Δημιουργία τζαμιών προτείνει ο Καμίνης

Θετικός φαίνεται να είναι ο δήμαρχος Αθηνών για την ανέγερση τεμένους στον Ελαιώνα, καθώς ο ίδιος πρότεινε τη διαμόρφωση όχι ενός, αλλά τριών χώρων, όπου θα μπορούν οι μουσουλμάνοι να τελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.
Δημιουργία τζαμιών προτείνει ο Καμίνης
Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός τεμένους στον Ελαιώνα επισήμανε μέσω του ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος τόνισε πως είναι απαράδεκτο να αναγκάζονται τόσοι άνθρωποι, οι οποίοι διαμένουν χρόνια στην Ελλάδα με τα παιδιά τους, να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα σε γκαράζ και υπόγεια.

Ο δήμαρχος διερωτήθηκε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Όπως υπάρχουν χριστιανικοί ναοί σε όλο τον κόσμο, γιατί να μην έχουμε τέμενος στη χώρα μας;», ενώ συμπλήρωσε ότι «η δημιουργία κεντρικού μουσουλμανικού τεμένους ανοίγει το δρόμο για να ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης σε χώρους που πληρούν τις προϋποθέσεις και σήμερα λειτουργούν ως άτυποι χώροι λατρείας».

Τέλος, αποφάνθηκε πως η καλύτερη δυνατή λύση θα ήταν η ανέγερση ενός ή δύο ακόμη συμπληρωματικών τζαμιών σε διαφορετικά σημεία της πόλης, ούτως ώστε να μην αναγκάζονται να συρρέουν στον Ελαιώνα χιλιάδες μουσουλμάνοι πιστοί.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v