Ιδού τι παθαίνεις αν παρκάρεις παράνομα!

Δείτε πώς… στόλισαν κυριολεκτικά οι πολίτες της Θεσσαλονίκης τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης.
Ιδού τι παθαίνεις αν παρκάρεις παράνομα!
Ένα ιδιότυπο ραντεβού δόθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το σημείο συνάντησης ήταν ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας και όσοι βρέθηκαν εκεί κρατούσαν στολίδια δέντρου, γιρλάντες, φωτάκια, μπαλόνια και διάφανες μεμβράνες. Μόνο που δεν σκόπευαν να στολίσουν χριστουγεννιάτικα δέντρα, αλλά… τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Πρόκειται για την χριστουγεννιάτικη εξόρμηση των Streetpanthers, της ομάδας που έγινε γνωστή για τα αυτοκόλλητα «είμαι γάιδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω» τα οποία λάνσαρε παλαιότερα για όσους αφήνουν τα αυτοκίνητά τους σε σημείο που δεν επιτρέπεται. Φέτος, η ομάδα της Θεσσαλονίκης σκέφτηκε έναν πιο γιορτινό τρόπο να περάσει το μήνυμα σε όσους επιμένουν παράνομα και παρκάρουν σε διαβάσεις, στάσεις λεωφορείων ή στη ροή των πεζών: Κάλυψε τα οχήματα με διάφανη μεμβράνη και πάνω της έγραψε συνθήματα, κόλλησε σημειώματα και έβαλε την τελική πινελιά: τα χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Στα «εορταστικά» σημειώματα υπήρχαν μηνύματα όπως «σκέψου πόσο δυσκολεύεις τη ζωή των συμπολιτών σου. Καλή… δυσκολία στο ξε-αμπαλάρισμα». Ξεχωριστή μεταχείριση υπήρξε και σε αυτοκίνητα παρκαρισμένα μπροστά σε διαβάσεις για ΑΜΕΑ. Δείτε στην Photogallery, κάτω από τον τίτλο του δημοσιεύματος, πώς «μεταμορφώθηκαν» τα ΙΧ μετά την παρέμβαση των Streetpanthers.

Πηγή φωτογραφιών
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v