5 λόγοι που οι άντρες λένε ψέματα

Φοβάσαι ότι σου λέει ψέματα; Ώρα να μάθεις τους κυριότερους λόγους που ένας άντρας θα αποφασίσει να μην σου μιλήσει ειλικρινά…
5 λόγοι που οι άντρες λένε ψέματα
Υπάρχουν ψέματα και ψέματα. Υπάρχουν τα μικρά, αθώα ψεματάκια που θα πούμε για να μην πληγώσουμε κάποιον που αγαπάμε, και μετά υπάρχουν εκείνα που αρχίζουν και εξελίσσονται, οδηγούν σε ακόμα περισσότερα ψέματα… και σε κατεστραμμένες σχέσεις. Όπως και να ‘χει, είναι άσχημο συναίσθημα να ξέρεις πως κάποιος σου λέει ψέματα. Γι’ αυτό εμείς λέμε να ψάξουμε στην ρίζα του προβλήματος: γιατί οι άντρες θα πουν ψέματα—όπως φυσικά και οι κατάλληλοι τρόποι να διαχειριστείς την κατάσταση…

Λέει ψέματα για να σε εντυπωσιάσει
Ίσως η πιο συχνή περίπτωση, ειδικά στις αρχές μιας σχέσης. Λέμε ψέματα για να φανούμε καλύτεροι. Ο φταίχτης, λοιπόν, είναι αρκετά αναμενόμενος: χαμηλή αυτοπεποίθηση. Όταν ένας άντρας νιώθει ότι δεν είναι αρκετά καλός, ή γοητευτικός, ή ενδιαφέρων, δεν είναι σπάνιο να αρχίσει να… φουσκώνει τα λόγια του για να φανεί πως είναι κάτι άλλο.
Αν νιώθεις πως σου λέει τέτοια ψέματα, προσπάθησε να του δώσεις να καταλάβει ότι σου αρέσει ακριβώς όπως είναι, χωρίς “διακοσμητικά”.

Λέει ψέματα για να αποφύγει κάτι
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν λατρεύουν ακριβώς να έρχονται σε δύσκολη θέση, άρα ένα ψέμα για να αποφύγει να σε δει όταν δεν έχει όρεξη, ή για να βγείτε μαζί με τους φίλους σου, ή – ακόμα πιο τρομακτικό – για να γνωρίσει τους γονείς σου, είναι η πρώτη του αντίδραση. Αυτό που δεν καταλαβαίνει είναι πόσο πληγώνεται η σχέση σας από αυτό.
Αν πιστεύεις ότι σου λέει ψέματα επειδή δεν θέλει να κάνει κάτι μαζί σου, ρώτησέ τον χωρίς να αισθανθεί ότι του επιτίθεσαι. Η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη είναι αυτά που κρατούν μια σχέση ζωντανή, άλλωστε.

Λέει ψέματα για να κρύψει την απιστία του
Και δεν χρειάζεται να μιλάμε αποκλειστικά για σεξ με άλλα άτομα. Μπορεί να φλερτάρει – όσο αθώα γίνεται – online με κάποια άλλη. Μπορεί να έχει κάνει κάτι που δεν θέλει να μάθεις, και θα προσπαθήσει να μην το μάθεις ποτέ.
Αν αρχίζεις να υποψιάζεσαι ότι σου λέει ψέματα για να σου κρύψει ότι ήταν άπιστος, καλύτερα να σηκωθείς και να φύγεις. Ναι, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο, ειδικά αν δεν είναι νέα σχέση, αλλά αν πραγματικά υπήρχε αγάπη, θα σου εξομολογούνταν το λάθος του.

Λέει ψέματα γιατί δεν ξέρει τι θέλει
Υπάρχουν άνθρωποι που είναι αναποφάσιστοι. Δεν μπορούν να μπαίνουν στην θέση να επιλέξουν το ένα ή το άλλο, και αν το αγόρι σου είναι ένας από αυτούς, τότε είναι πολύ πιθανό να σου λέει ψέματα, για να μην χρειαστεί να αναλάβει την ευθύνη για οτιδήποτε.
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα το καταλάβεις επειδή μπορεί να σου φαίνεται πολύ καλός, αλλά ταυτόχρονα πολύ παθητικός στην σχέση σας. Βοήθησέ τον να νιώσει καλύτερα, παίρνοντας την πίεση από πάνω του, ώστε να μπορεί να σου λέει την αλήθεια.

Λέει ψέματα για να σε χειριστεί
Ναι, δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι. Αυτοί που θα πουν ψέματα απλά και μόνο επειδή είναι κομμάτι της προσωπικότητάς τους. Έχουν μάθει να φέρονται χειριστικά στους ανθρώπους για να περνάει πάντα το δικό τους, και ίσως έτυχε να πέσεις στον δρόμο τους.
Αν νιώθεις πως έχεις πέσει σε τέτοια περίπτωση, τότε κάνε ξεκάθαρο ότι δεν νιώθεις εμπιστοσύνη, και εξήγησε γιατί. Πρέπει, όμως, να καταλάβεις πως αυτοί οι άνθρωποι δύσκολα αλλάζουν…


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v