Turbo-X υ: Το πιο value for money smartphone

Το Πλαίσιο παρουσιάζει ένα value for money smartphone, ικανό να καλύψει ανάγκες και προσδοκίες μεγάλης μερίδας καταναλωτών και μάλιστα σε ελκυστική τιμή.
Turbo-X υ: Το πιο value for money smartphone
του Χρήστου Τζώρτζη

Ίσως να είναι λάθος (ίσως πάλι όχι) αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που η αφετηρία επιλογής μιας συσκευής είναι η τιμή. Η απαρίθμηση τεχνικών όρων είναι για αρκετούς, πέρα από δυσνόητη, και περιττή. Εδώ που τα λέμε, ένας απλός καταναλωτής δεν πρόκειται να κάνει χρήση πολλών εκ των τεχνολογικών επιτευγμάτων – τουλάχιστον όχι στο άμεσο μέλλον.

Από την άλλη είναι κρίμα – ειδικά στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε – να δαπανήσει κάποιος ένα σωρό λεφτά για χαρακτηριστικά και λειτουργίες που τελικά δεν χρησιμοποιεί. Ο μέσος χρήστης χρειάζεται μια συσκευή, η οποία θα του προσφέρει τα στοιχειώδη και θα είναι ευπαρουσίαστη. Αν αυτά προσφέρονται σε μια λογική τιμή, τότε η επιλογή είναι εύκολη και μάλλον δεδομένη.

Το Turbo-X υ πωλείται στα 99 ευρώ, και βάσει των χαρακτηριστικών του είναι από τις πιο αξιόλογες λύσεις smartphone. Τόσο στην όψη όσο και στην ουσία – τεχνικά χαρακτηριστικά – δείχνει για πιο ακριβή συσκευή, ενώ είναι δεδομένο ότι καλύπτει και με το παραπάνω τις ανάγκες του μέσου χρήστη.



Η οθόνη της συσκευής είναι διαγωνίου 4.5" και υποστηρίζει ανάλυση 960x540. Αποδίδει ζωντανά και "καθαρά" γραφικά λόγω του IPS πανελ, ενώ σε συνδυασμό με τον 4πύρηνο επεξεργαστή (Mediatek MT6582) στα 1.3 GHz και το 1GB RAM, η ανταπόκριση στον έλεγχο δια της αφής αλλά και η λειτουργία των εφαρμογών γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα, χωρίς κολλήματα ή στιγμιαία παγώματα.

Τα 1GB μνήμης καθώς και τα 4GB αποθηκευτικού χώρου είναι μεγέθη που σε μερικούς φαίνονται ανεπαρκή, ωστόσο όλοι καταλαβαίνουμε ότι για να σπάσεις το φράγμα των 100€ χρειάζονται και αρκετές "θυσίες".

Η συσκευή βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android 4.4 KitKat (ανεκτό για την κατηγορία τιμής). Στο πίσω μέρος της οθόνης υπάρχει κάμερα 5.0 MP με flash, ενώ η κάμερα στο μπροστά μέρος – selfie camera – είναι ανάλυσης VGA και διαθέτει περιορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες. Στα πλεονεκτήματα της συσκευής περιλαμβάνεται σίγουρα ο σχεδιασμός του Turbo-X υ Dual Sim 3G, καθώς – ειδικά στο λευκό χρώμα – δείχνει μια συσκευή μάλλον ακριβότερη. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι το Turbo-X υ Dual Sim 3G – όπως σχεδόν όλες οι συσκευές από το Πλαίσιο, συνοδεύονται από εφαρμογή χαρτών και δυνατότητα πλοήγησης –χωρίς σύνδεση στο Internet.

Όπως είπαμε, ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής φτάνει στα 4GB, που σημαίνει ότι μάλλον θα χρειαστείτε κάποια κάρτα μνήμης, την οποία μπορείτε να προσθέσετε στο ειδικό slot και να αυξήσετε τη δυνατότητα αποθήκευσης έως τα 32GB. Η μπαταρία των 1800 mAh με μέτρια χρήση θα σας δώσει έως 11 ώρες, ωστόσο η χρήση εφαρμογών, Internet μέσω 3G ή η χρήση GPS θα καθορίσει τον ρεαλιστικό χρόνο που θα μεσολαβήσει από τη μια φόρτιση στην άλλη.

Γεγονός είναι ότι τα 99 ευρώ που ξοδεύεις για το Turbo-X υ "πιάνουν" τόπο και με το παραπάνω. Η συσκευή είναι αξιοπρεπής, όμορφη και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες επικοινωνίας του μέσου (και κάτι παραπάνω) χρήστη, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι για μια φτηνή συσκευή μπορείς να προμηθευτείς χρήσιμα αξεσουάρ, όπως θήκη και κυρίως ζελατίνες προστασίας για την οθόνη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v