Τα "ups and downs" του χρηματιστηρίου της ομορφιάς

Στην αξιολόγηση της ομορφιάς των celebrities υπεισέρχονται συχνά μη αντικειμενικοί παράγοντες, όπως η προβολή των media και η προσωπική τους ζωή. Συγκεντρώσαμε τις πέντε πιο υπερτιμημένες και τις πέντε πιο υποτιμημένες καλλονές του διεθνούς star system, για να ξέρετε ποιων οι... μετοχές σημειώνουν limit up και ποιων "ματώνουν".
Τα ups and downs του χρηματιστηρίου της ομορφιάς
των Έλενας Μπούλια, Ηρώς Κουνάδη

Αναμφισβήτητα, όταν μιλάμε για ομορφιά, τα κριτήρια είναι σχεδόν πάντα υποκειμενικά και άμεσα εξαρτώμενα από παράγοντες όπως το φύλο, η ηλικία, οι κοινωνικές συμβάσεις, η εκάστοτε εποχή και τα πρότυπα ομορφιάς της –αλλά και το απλό, ταπεινό γούστο του καθενός. Όταν, όμως, μιλάμε για την αξιολόγηση της ομορφιάς των celebrities, εδώ υπεισέρχονται παράγοντες όπως οι δημόσιες σχέσεις, ο βαθμός προβολής από τα διεθνή media και η προσωπική ζωή της κάθε celebrity, που επηρεάζει εν μέρει τον τρόπο με τον οποίο προβάλλεται και άρα την εικόνα που έχουμε γι’ αυτήν.

Αποτέλεσμα; Η λίστα που ακολουθεί, με μερικές από τις πλέον υπερτιμημένες και, στον αντίποδα, μερικές από τις πιο υποτιμημένες καλλονές του διεθνούς star system. Σε σχέση με την πρώτη, η δεύτερη κατηγορία απολαμβάνει σαφώς λιγότερη έκθεση στα φώτα της δημοσιότητας, με αποτέλεσμα να περνά, σχετικά πάντα, απαρατήρητη. Η πλειοψηφία των μελών της, όμως, δεν είναι διάττοντες αστέρες, γι’ αυτό θυμηθείτε τα ονόματά τους –θα σας χρειαστούν σε λίγα χρόνια, που θα έχετε ξεχάσει αυτά των υπερτιμημένων, υπερπροβροβεβλημένων «όμορφων».
 
Οι υπερτιμημένες

Teri Hatcher
Η ίδια η Teri Hatcher ισχυρίζεται «είμαι πολύ μεγάλη πια για να παίζω». Εμείς την διορθώνουμε: Πολύ μεγάλη για να παίζει δεν είναι, πολύ μεγάλη για να «το παίζει» όμως, είναι. Γιατί μπορεί να είναι μία αρκετά γοητευτική γυναίκα για την ηλικία της (κι όμως, είναι 44) αλλά όχι τόσο ώστε να χαριεντίζεται με πιτσιρικάδες και να υποδύεται την σέξι Νοικοκυρά σε Απόγνωση στην ομώνυμη σειρά. Διαφωνείτε; Αφαιρέστε της τους τόνους make-up και τα προκλητικά εσώρουχα που την κάνουν να μοιάζει με μυστηριώδη femme fatale και τι μένει; Μία συμπαθητική σαραντάρα με ρυτίδες και σακούλες κάτω από τα μάτια, όπως οι περισσότερες σαραντάρες. Τίποτα παραπάνω.

Cameron Diaz
Λαμπερά γαλάζια μάτια, ζεστό χαμόγελο, μικροσκοπική μυτούλα… τέλος. Μπορεί η Cameron Diaz να μοιάζει με το απόλυτο sex symbol που κάθε άνδρας έχει στο μυαλό του, αλλά στην πραγματικότητα είναι άλλη μία συμπαθητική ξανθιά, που κάνει αστείες γκριμάτσες, που έχει σπυράκια και λιπαρή επιδερμίδα και που, όταν για ένα διάστημα έπαψε να είναι ξανθιά (δεν πήγε πανεπιστήμιο, απλά έβαψε τα μαλλιά της καστανά) αυτόματα έπαψε να υπάρχει και στον χάρτη του Hollywood. Τα ξάνθυνε όμως πριν λίγο καιρό και έτσι έχει και πάλι ελπίδες.

Jordan (γνωστή και ως Katie Price)
Η Jordan θεωρείται ως ένα από τα «γκλαμουράτα» μοντέλα με τεράστιο στήθος. Ε και; Χρειάζεται ο κόσμος άλλη μία Pamela Anderson; Και το χειρότερο, χρειαζόμαστε άλλη μία κιτς, κακόγουστη κόπια της; Μπορεί να διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για να κλέψει τα βλέμματα και τους φωτογραφικούς φακούς σε ένα σόου επίδειξης εσωρούχων, αλλά όταν το σόου αυτό τελειώσει, τα παραφουσκωμένα στήθη της μοιάζουν τόσο μα τόσο κενά…



Denise Richards

Ποιος μπορεί να εξηγήσει το γούστο του Richie Sambora στις γυναίκες; Πρώτα η Heather Locklear, έπειτα η Denise Richards. Το μόνο που θα μπορούσε να τις τοποθετήσει στην κατηγορία «καυτές γυναίκες» είναι η... εξίσου υπερτιμημένη ανδρική φαντασίωση: Λασπομαχία μεταξύ τους με εσώρουχα. Δεν θα αναφερθούμε στο απόλυτα bimbo look της: Ξανθό μαλλί, φουσκωμένα χείλη, φουσκωμένο στήθος. Θα αναφερθούμε όμως σε μία άλλη αποτυχημένη της συντροφική επιλογή, αυτή του πρώην της Charlie Sean. Από εκεί και πέρα είναι στη διάθεσή σας να κρίνετε τι μυαλά κουβαλάει η συγκεκριμένη ξανθιά.

