δείξεις πως είσαι δίπλα του, σε ό,τι χρειαστεί.

4) Μερικές φορές δεν καταλαβαίνουν
Το μυαλό των αντρών, κάποιες φορές, λειτουργεί με πολύ πιο απλούς τρόπους, κι αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι. Από την μία, μπορεί ένας άντρας να βρει λύση σε ένα πρόβλημα μέσα σε λίγα λεπτά, μα από την άλλη μπορεί να μην έχει ιδέα τι θέλεις όντως να κάνει αν δεν του το πεις ξεκάθαρα. Για παράδειγμα: Η φράση “Υπάρχουν πολλά άπλυτα πιάτα στην κουζίνα” μεταφράζεται ως η κυριολεκτική ύπαρξη πολλών άπλυτων πιάτων στην κουζίνα, χωρίς υπονοούμενο ότι θέλεις να τα πλύνει. Απλά ζήτησέ του το!

5) Κατά βάθος, κι εκείνος εύχεται να τον καταλάβαινες καλύτερα
Τι σημαίνει αυτό; Ότι, αν το καλοσκεφτείς, όλοι οι άνθρωποι θέλουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα· κάποιον να μας καταλάβει. Και όταν το βάλεις αυτό καλά στο μυαλό σου, τότε θα σταματήσεις να ανησυχείς για πράγματα που δεν έχουν σημασία και θα αρχίσεις να δίνεις πραγματική προσοχή στις σχέσεις σου…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v