Αυτά που δεν πρέπει να του πεις ποτέ

Υπάρχουν κάποιες φράσεις ή ερωτήσεις που θα κάνουν το μυαλό του άντρα να βραχυκυκλώσει. Και εμείς σ’ τις παρουσιάζουμε.
Αυτά που δεν πρέπει να του πεις ποτέ
Μερικές φορές, το αντρικό μυαλό δεν μπορεί να επεξεργαστεί όλες τις πληροφορίες που λαμβάνει. Παθαίνει το ανθρώπινο ανάλογο της καταραμένης μπλε οθόνης των Windows. Και είναι κάποιες συγκεκριμένες φράσεις και ερωτήσεις που – εγγυημένα – θα προκαλέσουν σ’ έναν άντρα αυτή την αντίδραση. Κι εμείς σας τις παρουσιάζουμε, για να μην τις χρησιμοποιήσετε. Ή για να τις χρησιμοποιήσετε σε κάποιον που σας έχει νευριάσει αρκετά για να θέλετε να του κάνετε κακό. Εμείς δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη.

“Τι να φορέσω;”
Κάθε φορά που μας το ρωτάτε αυτό, νιώθουμε σαν να βρισκόμαστε σε τηλεπαιχνίδι, και είμαστε έτοιμοι να τα χάσουμε όλα και το χρονόμετρο κοντεύει να χτυπήσει. Αν δεν μας έχετε δώσει κάποιες εναλλακτικές, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι “Ό,τι βρεις”. Και αν μας βάλετε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο, το πιθανότερο είναι να διαλέξουμε αυτό που έχει πιο ανοιχτό ντεκολτέ. Και δεν είμαστε σίγουροι πού θα καταλήξει η κουβέντα μετά από αυτό.

“Έβαλα κιλά;”
Η ακόμα χειρότερη βερσιόν της προηγούμενης ερώτησης. Ακόμα κι αν όντως βάλατε κιλά, δεν είχαμε κανέναν σκοπό να σας το πούμε. Είμαστε μαζί σας. Σας αγαπάμε και σας βρίσκουμε σέξι και πανέμορφες, χωρίς να μας νοιάζουν λεπτομέρειες όπως τα κιλά. Δεν υπάρχει σωστός τρόπος να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση, γι’ αυτό δεν είναι και σωστό να την δεχόμαστε.

Οτιδήποτε έχει να κάνει με πρώην μας
Είναι πρώην για κάποιο λόγο, και δεν βρίσκεται στην ζωή μας πια. Δεν θέλουμε να μιλάμε γι’ αυτήν, ειδικά μαζί σας. Δεν θέλουμε να θυμηθούμε τις καλές στιγμές, δεν θέλουμε να συγκρίνουμε και δεν θέλουμε να μιλήσουμε άσχημα. Οποιαδήποτε αναφορά στην πρώην μας είναι απλά μια βόμβα αρνητικής ενέργειας.

“Βλέπεις κάτι διαφορετικό;”
Η μόνη περίπτωση που μπορείτε να μας το ρωτήσετε αυτό είναι για πλάκα, αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας σε κάποιο ακραία διαφορετικό χρώμα. Αυτό παρατηρείται εύκολα. Αυτό μπορούμε να το βρούμε. Χρησιμοποιήστε το για οτιδήποτε άλλο, και μας έχουν κοπεί τα γόνατα.

“Τι σκέφτεσαι;”
Κάτι ηλίθιο. Ή τίποτα. Υπάρχουν στιγμές που το μυαλό μας είναι απλά λευκός θόρυβος, καραμέλες και κουμπιά. Ή μπορεί να σκεφτόμαστε τι θα κάναμε αν ξαφνικά ο κόσμος γέμιζε με ζόμπι. Και, για να γίνουμε πολύ πιο συγκεκριμένοι, έχουμε αναλύσει λεπτομερώς αυτό το θέμα εδώ

“Θέλω να μιλήσουμε”
Ας μιλήσουμε ειλικρινά: δεν υπάρχει άνθρωπος που να αγαπά τις δυσάρεστες εκπλήξεις, και αυτή η φράση είναι το λεκτικό ανάλογο με το να λούζεις κάποιον με βενζίνη και να κρατάς ένα σπίρτο δίπλα στο πρόσωπό του. Έξτρα πόντοι σατανικότητας αν το συμπληρώσετε με “…μετά”. Γιατί όχι μόνο μας κάνετε να πιστεύουμε ότι θα γίνει κάτι πάρα πολύ κακό, αλλά μας αναγκάζετε να περάσουμε όλη την ημέρα μας τρώγοντας τα νύχια μας απ’ το άγχος.

Οτιδήποτε για την μαμά μας
Με εξαίρεση τους τύπους που έχουν πραγματικά κακή σχέση με την μάνα τους, οι άντρες είμαστε προγραμματισμένοι να αντιδρούμε μόλις ακούσουμε οποιονδήποτε να αναφέρεται στην μαμά μας. Είτε μας πείτε ότι είμαστε μαμάκηδες (ναι, ώρες-ώρες είμαστε), είτε πως φερόμαστε σαν την μάνα μας, είτε πως η μαμά μας μάλλον δεν κάνει και το καλύτερο πατσίτσιο στον κόσμο, μας χώνετε ένα μαχαίρι στην καρδιά.

“Η κοιλιά σου είναι σέξι”
Όχι, δεν είναι. Και τόσο καιρό που δεν το σχολιάζατε, λέγαμε πως την βγάζαμε καθαρή με λίγο ρούφηγμα. Ή, έστω, σας αναγνωρίζαμε τους καλούς σας τρόπους. Όχι, η κοιλιά μας δεν είναι σέξι, οι άντρες με κοιλίτσα δεν είναι σαν καραμελίτσα, και οι πιθανότητες να σταθούμε γυμνοί μπροστά σας για μερικές μέρες είναι πολύ χαμηλές.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v