Πώς να του μιλήσω όταν κλείνεται στον εαυτό του;

Πολλές φορές οι άντρες επιλέγουν να κλειστούν στον εαυτό τους. Μάθε τώρα πώς μπορείς να του μιλήσεις όταν απλά δεν θέλει να… επικοινωνήσει!
Πώς να του μιλήσω όταν κλείνεται στον εαυτό του;
Πόσες από εσάς το έχουν αντιμετωπίσει αυτό; Μιλάτε με το αγόρι σας, η κουβέντα γίνεται λίγο πιο έντονη, πριν καλά-καλά το καταλάβετε μεταμορφώνεται σε κανονικότατο καυγά, και μετά αυτός… αρνείται να μιλήσει. Φαίνεται οργισμένος, κλείνεται στον εαυτό του και απαντάει μονολεκτικά. Μην γελιέσαι: εξακολουθεί να έχει ανάγκη την αγάπη και προσοχή σου όσο ποτέ, αρκεί να ξέρεις να το κάνεις σωστά. Και αυτό ακριβώς θα σε βοηθήσουμε να κάνεις.

Ο θυμός του μπορεί να είναι φωνή για βοήθεια
Ο θυμός είναι σημάδι πως κάτι ακόμα τον ενοχλεί και χρειάζεται λύση. Σημαίνει πως δεν είναι καλά, αλλά δεν ξέρει πώς να το διαχειριστεί. Πρόσφερέ του την βοήθειά σου, ρωτώντας τον τι μπορείς να κάνεις για να αισθανθεί καλύτερα.

Παράμεινε ψύχραιμη
Όταν ξεσπάει, προσπάθησε να μην τον ακολουθήσεις. Το να αντιδράσεις κι εσύ άσχημα απλά θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Ο σκοπός σου είναι να τον ηρεμήσεις, για να συζητήσετε το πρόβλημα με λογική. Μην απαντάς συναισθηματικά ή αμυντικά σε αυτά που λέει. Η λογική είναι η μαγική λέξη εδώ.

Κάνε τον να νιώσει ασφαλής
Οι άνδρες χρειάζονται να νιώθουν συναισθηματικά ασφαλείς, όπως κάθε άνθρωπος. Δείξε του να καταλάβει πως είσαι δίπλα του ό,τι κι αν συμβεί, στις καλές και τις κακές στιγμές, και πως μπορείς να τον βοηθήσεις.

Μην είσαι προκατειλημμένη
Όχι, δεν μπορείς να διαβάσεις την σκέψη του. Και, όσο καλά και να τον ξέρεις, το να ξεκινάς υποθέτοντας πως ξέρεις γιατί γίνεται απόμακρος, δεν πρόκειται να τον βοηθήσει. Πόσο μάλλον, θα τον κάνει να θυμώσει περισσότερο.

Άκουσέ τον
Ο θυμός μεγαλώνει όσο κάποιος νιώθει πως δεν ακούγονται αυτά που έχει να πει. Μίλησε μαζί του ανοιχτά και προσπάθησε να τον ακούς πραγματικά, να καταλάβεις τι σου λέει. Πες του ότι τον καταλαβαίνεις, και με την παραμικρή απορία ζήτησέ του να σου εξηγήσει περισσότερο τι εννοεί.

Βρες τον κοινό σας παρονομαστή
Προσπάθησε να βρεις τρόπους – και ζήτα του να κάνει το ίδιο – που βοηθούν και τους δυο σας, και μπορούν να κάνουν αυτή τη σχέση να λειτουργεί σωστά. Μιλήστε για αυτό, και ακούστε ο ένας τον άλλο προσεκτικά, και χωρίς την επιθυμία να κριτικάρετε. Χρειάζεται δουλειά, αλλά αξίζει τον κόπο…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v