Tips για το φλερτ αν τα ‘χεις λίγο… χαμένα

Θες να φλερτάρεις, αλλά δεν έχεις ιδέα πώς; Σε τρομάζει η σκέψη ότι θα πρέπει να μιλήσεις με ανθρώπους; Έχουμε τις κατάλληλες συμβουλές.
Tips για το φλερτ αν τα ‘χεις λίγο… χαμένα
Το ‘χουμε ξαναπεί. Το φλερτ δεν είναι απλή υπόθεση. Ή, τουλάχιστον, είναι για κάποιους. Υπάρχουν και άνθρωποι που θα προτιμούσαν να μην βγουν ξανά από το σπίτι τους από το να δοκιμάσουν να φλερτάρουν ξανά—η τελευταία τους παταγώδης αποτυχία ακόμα τους στοιχειώνει. Γι’ αυτό είμαστε εμείς, όμως, εδώ. Για να βοηθήσουμε.

1. Οπτική επαφή
Το άλφα και το ωμέγα της έλξης είναι τα μάτια. Αν μάθεις να μιλάς με το βλέμμα, μπορεί να μην χρειαστεί να ανοίξεις καν το στόμα σου—τουλάχιστον μέχρι να σε πλησιάσει, αλλά αν έχεις μάθει να μιλάς με το βλέμμα, θα έχεις ούτως ή άλλως λιγότερα να πεις. Με προσοχή, βέβαια. Η γραμμή ανάμεσα στο σέξι βλέμμα και το ψυχοπαθές βλέμμα είναι λεπτή.

2. Πώς βρέθηκα εδώ;
Τοποθέτησε τον εαυτό σου διακριτικά κοντά στο άτομο που θες να προσελκύσεις. Μετακινήσου στον χώρο, σαν να ψάχνεις για κάτι, ή σαν να σου τραβά την προσοχή κάθε φορά και κάτι άλλο, μέχρι να βρεθείς κοντά του/της.

3. Χαμογέλα
Επειδή τίποτα δεν είναι πιο ελκυστικό από ένα ωραίο χαμόγελο, και το ξέρεις.

4. Χαλαρά
Ακόμα κι αν δεν πάει καλά, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Μπορεί να μην είναι καν το τέλος της γνωριμίας σας. Δεν πρέπει να αφήνεις το άγχος σου να παίρνει τα ηνία της κατάστασης. Βαθιές αναπνοές, και όλα θα πάνε καλά!

5. Νιώσε καλά με τον εαυτό σου
Και εδώ εννοούμε πως πρέπει να μην ντρέπεσαι για όλα αυτά που σου προκαλούν ανασφάλεια. Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε περίεργοι, και ο κατάλληλος άνθρωπος όχι απλά θα το αναγνωρίσει, αλλά θα το εκτιμήσει. Μην προσπαθείς να δείξεις μια εικόνα διαφορετική.

6. Πες κάτι αστείο
Επειδή το χιούμορ πάντα κερδίζει, και επειδή δεν πρόκειται να πιστέψουμε ότι είσαι ανίκανος/η να σκεφτείς κάτι αστείο να πεις. Κάποιο αστείο που σε έκανε να γελάσεις πρόσφατα, κάποια εικόνα, ή ακόμα και κάτι αστείο που σου συνέβη—ο αυτοσαρκασμός κερδίζει τους ανθρώπους.

7. Έλα πιο κοντά
Μην μπεις στον προσωπικό χώρο του άλλου ατόμου, σεβάσου τα όριά του, αλλά σίγουρα μπορείς να έρθεις κάπως πιο κοντά. Έχει να κάνει με την γλώσσα του σώματος, και η δική σου θα λέει ξεκάθαρα ότι είδες κάτι που σου αρέσει.

8. Μην σταματάς να μιλάς…
…εκτός κι αν η συζήτηση φτάσει πραγματικά σε τέτοιο αδιέξοδο που δεν υπάρχει γυρισμός. Μπορείς να κρατήσεις την κουβέντα ζωντανή με ερωτήσεις (και όχι από αυτές που μπορεί να σου απαντήσει με ένα ξερό ναι ή όχι) αλλά και με το χιούμορ σου. Και μην ξεχνάς ποτέ: όλοι οι άνθρωποι είναι εξίσου αγχωμένοι όταν φλερτάρουν, άσχετα αν το δείχνουν ή όχι!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v