Νέο «μουσείο» κάτω από το Μουσείο της Ακρόπολης

Συνολικά 1.400 ευρήματα από την ανασκαφή του οικοπέδου Μακρυγιάννη θα βρουν τη θέση τους σε υπαίθρια έκθεση στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Νέο «μουσείο» κάτω από το Μουσείο της Ακρόπολης
Τα 14.000 τετραγωνικά μέτρα των εκθεσιακών χώρων του Μουσείου της Ακρόπολης διευρύνονται με ακόμη 3.800 τετραγωνικά μέτρα και τα περίπου 3.000 εκθέματά του αυξάνονται κατά 1.400. Ο λόγος;

Η νέα υπόγεια επέκταση του Μουσείου της Ακρόπολης θα φιλοξενήσει έκθεση με αντικείμενα από εργαστήρια γλυπτικής με ημιτελή έργα και εργαλεία, λατρείες ανατολικών θεοτήτων, πορτρέτα φιλοσόφων, καθώς και από υδραυλικά έργα, όπως δεξαμενές και πηγάδια, τα οποία βρέθηκαν στην ανασκαφή του οικοπέδου Μακρυγιάννη.

Όταν ολοκληρωθεί τα έργο, θα δημιουργηθεί ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο υπόγειο του Μουσείου μέσα στον οποίο ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί και να κατανοήσει την ιστορία της Αθήνας, μέσα από τις τρεις κύριες ενότητες της έκθεσης, που φέρουν τους τίτλους «Πριν την πόλη», «Στην περιφέρεια της πόλης» και «Η ζωή στην πόλη».

«Ο μέσος επισκέπτης γνωρίζει τα κλασικά έργα, λίγο από τα αρχαϊκά ίσως και από τα ρωμαϊκά, αλλά των επόμενων αιώνων ως τον 13ο αι. δεν τα συνειδητοποιεί», ανέφερε μεταξύ άλλων η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, τονίζοντας ότι με την έκθεση αυτή «επιμηκύνεται η χρονική περίοδος την οποία προσλαμβάνει ο επισκέπτης του Ιερού Βράχου και του Μουσείου της Ακρόπολης».

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v