Οι Γερμανοί μαζεύουν υπογραφές για τις αποζημιώσεις!

Συλλογή υπογραφών για την εξόφληση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα ξεκίνησε στη Γερμανία με πρωτοβουλία της ομάδας «Peira».
Οι Γερμανοί μαζεύουν υπογραφές για τις αποζημιώσεις!
Μπορεί να νομίζαμε ότι οι Γερμανοί πολίτες δε βλέπουν με καλό μάτι τις ελληνικές αποζημιώσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όμως τα πράγματα όπως φαίνεται δεν είναι ακριβώς έτσι. Η ομάδα “Peira” και ο Πρόεδρός της οικονομολόγος Ράινερ Τιμ, πήραν την πρωτοβουλία και απεύθυναν ανοικτό κάλεσμα στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι το θέμα δεν έχει κλείσει.

«Υπάρχουν ακόμη πολλές ομάδες θυμάτων των ναζί που δεν έχουν αποζημιωθεί επαρκώς. Θύματα εγκλημάτων πολέμου, μεταξύ άλλων στην Ρωσία, στην Πολωνία, στην Ιταλία και στην Ελλάδα, δεν έχουν ως τώρα πάρει τίποτα», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή, την οποία συνέταξε ο Τιμ.

«Σε αντίθεση προς την κυβέρνησή σας, πιστεύουμε ότι το ιστορικό χρέος δεν παραγράφεται, τα θύματα πρέπει να αποζημιώνονται ανεξαρτήτως της χρονικής απόστασης από την βλάβη και οι ανοιχτές διεκδικήσεις διεθνούς δικαίου ικανοποιούνται μόνο με διμερείς συμφωνίες», προσθέτει σε ένα άλλο σημείο της επιστολής ο Γερμανός οικονομολόγος, τονίζοντας ότι οι Έλληνες πλέον βρίσκουν και στη Γερμανία ολοένα και περισσότερους διακεκριμένους υποστηρικτές στις τάξεις των Πρασίνων και της Αριστεράς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v