Όσα θέλατε να μάθετε για τα iPhone 6s και 6s Plus

Οι τιμές και τα specs των νέων συσκευών της Apple, των πολυαναμενόμενων iPhone 6s και 6s Plus που καταφθάνουν στην ελληνική αγορά στις 9 Οκτωβρίου.
Όσα θέλατε να μάθετε για τα iPhone 6s και 6s Plus
του Χρήστου Τζώρτζη

Η διάθεση των νέων iPhone της Apple, 6s και 6s Plus, θα ξεκινήσει επισήμως και στη χώρα μας, στις 9 Οκτωβρίου. Τα πλέον πρόσφατα μοντέλα της αμερικανικής εταιρίας ενσωματώνουν για πρώτη φορά την τεχνολογία 3D Touch, που έχουμε ήδη εν μέρει συναντήσει τόσο στο Apple Watch (Force Touch) όσο και στο MacBook (trackback). Το 3D Touch, που παρουσιάζεται ακόμα πιο εξελιγμένο σε σχέση με τις παραπάνω τεχνολογίες, είναι σε θέση να αναγνωρίζει τα διαφορετικά επίπεδα πίεσης που ασκούνται στην οθόνη αφής του smartphone, με αποτέλεσμα να προσφέρεται μια επιπλέον σειρά από επιλογές και βελτιώσεις πλοήγησης στο χρήστη – ανάλογα πάντα την εκάστοτε εφαρμογή.



Η οθόνη του iPhone 6s (Retina) έχει μέγεθος 4,7 ίντσες και ανάλυση 750x1334, ενώ η αντίστοιχη του iPhone 6 Plus είναι λίγο μεγαλύτερη (5,5 ίντσες) και διαθέτει ανάλυση Full HD (1080x1920). Αναβαθμισμένος παρουσιάζεται ο επεξεργαστής (Apple A9), ο οποίος είναι όπως και στην περίπτωση του iPhone 6 και πάλι διπύρηνος, αλλά με μεγαλύτερη συχνότητα λειτουργίας (1.84 GHz). Παράλληλα, βελτίωση έχουμε και στα γραφικά, όπου πλέον χρησιμοποιείται το εξαπύρηνο GPU PowerVR GT7600, ενώ η μνήμη RAM είναι επίσης αυξημένη κατά 1GB - συνολικά 2GB στα νέα μοντέλα.

Βελτίωση, όμως, σε σχέση με το iPhone 6 έχουμε και στην κάμερα, η ανάλυση της οποίας ανέρχεται τώρα στα 12MP (4032 x 3024 pixels), ενώ διαθέτει πλέον και δυνατότητα λήψης βίντεο ανάλυσης 4k. Περισσότερα αξιομνημόνευτα χαρακτηριστικά της τελευταίας, είναι το ενσωματωμένο σύστημα φακών πέντε οπτικών στοιχείων, το εξωτερικό προστατευτικό κρύσταλλο, κατασκευασμένο από ζαφείρι, ενώ ειδικότερα στο iPhone 6s Plus, περιλαμβάνεται επιπλέον και σταθεροποιητής εικόνας.



Αναφορικά με την μπροστινή κάμερα, η ανάλυσή της ανέρχεται πλέον στα 5MP, ενώ ενσωματώνεται για πρώτη φορά μια απλή, αλλά ιδιαίτερα έξυπνη μέθοδος ενίσχυσης του φωτισμού κατά τη φωτογράφιση. Η συγκεκριμένη τεχνική που ονομάζεται Retina Flash, θα ενεργοποιήσει την οθόνη του κινητού τηλεφώνου κάθε φορά που θα κληθείτε να φωτογραφίσετε με την μπροστινή κάμερα, ώστε να βελτιωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, το φωτογραφικό αποτέλεσμα.

Τέλος, για το υλικό κατασκευής, η Apple κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα μεταλλικά φινιρίσματα από ανθεκτικό αλουμίνιο της σειράς 7000 (που πλέον δε λυγίζει όπως συνέβαινε στο προηγούμενο iPhone), αλλά και στο ειδικό γυαλί οθόνης ενισχυμένο με ιόντα που χρησιμοποιείται στις νέες συσκευές. Εκτός από τις ήδη υπάρχουσες χρωματικές επιλογές (Spece Grey, Gold, Silver), τα νέα iPhones θα κυκλοφορήσουν παράλληλα και στην απόχρωση Rose Gold, ενώ θα μπορούν φυσικά να χρησιμοποιήσουν το ολοκαίνουριο iOS 9, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο από τις 16 Σεπτεμβρίου.



Ακολουθούν οι διαθέσιμες χωρητικότητες αλλά και οι ενδεικτικές τιμές για τα δύο νέα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες ημέρες και στην ελληνική αγορά.

iPhone 6S
16GB – 789 ευρώ
64GB – 899 ευρώ
128GB – 999 ευρώ

iPhone 6S Plus
16GB – 899 ευρώ
64GB – 999 ευρώ
128GB – 1099 ευρώ




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v