Fergie
Μην την βλέπετε έτσι, η Fergie έχει δώσει μάχη για να θεωρηθεί «το απόλυτο θηλυκό». Έχει φουσκώσει και αυτή ό,τι επιδέχεται φούσκωμα και το έχει βάψει και ροζ. Και έτσι πασχίζει, και εν μέρει καταφέρνει, να ξυπνήσει τα απανταχού αρσενικά πρωτόγονα σεξουαλικά ένστικτα. Κι όμως, αν προσέξετε την γραμματέα του γραφείου σας λίγο καλύτερα, θα μπορούσε και εκείνη με τα ίδια κιτς ρούχα, τις ίδιες πλαστικές μπότες και το ίδιο μακρύ καλάμι να γίνει μία alter-Fergie, για να μην σας πω και καλύτερη.



Οι υποτιμημένες

Asia Argento
Το όνομά της από μόνο του «φωνάζει» ιταλικό σεξαπίλ. Κόρη του Ιταλού σκηνοθέτη ταινιών τρόμου Dario Argento, η Asia έχτισε την καριέρα της κυρίως επάνω σε ερωτικές ταινίες –πράγμα που της αφαίρεσε και αρκετή από τη δημοσιότητα που θα απολάμβανε ως mainstream σταρ του Χόλιγουντ. Είναι, όμως, εκπληκτικά όμορφη, διαθέτει δυναμικό στυλ και γεμάτο υπονοούμενα βλέμμα και δεν έχει κανέναν ενδοιασμό μπροστά στην κάμερα και τα media εν γένει.



Hilary Duff

Για κάποιο μυστήριο λόγο, ο ανδρικός πληθυσμός του πλανήτη δεν έχει ακόμη αντιληφθεί την ενηλικίωση της Χίλαρι, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να τη θεωρεί έφηβη. Η μικρή από το Τέξας έχει, όμως, πλέον ενηλικιωθεί και η γοητεία της συναγωνίζεται επάξια την επιτυχία της καριέρας της. Αν δε μεροληπτείτε υπέρ της αγνότητας της νιότης και της αθωότητας ενός baby face, θα έχετε προσέξει ότι όσο μεγαλώνει ομορφαίνει.




Lucy Liu

Η μεγαλωμένη στο Queens Αμερικανοκινέζα έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής μια αξιοζήλευτη καριέρα στο Χόλιγουντ, με ρόλους κακών κοριτσιών σε ταινίες όπως οι Άγγελοι του Τσάρλι και το Kill Bill, τους οποίους υποστηρίζει με άνεση –και αρκετή… ωμότητα– παρά τα λεπτεπίλεπτα χαρακτηριστικά της, που εκ πρώτης δε θα λέγαμε ότι τη βοηθούν. Με μια εμφάνιση όλο χάρη, αλλά ταυτόχρονα αυστηρή, και με ένα από τα πιο σέξι βλέμματα που έχουμε δει στη μεγάλη οθόνη, η… διαγραφή της από τη λίστα των υποτιμημένων καλλονών είναι απλά θέμα χρόνου.

Katie Holmes
Καταδικασμένη από τη σχέση της με τον Tom Cruise, η Katie Holmes δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τη δημοσιότητα που της χάρισε ο ρόλος της Joey Potter στο Dawson’s Creek, στην αρχή της καριέρας της. Κέρδισε, όμως, το τζακ ποτ του Χόλιγουντ όταν παντρεύτηκε τον Tom Cruise, που ήταν πάντα ο καλύτερος σε όλα: ο καλύτερος πιλότος στο Top Gun, ο καλύτερος ατζέντης στο Jerry Maguire, ο καλύτερος φίλος στο Rain Man και ο καλύτερος μπάρμαν στο Cocktail. Να υποθέσουμε ότι αυτό κάνει τη Holmes την καλύτερη σύντροφο;


Salma Hayek

Η απλά υπέροχη Λατίνα που ξεκίνησε την καριέρα της από μεξικάνικες σαπουνόπερες και κατέκτησε το Χόλιγουντ σε χρόνο ρεκόρ, αν και μικροκαμωμένη, κερδίζει τα ανδρικά βλέμματα με τις καμπύλες του σώματός της, που ωριμάζει σαν παλιό κρασί, το σέξι βλέμμα και το ύφος αποπλάνησης. Ηθοποιός, μοντέλο και πρόσφατα παραγωγός, βλέπει την καριέρα της να εξελίσσεται ανοδικά, με αργά αλλά σταθερά βήματα –και κατά πάσα πιθανότητα η αναγνώριση της ομορφιάς της θα ακολουθήσει την ίδια πορεία.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v