Μόναχο: Βρέθηκαν 1.500 πίνακες των Ναζί

Θησαυρός τέχνης των ναζί τεράστιας αξίας, βρέθηκε σε διαμέρισμα ογδοντάχρονου στο Μόναχο. Η αξία τους αποτιμάται σε ένα δις ευρώ.
Μόναχο: Βρέθηκαν 1.500 πίνακες των Ναζί
Σχεδόν 1.500 πίνακες, μεταξύ των οποίων έργα μεγάλων ζωγράφων όπως οι Πικάσο, Ματίς και Σαγκάλ, οι οποίοι είχαν κατασχεθεί από τους Ναζί ή είχαν πωληθεί από τους Εβραίους όταν αυτοί προσπαθούσαν να γλιτώσουν από το ναζιστικό καθεστώς, βρέθηκαν σε ένα διαμέρισμα ογδοντάχρονου στο Μόναχο, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Focus.

Η εισαγγελία του Άουγκσμπουργκ, στην νότια Γερμανία, η οποία είναι αρμόδια για την υπόθεση αυτή, την οποία επικαλέστηκε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία αυτή που αποκαλύπτει το Focus.

Η γερμανική αστυνομία βρήκε τους πίνακες αυτούς το 2011, αλλά αυτό δεν είχε γίνει ποτέ γνωστό μέχρι τη δημοσίευση αυτού του άρθρου από το περιοδικό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πατέρας του ογδοντάχρονου, που φυλούσε τους πίνακες αυτούς στο διαμέρισμά του, ήταν ένας διάσημος Γερμανός συλλέκτης, ο Χίλντεμπραντ Γκούρλιτ, ο οποίος είχε αγοράσει τους πίνακες τις δεκαετίες του ‘30 και του ‘40.

Το 2011 η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του υιού Γκούρλιτ, η συμπεριφορά του οποίου ήταν ύποπτη, και βρήκε τους πίνακες αυτούς, καταλήγει το περιοδικό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v