Μην κάνεις αυτά τα λάθη στο tattoo σου

Σκέφτεσαι να κάνεις tattoo; Δες τι θα πρέπει να προσέξεις πριν το επιχειρήσεις για να μην το... μελανι-ώσεις.
Μην κάνεις αυτά τα λάθη στο tattoo σου

Η ιδέα ενός tattoo είναι συναρπαστική. Είναι κάτι που θα έχεις για μια ζωή, κάτι που σε εκφράζει, κάτι που σου αρέσει.

Ως τέτοιο, οφείλεις να το προσεγγίσεις με ιδιαίτερη προσοχή. Γιατί τα λάθη κοστίζουν. Τα μόνιμα λάθη, κοστίζουν ακόμα περισσότερο.

Η Αγγελική Αντωνίου, manager στο Doctor Pepper Tattoo Studio, δίνει συμβουλές εκ πείρας για να μην την πατήσεις. Ποια λάθη θα πρέπει να αποφύγεις;



Ξάδερφε, χτύπα μου ένα!

Όλοι έχουμε ένα φίλο, γνωστό, ξάδερφο πρώην που κάνει tattoo. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει την κατάλληλη εμπειρία, εξειδίκευση, στυλ που ανταποκρίνεται στις ανάγκες αυτού που έχουμε στο μυαλό μας. Ψάξε για τον κατάλληλο, σύγκρινε δουλειές, μίλα μαζί του πριν πάρεις απόφαση.

Τα δύο Χ

Χρόνος και χρήμα. Και τα δύο είναι πάρα πολύ σημαντικά. Όμως καλό είναι να μην αποτελέσουν τους βασικότερους παράγοντες της απόφασης σου να κάνεις tattoo. Συνήθως η εμπειρία και η ποιότητα κοστίζουν κάτι παραπάνω σε όλους τους τομείς, το ίδιο και στο τατουάζ. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πάντα ότι το ακριβό είναι και καλό.



Ναι, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις δύο γραμμές μετρό και να περπατήσεις επτά λεπτά για να φτάσεις στο τατουατζίδικο που έχει τον κατάλληλο artist για αυτό που θες. Πήγαινε! Θα το έχεις μια ζωή, οπότε μάλλον αξίζει.

Θέλω αυτό που έχει η Rihanna!

Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι στη showbiz που μας επηρεάζουν. To να αντιγράψεις το κούρεμα ή τα παπούτσια είναι νορμάλ. Το tattoo όμως πρέπει να σε εκφράζει, να ταιριάζει στο σώμα σου, να το υποστηρίζεις σε όλη την καθημερινότητα σου και για πάντα. Οπότε ωραίος ο άγγελος που έχει ο Beckham στην πλάτη του, μπορεί να λειτουργήσει ως μια πολύ ωραία ιδέα για κάτι αντίστοιχο. Μην το αντιγράψεις πάνω σου όμως.

Η Μαρία έκανε tattoo. Θα κάνω και εγώ!

Αν έκανε ο φίλος σου, ο κολλητός σου, το αγόρι σου, ο μπατζανάκης ή ο κουμπάρος σου δεν σημαίνει ότι και εσύ είσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο. Απαιτεί σκέψη και προετοιμασία. Σιγουρέψου ότι το κάνεις για σένα και για κανέναν άλλον!



Άκου τον Artist σου

Ναι, σίγουρα είναι πολύ καλό να έχουμε την γνώμη μας πάνω στα διάφορα ζητήματα που μας απασχολούν. Όμως άλλο προτείνω και άλλο επιμένω. Ο tattoo artist που θα επιλέξεις σίγουρα ξέρει λίγα παραπάνω πράγματα από εσένα. Για αυτό άλλωστε τον επέλεξες και θα τον πληρώσεις. Άκουσε τον πάνω στα τεχνικά ζητήματα όπως το μέγεθος, η τοποθέτηση, το πόσο σκούρο ή όχι θα γίνει. Αυτός βλέπει και το μετά, κάτι που εσύ είναι φυσικό να αγνοείς και αν μη τι άλλο δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει.



Αγάπη και Φροντίδα

Το ότι ο φίλος της Ρούλας που βαράει στο σπίτι, της είπε να βάλει ελαιόλαδο στο tattoo αφού το κάνει, δεν πάει να πει ότι πρέπει να το κάνεις και εσύ. Αφού εμπιστεύτηκες κάποιον να στο κάνει, άκου προσεκτικά και ακολούθησε τις συμβουλές περιποίησης που σου είπε. Σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, θα μπορεί να σε καθοδηγήσει πιο σωστά αφού ξέρει πως το έχεις περιποιηθεί  μέχρι στιγμής.  

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v